За посрещането на летището ....?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

към горния цитат - нито в канада е толкова хубаво нито в българия е толкова черно, важното е къде човек се чувства по добре и именно от тука идва момента на големите спорове - няма краини и идеални неща а иначе никъде живота не е честен и лесен :beer:
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Joana написа:Koko, а ти защо си мислиш, че си в позицията да ме накараш да мисля като теб? Не размахвам никакви показалки и не държа назидателен тон, просто показвам различната страна на медала и давам друга гледна точка, което теб явно те притеснява. Може би обичаш всички да говорят еднакво, но не става, Koko, не става. :roll:
Та, понеже веднъж говореше за понятия като лицемерие и искреност, ще ти кажа, че най-много обичам лицемерите да ме учат на искреност. :wink:

Чаровни усмивки,
Joana
Не, ти не показваш различна страна на медала - ти показваш само че не си в състояние да приемеш чуждо мнение (дори и да не си съгласна с него) и че за теб нещата се свеждат до там да правиш обобщения и да се опитваш да налагаш собственото си мнение. А когато някой не е на твоето мнение - почваш да размахваш показалката.

Ако не друго, то поне вече стана ясно че проблема ти е най-вече в това че не ти харесва в Канада. Според мен това си е изключително твой проблем и начина да го решиш не е с писане на глупости в нета.
Сетих се за един познат който много обича да повтаря за недоволни имигранти като тебе - "Елате в Канада и Канада ще се погрижи за останалото".Ако правилно забелязвам, в твоя случай Канада наистина се е погрижила дастатъчно. :wink:
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

Joana написа: Отговорност е другата дума - отговорност за действия и за постъпки, за думи и за внушения... За да са по-малко излъганите и играта да е по-честна.
Тези думички ми харесаха, само без внушенията. :wink: И за да са по-малко тези внушения/това и с Пламен съм го споделял/, си мисля, че на аватарчето като има по една лична снимка...:) . Разбира се за тези , които пишат, дават мнения и съответно помагат. Виж в шипките....там е друго, ама аз лично си мисля, че и чата може да свърши работата на шипките, ама айде от мен да мине :oops: в шипките да са анонимни :nenam: Дали става технически, спецовете да кажат. В тази насока на мислене и сега се забелязва, че доста хора, които при това доста помагат, не се крият зад никовете си, а са известни! Щото е много лесно, някой да се поти да търси линкове, а пък някой мушморок да се подаде зад храста и да каже...."абе така е, ама сестра ти е..... :) "............Дааа, мисля си аз за отговорността и почтената игра...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Joana написа:Don't worry! Be happy! Дрога има за всички. Ако сте недоволен, може да забравите набързо всичко.
И другитe типични изрази не може да не са ти ясни, krimon. Използват се във всяко второ музикално "произведение".
не съм срещала такива изрази във форума, ама чак пък нарочени за "стил" на континентално-американския изказ :)
Joana написа:A пропо, ти как смяташ да предпазваш децата си от вредното влияние? :roll:
Аз не виждам вредно влияние. Ти къде го виждаш ?
Предпазих ги от вредното влияние излизайки от България.

Няма да забравя никога, че когато отивах да прибера първокласничката си от елитното езиково основно училище, учителката не знаеше къде се намира детето, домашните й не бяха написани, а детето се шляеше из квартала, в изоставени полусрутени къщи, където се събираха наркомани.

Няма да забравя и полицаят на входа на училището, за който беше направена специална кабинка. Слава-богу тук полицаи в училището не виждам. Все пак, въпреки полицаят не беше много ясно къде са децата ... защото учителите не били пъдари.

Няма да забравя как децата от 3 клас почти всеки ден взимаха 50-те стотинки на детето, за да си купуват кафе от машината поставена срещу стаите на децата от 1-ви клас. И това не правеше впечатление на учителите - не им влиза в прерогативите. Точно обратното се случва тук. Ако забравя да дам стотинки на детето, все ще се намери някой учител или дете я да му купи сладолед или да му даде парички да си купи.

Няма да забравя, как още първият месец в училището, насилието на едно от момченцата в класа на детето ми закара приятелката й в Пирогов, където престоя 2 месеца със сътресение на мозъка и опасност за живота. И като последица от случката, имахме специална родителска среща, на която училищното ръководство ни накара да подпишем декларация, че училището не е отговорно за възпитанието и поведението на децата, а само за тяхното образование. Т.е. пълна абдикация от моралните ценности на българското възрожденско образование. За сметка на това в Канада има "промиване на мозъците" на децата и възпитаване в тукашните морални ценности.

Децата са семпли, не ходят с мобилни телефони на училище, не ходят нагримирани още в 1- 3-ти клас, не те посрещат по дрехите, не те отхвърлят само защото си "по-така".

А ти по-добре се погрижи за твоите деца, аз за моите се погрижих добре и съм много доволна от училището, където учат и от приятелите, които имат, и от средата им.
bravo

Мнение от bravo »

:thumbsup: Krimon!
nikito

Мнение от nikito »

krimon написа:
Няма да забравя никога, че когато отивах да прибера първокласничката си от елитното езиково основно училище, учителката не знаеше къде се намира детето, домашните й не бяха написани, а детето се шляеше из квартала, в изоставени полусрутени къщи, където се събираха наркомани.

Няма да забравя как децата от 3 клас почти всеки ден взимаха 50-те стотинки на детето, за да си купуват кафе от машината поставена срещу стаите на децата от 1-ви клас. И това не правеше впечатление на учителите - не им влиза в прерогативите. Няма да забравя, как още първият месец в училището, насилието на едно от момченцата в класа на детето ми закара приятелката й в Пирогов, където престоя 2 месеца със сътресение на мозъка и опасност за живота. И като последица от случката, имахме специална родителска среща, на която училищното ръководство ни накара да подпишем декларация, че училището не е отговорно за възпитанието и поведението на децата, а само за тяхното образование. Т.е. пълна абдикация от моралните ценности на българското възрожденско образование. За сметка на това в Канада има "промиване на мозъците" на децата и възпитаване в тукашните морални ценности.
не че не вярвам, ама това в София ли е ставало?
шокиран съм. моля да ме извиниш за тъпотата, ама, ...........
:noz: :briah:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Съвсем в София, на 200 метра зад 6-то РПУ - Бъкстон, квартал Борово -
училището 142-ро "Веселин Ханчев" с разширено изучаване на чужди езици.
nikito

Мнение от nikito »

аз съм учител. имам три деца.
отвратен съм.
да ми прости Господ. не искам да съдя никой, но съм отвратен от целенасоченото скапване на системата.
целенасочено ни карат да занижим изискванията си за оценяване, за работа, за дисциплина, за всичко.

защо ли някои се напъват да стават директори, инспектори, или началници РИО? :?:
ясно защо :idea: , има много кеш който се заделя в системата за задния джоб. да не говорим за министъра на МОН, който за подписа за нова система прибира, майййййййко.
ама, ние сме прости. кво разбираме от такива работи.
що пара се гушна с подмяната на дограмата, с чиновете, които се скапват на втория месец, защото са правени "кадърно", "качествено."
спирам, сори.
Aries

Мнение от Aries »

nikito написа:аз съм учител. имам три деца.
отвратен съм.
да ми прости Господ. не искам да съдя никой, но съм отвратен от целенасоченото скапване на системата.
целенасочено ни карат да занижим изискванията си за оценяване, за работа, за дисциплина, за всичко.

защо ли някои се напъват да стават директори, инспектори, или началници РИО? :?:
ясно защо :idea: , има много кеш който се заделя в системата за задния джоб. да не говорим за министъра на МОН, който за подписа за нова система прибира, майййййййко.
ама, ние сме прости. кво разбираме от такива работи.
що пара се гушна с подмяната на дограмата, с чиновете, които се скапват на втория месец, защото са правени "кадърно", "качествено."
спирам, сори.
А що повече пара се гушна покрай подмяната и "модернизирането" на учебната програма... Ама ние сме прости и не ги разбираме тези работи...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Napalno sam saglasen s mnenieto na krimon.

Ako pak sam nov emigrant sled kato procheta mnenjata na Joana ste si zadam slednite vaprosi.

Koja e Joana? - Nikoi ne znae s izkluchenie na 3-ma chaovka koito ste badat premahnati ot neja lichno ako ja razkriat

Ot koga e Joana v Canada? - Ot skoro

Kakvo raboti Joana, ot kakvo razbira? - Na tozi vapros tja ne otgovarja. Zasto? Ne e jasno.

Kakvo e pravila Joana v BG? - Poznavala e elita na polititsite v BG e edinstvenia otgovor

Zasto e v Canada Joana? - реклами, обещания, подвеждаща информация

Pri zapitvane zasto Joana stoi v Canada kato ne i haresva? - Zagubeni pozitsi, previlegi eventualno rabotno mjasto v BG. Ako bese tolkova dobar spetsialsit si mislja che ne e problem da si nameris podobna ili dori po dobra rabota pak v BG sled kratko otsastvie.

V koi gradove v Canada e bila Joana? - Ot napisanoto ot neja dosega mai samo v Montreal

Moga da prodalza oste.

Samo tezi otgovori obache sa mi e dostatachni za da razbera dali moga da razchitam na informatsia
za emigratsa v Canada ot Joana.

Iskam da podchertaja che mnenieto mi ne zajazdane s Joana.
To e izkluchitelno za polzvane ot novi emigranti zastoto seld tolkova negativna informatsia za Canada ot Joana sigurno veche ste dosta obarkani.
I az stjah da sam sled objasnenja za kich, dupki po ulitsata , grozna arhitektura, droga, neblagopriatna sreda v uchiliste za vasite detsa.

Hullboy
pol

Re: За посрещането на летището ....?

Мнение от pol »

AIOMY написа:Здравеите
Питам ако пристигна ,НО нямам квартира ,нямам познати.....какво
трябва да направя ? В смисъл вапроса ми е следния .......има ли емигрантски общежития или нещо подобно ?Ако това го кажа на лицето на летището той какво би могъл да направи или да ми предложи ? Емигрантските помагат ли с нещо ,та било то и с адрес ?
oh
bateto

Мнение от bateto »

леле и темата дето сте раздухали докато аз 10 дни газя калта на Форт Мак и понеже нямам нерви да чета на всички ви излиянията ,но в общи линии схванах за какво иде реч ще дам и моите 5 стотинки.Понеже съм сигурно с най много експирианс от всички ви ,т.е. съм обиколил почти цяла Канада и съм се срещал с може би най много българи имигранти такива на по един ден и други от по 30 години и аз като Джоана видях много малко щасливци от тях,предимно селяци и псевдо интелигенти които никой не е забелязвал в България,били са никои на които все нещо им е пречело,къде политиците,къде системата ,къде бездомните кучета по улиците ,но не и тяхните комплекси за малоценност,такива едни малки хорица дето нищо материално не са постигнали в живота си освен да изкарат една диплома от университет за да си вдигнат самочувствието на фактор в обществото.Ще ги разпознаете лесно по розовите очила,омразата към българия,омразата към богатите и можещите в България,омразата към добре изглеждащите на външен вид с по високо самочувствие от тях сънародници.Та ако сте от този типаж бг. селяндури заповядайте тук ,тук за вас ще е рая ,ще се чувствате прекрасно ,тук вие е местото да си останете същия господин Никой с главно Н,само моля не се натрапвайте и не натрапвайте шибаното си мнение за да не ме принуждавате да се подигравам и гавря с вас позитивисти/селски пръчки/ :D :D :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

bateto написа:леле и темата дето сте раздухали докато аз 10 дни газя калта на Форт Мак и понеже нямам нерви да чета на всички ви излиянията ,но в общи линии схванах за какво иде реч ще дам и моите 5 стотинки.Понеже съм сигурно с най много експирианс от всички ви ,т.е. съм обиколил почти цяла Канада и съм се срещал с може би най много българи имигранти такива на по един ден и други от по 30 години и аз като Джоана видях много малко щасливци от тях,предимно селяци и псевдо интелигенти които никой не е забелязвал в България,били са никои на които все нещо им е пречело,къде политиците,къде системата ,къде бездомните кучета по улиците ,но не и тяхните комплекси за малоценност,такива едни малки хорица дето нищо материално не са постигнали в живота си освен да изкарат една диплома от университет за да си вдигнат самочувствието на фактор в обществото.Ще ги разпознаете лесно по розовите очила,омразата към българия,омразата към богатите и можещите в България,омразата към добре изглеждащите на външен вид с по високо самочувствие от тях сънародници.Та ако сте от този типаж бг. селяндури заповядайте тук ,тук за вас ще е рая ,ще се чувствате прекрасно ,тук вие е местото да си останете същия господин Никой с главно Н,само моля не се натрапвайте и не натрапвайте шибаното си мнение за да не ме принуждавате да се подигравам и гавря с вас позитивисти/селски пръчки/ :D :D :D
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Док.......................
П.С.
И много :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: за Батето!
TROUBLEMAKER
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

... в повечето случаи нещата са многозначни и впечатленията и чувствата смесени било то в Канада, България или на луната. И една суетня, една надпревара за материални постижения. Абе има ли някои сред вас , които емигрира и заради факта че обича да пътува, да открива нови места, да се запознава с различни от него хора ? Ако повече пътувахме за удоволствие щяхме доста по прагматично да подходим към една емиграция... Инфатилно е да чакаш червения килим и после да твърдиш че някои те излъгал... Епопеята на един народ... Не е чудно че има толкова разочаровани след като се тръгва "завинаги" в държава където преди това не е стъпвано. И ми е ясно, трудно е да се върнеш и да признаеш пред близки, не успях, защото те не биха разбрали може би " не ми харесва", връщането в повечето случаи е възприето задължително като материален провал... Ами това е ... Суета, робуване на това какво мислят другите... А и другите могат да бъдат жестоки... Живота в странство не е за всеки, а и не разбирам защо за някой да прекрачиш океана е като пътуване в царството на мъртвите, сякаш слагаш кръст на всичко до сега и след нехаресване на новия отвъден ( отвъдокеански) свят като мъртъвци оставаме в този нов "гроб" и скъсваме за винаги със спомените си , онова, което ни помага да се конструираме навсякъде в пространството и виним другия свят за нашия личен дискомфорт, виним нашия нов дом за един наш избор... И отказваме да оживеем и да се върнем там където твърдим че по ни харесва ... Право на грешки ИМАМЕ !!! Айде стига толкова... По малко насериозно трябва да се вземаме и по-малко да се сравняваме... Живота не е състезание, ако да-то само със себе си... Пък на които не му стига и не знае насита, които завижда за чуждото добро... Ами каквото е посял, това ще пожъне... Добро и лошо има навсякъде, най хубаво е да сме свободни да ходим където поискаме, когато поискаме... А пък чуждопоклонничеството е друга болест, ама не за патологии е тук думата... Късмет на всички !
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Bateto

Bate procheti oste vednaz.

Joana ne govori za horata ot BG a za kich, dupki, mjsto za ziveene. Na neja ne i haresva mjastoto ne horata.
Moze i da ne si kontaktuva s BG hora ako ne iska.

Bogati , dokazali se dal gospod v Canada, dobre izglezdasti sasto.
Ne kazano che trjbva da sa ot BG ako ne haresva sanarodnitsite i smjata che sa seljani.

Hullboy
Заключено