ВИЗИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Krassima, ние бяхме в същото положение, след като направихме втора снимка и получихме "ОК" от МОМ в БГ, чакахме точно 2 месеца до покана за визи.
Общо взето, правиш снимката и чакаш...
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Да бе, тия от Юнион Банк още ли не знаят за промените на таксите със задна дата?!?!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Оказа се, че само на съпруга ми трябвало втора снимка /даже трета, защото когато ходихме първия път го снимаха два пъти/. Днес, сутринта той е направил снимката и е питал какви са причините- ами, искали да видят по-добре??.. Абе, рентгенът е един и същ, освен това ако те не са направили човешки снимката първия път, каква е нашата вина. Държа да отбележа, че съпругът ми никога не е пушил и по принцип няма проблеми, а и те нямат логично обяснение, поне за мен, само че, ако това удължава процедурата с още два месеца, както на вас се е случило, според мен е доста неясна ситуацията. Може поне нас да ни уведомят, писмено или по телефона, а не чрез МОМ, лекарката, мейл до клиниката.Писмено!. Още повече стоят въпросите: От датата на второто изследване ли тече 1-годишния срок за заминаване? Полезно ли е през месец да се правят рентгенови снимки? И въобще проблема в кандидата ли е или в....? Знаех си, че има и други случаи, а вие не сте ли питали преди?
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Pepino, става ясно че ние знаем повече за "това", отколкото всички останали инстанции, които се занимават с "това". Аз когато плащах таксите за вторите документи в същата банка, въобще не знаеха дори колко пари трябва да се внесат. Шушкаха се нещо, бутнаха ми една диплянка и казаха - ами, вие кажете, защото всички които идват тук по тази процедура си знаят :shock: Ние просто си знаем, а и от всичко което съм прочела в този чудесен форум и което се случва разбирам, че пътя който извървява всеки и доста различен в повечето случаи, така че Късмет :wink:
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Pepino, става ясно че ние знаем повече за "това", отколкото всички останали инстанции, които се занимават с "това". Аз когато плащах таксите за вторите документи в същата банка, въобще не знаеха дори колко пари трябва да се внесат. Шушкаха се нещо, бутнаха ми една диплянка и казаха - ами, вие кажете, защото всички които идват тук по тази процедура си знаят :shock: Ние просто си знаем, а и от всичко което съм прочела в този чудесен форум и което се случва разбирам, че пътя който извървява всеки и доста различен в повечето случаи, така че Късмет :wink:
QUI VIVRA, VERRA
bravo

Мнение от bravo »

Srokat te4e ot datata na parvia pregled. Men me motaha v klinikata pove4e ot mesec sled pregledite na maja mi i decata, izkaraha me s bolni babreci :shock: , pri polojenie, 4e nikoga ne sam imala problemi i togava niamah, samo deto mi izkaraha angelite i agonizirah mesec i kusur do takava stepen, 4e ve4e na nervna po4va me preboliava6e ottuk-ottam, hap4eta, bilki, izob6to niamam dumi.

Ne iskam i da si spomniam nito za klinikata, nito za Sav4eva!
Аватар
totev

Мнение от totev »

да може и по-зле да е.В нашия случаи трябваше да изискаме документ от лекаря в Букурещ, защо аджеба иска повторна снимка, естествено в Букурещ на никои не му пука.
Жена ме подписа декларация ,че по свое желание иска рентгенова снимка/защото за последната половин година имаше вече 3 такива, по най-различни поводи, не защото е болна/, декларация че не е бременна,ааа и ни праснаха 175Е/защото здравната осигуровка не покрива спонтанни и неоснователни желания на осигурения да си снима белия дроб/, после писмото пътува точно 4 седмици до България...а сега имаме проблем с плащането да визите...
Спокойни, всички ще се нареди!!! :beer:
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Ясно! Съпруга ми има красив гръден кош, затова го снимат вече трети път :lol: Аз не им вярвам и затова не се притеснявам, че има нещо, просто ме е яд да правят толкова хора на глупаци??!! Мисля да им спретна едно писъмце до Виена, въпреки че ми се струва, че проблемът е от ТУК, а не от ТАМ, както обяснява г-жа докторката, а когато един проблем е от ТУК- няма на кого да се жалваш...Все пак ще им напиша тия дни...Благодаря ти!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

то ще се нареди, ясно е, ама те явно искат да си плащаме, за да ни разболеят :?: Втресе ме като казвате, че сте се снимали толкова пъти, ами те имат проблем с очите, явно...мен ме притеснява само това, че си взехме самолетни билети за след 2 месеца, а и ако отървем лятото, то си безмислено да се тръгва тази година..това е
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
totev

Мнение от totev »

вярвам ,че никои не го прави нарочно, в нашия случай всеки може да види,че не живеем в България и се предполага ,че няма да правим повторна снимка във Вита.Наистина нямам обяснение, но поне ще се докаже със сигурност,че нямате никакви проблеми.
Дано нещата се развият с по-бързи темпове за вас, за да не мине лятото.
bravo

Мнение от bravo »

Problema e vav Vita, nali tam se pla6ta, 6to da ne zemat o6te malko stinki! Vsa6tnost, interesno mi e za6to to4no tazi klinika ima pravo da pravi tezi pregledi, a ne niakoia druga. Po moe vreme, tam biaha vsi4ki emigrira6ti, nezavisimo kade. Cenata na pregled na 4ovek, x3 ili 4, 6toto e v pove4eto slu4ai semeen, na den okolo 10ina semeistva, iasno za kakvi pari stava duma.

A inak Sav4eva mnogo lubezno me prikanva6e da pikaia / s izvinenie/ pri tiah, ako iskam po 10 pati na den, sre6tu 5 kinta na pikane! Ega ti i lekarite 6mekeri na drebno!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

За мен има повече от един проблем- първо има проблем мужду Виена и Букурещ, лявата ръка не знае какво прави дясната, после част от парите за медицински прегледи отиват във Виена, независимо от коя клиника идват, значи там има някой, който или си превишава правата, или е безкрайно педантичен и държи непременно да те изкара с някакво заболяване или се презастраховат, или нещо друго, не знам. Но да си позволяват във Вита такива неща без нареждане "от горе" едва ли. На всяко нещо винаги има "шапка". И все пак дори когато те оперират не ти правят по три рентгенови снимки, не може единия месец да е - не, другия да е - да. Това да не е тест за бременност!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

За всички, които тръпнат да разберат продължението: ами, вчера изпратихме писмо по мейла до Букурещ, а днес ни отговориха, че се изчакват резултатите от второто изследване на съпруга ми " ...attend le résultat médical final" и до няколко дни от МОМ трябва да се свържат с нас : "...Veuillez attendre quelques jours et IOM vous contactera..." . Значи остава да чакаме и да се надяваме, че няма да ни "зафукат" два месеца, е, това е за сега :wink:
QUI VIVRA, VERRA
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Здравейте,

а пък ние днес получихме покана да изпратим паспортите си за визи :)
Таксата както вече беше коментирано тук е 445 USD на човек.

Успех на всички останали в процедурата,
Стефи
galiciq

Мнение от galiciq »

stephie написа:Здравейте,

а пък ние днес получихме покана да изпратим паспортите си за визи :)
Таксата както вече беше коментирано тук е 445 USD на човек.

Успех на всички останали в процедурата,
Стефи
Успех и късмет !!! :beer: :D
Заключено