Ново - докумрнт за стаж от НОИ и в провинцията!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Ново - докумрнт за стаж от НОИ и в провинцията!

Мнение от Welder »

"Териториалните поделения на Националния осигурителен институт /НОИ/ също ще издават документи за осигурителен стаж и доход, съобщи правителствената информационна служба..."

цялата статия цък
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Миналата седмица бях пуснал един меил с точно такова питане в централата на НОИ и доста изненадващо за мен ми отговориха :)
Уважаеми господине,
издаването на такива удостоверения наистина се извършва само от дирекция "Европейска интеграция и международни договори" на ЦУ на НОИ. Но документи могат да се подават всеки работен ден (на място в София), както и в териториалните поделения на НОИ в страната, които ги препращат служебно.
Необходимо е също така да се внесе съответната такса за издаване на удостоверението и да се приложи копие на платежния документ към молбата и оригиналните документи за трудов стаж. В Пловдив следва да Ви обяснят по коя сметка и каква сума да внесете, ако ще подедете документите си там.
Времето за издаване на удостоверението е около седмица.
гл.експерт И.Карабашев
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Пропуснал съм постинга ти...нищо , ако има някой неразбрал, да му стане още по-ясно. :wink:
Заключено