Пак за пренасяне на пари в БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Пак за пренасяне на пари в БГ

Мнение от Kirilius »

Знам, че имаше подобни теми вече, но питането ми е конкретно, а не по принцип:

Имам chequing account в Royal Bank. Искам да тегля пари от него в България от банкомат.

1) Това възможно ли е?

Ако да...
2) Колко ме таксуват за еднократно теглене?
3) Таксата фиксирана ли е или е % от изтегленото?
4) Лимитът за теглене на ден същият ли е, като в Канада?
5) По какъв курс се обменят CAD в BGN при такава транзакция?
6) Има ли допълнителна такса за обмяната на валутата?
7) Има ли някакви ДРУГИ такси, за които не се сещам?

Има ли риск да отида в България и да се окажа "без пари", в смисъл никой банкомат да не ми приеме картата?

Бих се радвал на отговори от хора, които имат опит с такъв вид "пренаняне на пари" :D

Ще си взема малко кеш, разбира се, но не ми се рискува дори и с малки суми в джоба :roll:

Благодаря!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Знам, че имаше подобни теми вече, но питането ми е конкретно, а не по принцип:

Имам chequing account в Royal Bank. Искам да тегля пари от него в България от банкомат.

1) Това възможно ли е? - Да, но не от всеки банкомат. На гърба на картата е написана системата която ги обслужва. Роял Банк се обслужва от Плюс

Ако да...

2) Колко ме таксуват за еднократно теглене? - $3 (CAD) в Северна Америка, $ 5 (CAD) извън нея (http://www.rbcroyalbank.com/products/de ... -atms.html)

3) Таксата фиксирана ли е или е % от изтегленото? - Фиксирана

4) Лимитът за теглене на ден същият ли е, като в Канада? - зависи от лимиа на банкомата в БГ - м/у 200 и 400 лв на ден и до 1000 лв от ПОС устройство на гише в банката, но не повече от лимита на картата в Канада на ден, седмица

5) По какъв курс се обменят CAD в BGN при такава транзакция? - Не е много ясно. Ще разбереш от стейтмента си като се върнеш. Но не очаквай да е най-добрия възможен курс

6) Има ли допълнителна такса за обмяната на валутата? - Не знам

7) Има ли някакви ДРУГИ такси, за които не се сещам? - Не знам

Има ли риск да отида в България и да се окажа "без пари", в смисъл никой банкомат да не ми приеме картата? - Малко е вероятно да останеш без пари. Трябва да търсиш банкомат работещ със системата Плюс

Бих се радвал на отговори от хора, които имат опит с такъв вид "пренаняне на пари" Very Happy

Ще си взема малко кеш, разбира се, но не ми се рискува дори и с малки суми в джоба Rolling Eyes - Аз лично пътувам с повечко кеш и една кредитна карта за всеки случай

Благодаря!Моля! Приятно изкарване :beer:
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Благодря много за изчерпателната информация!

Ха сега де! Каква е тази система Плюс?
:shock: :shock: :shock:
:D

Или викаш да пробвам няколко банкомата, пък който стане ...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ха сега де! Каква е тази система Плюс?
Обърни си картата - на гърба има ето тази картинка Изображение

Търсиш банкомат със същата картинка
Все някога трябва да стане
Последно промяна от iliana на Пон Май 22, 2006 11:09 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Ами гледаш картинките по дебитната карта, после гледаш картинките по банкомата, и ако има съвпадение - бинго :lol:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

4) Лимитът за теглене на ден същият ли е, като в Канада? - зависи от лимиа на банкомата в БГ - м/у 200 и 400 лв на ден и до 1000 лв от ПОС устройство на гише в банката, но не повече от лимита на картата в Канада на ден, седмица
Това не е съвсем така. Държа да подчертая, че според моя личен опит - машината 'банкомат' /atm/ НЯМА САМА ПО СЕБЕ СИ ЛИМИТ. Лимитът ти се налага от твоята банка, като понякога за телгене от чужбина може да имаш различен лимит от този при теглене от homecountry. Банкоматът може да не ти даде да теглиш повече от 200 /400/ лв. НА ТЕГЛЕНЕ. Ти можеш да направиш колкото искаш тегления по 200 /400/лв. докато достигнеш лимита на твоята банка. Аз лично съм теглил от един и същи банкомат в продължение на 5 мин 3 пъти по 400лв. след което ми свърши лимита за деня.
Поздрави и успехи
Заключено