Има ли подали документи в Париж?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ralitop

Има ли подали документи в Париж?

Мнение от ralitop »

Има ли хора, живеещи във Франция, подали документи за Квебек в Париж? Моля споделете как се движат сроковете за връщане на отговор на първи документи, интервю и т.н.
el_greco

Мнение от el_greco »

Nqkade predi izvestno vreme bqh 4el iz foruma edno mnenie, 4e podavaneto v Paris ne ozna4ava po-burzo obrabotvane na dokumentite i respektivno zaminavane, dori naprotiv proto4valo se pove4e..... Ne znam! Az su6to se kolebaq kade da podam purvite dokumenti, Wien ili Paris.....
svetoslav

Мнение от svetoslav »

moeto mnenie e da podavash dokumenti do Viena.
Az litsno sam jivial v FRANCE no v momenta sam v Greece i podadox dokumentite si do Viena zastoto naistina frantsuzite mnogo se motali a i intervuto bilo po trudno v Paris.taka mi kazaxa ot foruma xora koito sa podavali v Paris i sa minali na intervuto no sa tsakali mnogo i sa im skasali nervite.
no vse pak ti si reshavash kakvo ste pravis.
zivei i se nadiavai
ralitop

Мнение от ralitop »

това значи ли, че мога да избирам?
Ние имаме titre de sejour за Франция и живем тук. Чудя се дали няма да направят проблем във Виена, че подаваме при тях?!
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Мисля, че нямаш право при това положение да подадеш документи във Виена, но пък вместо да се чудиш и да губиш време с неудачни действия, най-добре се обади да ги питаш. Аз подадох документи тук в Paris, но съм до под кривата круша. Повече от три месеца от подаване и без дата за интервю все още.
ralitop

Мнение от ralitop »

стискам палци скоро да излезе датата :D
ralitop

Мнение от ralitop »

Coccinelle, след като вече си подала документи би ли ме осветлила по темата за банковата референция?

Доколкото разбирам са необходими les relevés bancaires des trois derniers mois. В BG минават със състоянието на сметката към определена дата ...
flyaway

Мнение от flyaway »

Здравейте,

Подадох си документите до Париж на 21 януари 2006. Насрочено ми е интервю за 26 май 2006. Не мисля, че е по-бавно от Виена, за по-трудно не знам, но едва ли.

Ralitop, аз, лично, дадох, както е описано les relevés bancaires des trois derniers mois, а и във Франция всички хора получават на всеки 15 дена или месец банкови извлечения с всички извършени операции по сметките, така че според мен би трябвало да представиш това, което наистина пише. А и в списъка на необходимите документи за Demande de certificat de sélection е споменато, ако не ме лъже паметта, че състоянието на сметката към определена дата не се смята за доказателство за финансова независимост.

Успех на всички.
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

ralitop,
Както и flyaway е казал преди мен трябват последните три "relevés bancaires". Ако имаш вече сметка във френска банка би трябвало да получаваш такива всеки месец. А заплащането на таксата става с банков чек и комиcиона от операцията е около 50 евро...
Bonne chance на всички !!!
ralitop

Мнение от ralitop »

Естествено съм наясно с бумагите във Франция - за всеки от семейството се потдържа отделна папка, които вече трябва да се сменяват ...

Но все пак вълнува ме размера, колко е добре да представим - минимума или поне двойно
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

В БГ процедираме минимума и малко отгоре.
Ако семейството счита, че е близо до минимума с точките - може да впише по-висока сума, нече дават повече точки, но прави по-добро впечатление.
Във всички случаи трябва да е поне минимума :D
borislaa

Мнение от borislaa »

Zdravei ralitop

Eto edna tema koqto syzdadoh predi nqkolko mesetza po temata Paris
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 228#209228

Kakto shte vidish, az minah dori bez intervu, taka che az glasuvam za Paris. Plus tova fakta che imash carte de sejour syshto te zadyljava.
Za bankovite izvlecheniq - az im pratih ot poslednite 3 mesetza deistvitelno, no s po-golqma suma i moje bi tova e okazalo znachenie da ne me vikat dori na intervu ... plus fakta che sym jivql 8 godini vyv France i nqma smisyl da proverqvat ezikovoto mi nivo i plus che diplomi i raboten stage sa mi ot France i lesno mogat da gi proverqt te samite dali sa dostoverni ...

Uspehi i kysmet
Sasho
Заключено