Паспорт за бебе

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
marielkata

Паспорт за бебе

Мнение от marielkata »

Доста четох минали теми, но едно нещо не ми стана ясно - 11.2005г. минахме успешно интервю. Изпратихме документи до Букурещ и на 05.05.2006 получихме баркодове. Същия ден ни се роди бебче и бързаме да подготвим неговите документи. Въпроса ми е такъв - трябва ли за Виена да изпратим копие от международния паспорт на бебо за неговия сертификат? Достатъчно ли е копие от акта за раждане, придружително писмо и платена такса?
NaviD

Честито за бебето!

Мнение от NaviD »

Първо честито за бебето!

Сега по въпроса - аз изпратих:

- дубликат на акта за раждане с превод ( мисля, че може и ксерокопие на оригинала )
- ксерокопия на моя и съпругата сертификати за селекция
- придружително писмо със свободен текст " ...така и така, в нашето семейство имаме нов член и съобразно процедурата му трябва сертификат..."
- оригинал на банков документ за платени 150 канадски долара

Какво става след това-след 3 седмици получавам писмо, че са получили сумата и са задвижили въпроса със сертификата, не се изискват други документи и да чакам без да гипритеснявам, щото това ще забави процедурата и т.н.
След още 2 седмици получавам сертификата и писмо с упътвания какво да правя и т.н.

Това е моят личен опит - копие от паспорт на детето не съм пращал, въпреки че то има такъв.

Надявам съм се да съм полезен.

Успех!
marielkata

Мнение от marielkata »

Благодаря за отговора.
Veronica
Обратна връзка:

Мнение от Veronica »

Nie pratihme i kserokopie ot pasporta za vseki sluchai, pak i pasporta na deteto ne vi bavi mnogo, taksata za barza porachka-3 dni e samo 18lv. Poneje bebeto e malko, az go snimah sama v kashti s digitalen fotoaparat, pomolih ot fotoravo da mi napraviat pasportni snimki i ya pratih po neta. Posle sled 3 dni poluchavash snimkite v koyato Billa vi e nai-udobna. Stiga da ste ot Sofia.
www.fotobravo.com
Veronica
Обратна връзка:

Мнение от Veronica »

Drugo, koeto napravihme, no ne znam dali e bilo ot polza, zashtoto skoro pratih dokumentite za bebcho. Pratih i usporedno dokumenti v Bukuresht i pomoli v pismoto posolstvoto v Vienna da prati po fax sertifikata za selekcia, za da se spesti vreme
Заключено