За посрещането на летището ....?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

kam Joana

Zadai si vaprosa kakvi sa ti drugite alternativi. Ako imas samo BG pasport mai ne sa mnogo.
Аз имам само един живот. Поне за него са ми казали. И преминаването на част от живота ми на подобно място, направо ме хвърля в паника.
Malko ne stava da iskas vazmozno nai dobroto s tozi pasport. Prosto ne si dobre dosla tam s tozi pasport. Kolkoto i da sa ti charovni usmivkite.

Kato vzemes kanadskia idi i na lunata ako iskas.
No dotogava ne plui po darzavata kojato ste ti otvori drugite vrati kam vazmozno nai dobroto.

Hullboy
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

абе пускат ли на луната с канадски паспорт :shock:
Veliko

Мнение от Veliko »

Ако не знаете кой сте, елате, Канада ще ви помогне да намерите себе си :wink:
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Аз имам само един живот. Поне за него са ми казали. И преминаването на част от живота ми на подобно място, направо ме хвърля в паника. Струва ми се сюрреалистично...
Джоанка, кажи кога да те закарам на летището, душа, жал ми е да се мъчиш толкова
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Аз имам само един живот. Поне за него са ми казали. И преминаването на част от живота ми на подобно място, направо ме хвърля в паника. Струва ми се сюрреалистично... :shock: :shock: :shock:

За кича мога да използвам и друга дума, но все пак не искам да обиждам домакините... :wink:

Чаровни усмивки,
Joana
Джоана, кой сюрреалистичен вятър те довя в Монреал? Въпросът ми наистина е сериозен, не е заяждане.
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Вижте Мontréal през очите на местен фотограф:

http://www.pbase.com/benoitdurocher/montreal

С дупки или без дупки, цветно или сиво, това много зависи дали сме си настроили правилно собствения апарат... Иначе всичко ще ни се привижда някак неистинско, по-розово или още по-мрачно, трябва сърце да имаме и да обичаме другото, различното... Откривателски и малко авантюристичен дух е нужен, за да стигне погледа по-далеч от сивото.
По снимките ще ги познаете...

Независимо от степента на успеваемост или неуспеваемост, всеки опит в чужбина ни обогатява и ни прави някак по-нормални, по-толерантни... Някои си мислят че са по-велики от онези, които( все още) нищо не са видяли... Нека всеки трупа своя опит. Пък когато някои почувства че някъде не му е мястото, то е равносилно на самоубийство да продължава да стои там... Нищо не е еднопосочно... Дори билета София - Моntréal... И е простимо да правим грешки...Така че посоките са винаги отворени, а от Canada са дори повече на брой и по-отворени...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Coccinelle написа:Вижте Мontréal през очите на местен фотограф:

http://www.pbase.com/benoitdurocher/montreal

.
Blagodaria za linka!

Fotografa si e bash majstor !

Snimkite mu sa dosta po-hubavi ot realnostta :)
survivor

Мнение от survivor »

filipne написа: Ej sega sha ti kaja : Sestra mi jivee v USA , v tiahnia grad niama nito edna dupka, povtariam nito edna .. razbirash li sega kakvo imam v predvid ? A tuk v silno razvitata G7 darjava Canada , niakoi ulici sa kato sled bombandirovkite v Ugoslavia . Sigurno shtoto darjavata e bedna ta niama pari za popravki ???
В кой град живее сестра ти и колко жители има? Много важен въпрос. А за градовете и стандартите в Г7 - ала-баба. Това виждаш, което искаш да видиш. Иди в Ню Йорк - сърцето на Америка и виж какво е дупки, виж какво е съборетини, виж какво е тресавища точно срещу Манхатан. Пък тогава ми приказвай. И едно уточнение - направо съм влюбена в Ню Йорк :D Ама е много сложно да ти обяснявам защо.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Coccinelle, взе ми думите от устата ! :wave: :thumbsup:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

survivor написа:
В кой град живее сестра ти и колко жители има? .
Tucson , AZ - 400 000 dushi

Sashtoto vaji za Houston TX, 5,5 mln dushi

Ta kak tochno razmera na grada viael ne razbrah ?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

филипне, синдрома "чуждата кокошка - пуйка" :wink:

аз пък много им се радвам на дупките по Мтл, защото те за пръв път ми "проговориха с човешки глас" и ми показаха, че България не е толкова зле ... почваш да правиш сравнение, отидеш тук, отидеш там ... и в един момент представата ти за България се променя и виждаш всъщност къде са й предимствата, къде проблемите. Поне за мен е ясно, че не дупките по улиците са ме "изгонили" от нашата страна. Ама една дупка - 1001 погледа/приказки за нея.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

filipne, ти си ми слабост напоследък ... та да се "позаяждам" с теб - за снимките на франсето от 2005.

Ето туй тук е ораторията Сент Жозеф - ти ходил ли си там, в парка наоколо ? В действителност е много по-хубаво, отколкото на снимката.

Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ей туй пък е Ботаническата градина - Китайското й разклонение. Бях миналата събото-неделя там и те уверявам, че е много по-красиво, отколкото на снимката, нацъфтели са ябълките и люляците.

Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ето го и Марше Бонсекур. Познавам го добре, защото 4 месеца съм пребивавала в близост. Изгледът е от старото пристанище. В слънчево време сребристото кубе блести и е много по-прекрасно от на снимката.

Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ето малко и от кича на Мтл, аз не си падам по фонтани, никакво сравнение с НДК-то

Изображение

горните фонтани са на скуеър Виктория, а долните на старото пристанище

Изображение

преди един месец децата ми се търкаляха в тревата около фонтаните и се топиха във водата ... като никакви полицаи не им забраниха тези кощунствени действия, нито пък кучешките акита не им попречиха да играят.
Заключено