Какво мислите за Бг пощите
- Bily T
Какво мислите за Бг пощите
Искам да споделя своя горчив опит за кореспонденцията си с Виена и доставянето на документи от нашите пощи. Вече за 5-ти път ми се случва изпратено писмо от Виена в случая със сертификат за селекция за дъщеря ни да не се получава нито на посоченият адрес нито в пощенската станция- писмото е изпратено на 19 април и няма следа от него.
Искам да питам има ли други с подобни случаи и какво ще ме посъветвате да правя оттук нататък?
Смятате ли че има умишлени действия от страна на пощите и техни служители подобен тип писма да не се доставят и изчезват в небитието?
Искам да питам има ли други с подобни случаи и какво ще ме посъветвате да правя оттук нататък?
Смятате ли че има умишлени действия от страна на пощите и техни служители подобен тип писма да не се доставят и изчезват в небитието?
NO PAIN NO GAIN
- прекалено параноично ми звучи и искрено се надявам да не е така. Верно, че живеем в пародия на държава, в която 'няма невъзможни неща', но спред мен или по-голям 'карък' от тебе няма, или някой е запретнал ръкави срещу теб. В случая - местния пощаджияСмятате ли че има умишлени действия от страна на пощите и техни служители подобен тип писма да не се доставят и изчезват в небитието?

-
И ние чакаме писмо от Виена със сертификата за селекция на сина ни. Аз , съпругата ми и другото ми дете имаме вече визи, но през април ни се роди син. Изпратихме нотариално заверено копие на дубликата на акта му за раждане и превода му плюс таксата от 150 CAN и очакваме сертификата му. Ти как разбра че са ти пратили писмото на 19 април - чрез размяна на имейли или по друг начин. Какъв им е електронният им адрес?
Били, убеден съм ,че има злонамерени действия от страна на пощенските служители. За около 4 години кореспонденция по най-различни поводи със САЩ не ми се е случило нито веднъж да получа неотварян плик. Когато бях в щатите чак ме беше яд, че приятелчета от страни като Албания или Колумбия нямат проблем с националните си пощи, а моите писма или картички пристигаха в България облепени с тиксо и с около 2-3 месеца закъснение. Все пак си мисля, че може да получите сертификата, макар и със закъснение. Писмото с баркодовете ми пътува от Букурещ около 10 дена. Предполагам, че могат да ви пратят дубликат на сертификата за селекция. Дано всичко се уреди!
- Bily T
чрез и мейл и телефонен разговор с Виена.Krasimir Zlatev Peev написа:И ние чакаме писмо от Виена със сертификата за селекция на сина ни. Аз , съпругата ми и другото ми дете имаме вече визи, но през април ни се роди син. Изпратихме нотариално заверено копие на дубликата на акта му за раждане и превода му плюс таксата от 150 CAN и очакваме сертификата му. Ти как разбра че са ти пратили писмото на 19 април - чрез размяна на имейли или по друг начин. Какъв им е електронният им адрес?
NO PAIN NO GAIN
poshta
Да чукна на дърво до този момент нямам проблем с БГ пощи и всички писма са пристигали запечатани според мен или местния пощенски служител има пръст или някой съсед ти краде пощата. Защо не ги помолиш да ти изпратят документите по куриер за твоя сметка.
Успех
Успех
Go big or go home.
- avve
- Обратна връзка:
обадете се по телефона и ги помолете да ви го пратят чрез поискване към пощата или на друг адрес - комуникирайте по мейла - така направи един познат! накрая си получи нещата!
аз съм доволна от пощенската станция - за сега поне!
получавам си коренспонденцията на пощ.кутия, въпреки че мои познати точно така не получиха писмото си от същата поща, което ме навежда на мисълта, че може и тия от Виена да шикалкавят?!?! просто повода на посмито им беше неприятен!
аз съм доволна от пощенската станция - за сега поне!
получавам си коренспонденцията на пощ.кутия, въпреки че мои познати точно така не получиха писмото си от същата поща, което ме навежда на мисълта, че може и тия от Виена да шикалкавят?!?! просто повода на посмито им беше неприятен!
Savoir c'est pouvoir!
- Bily T
Re: poshta
не става помолих ги първо по този начин - можело само по пощаStef написа:... Защо не ги помолиш да ти изпратят документите по куриер за твоя сметка.
Успех
- и това направих смених адреса последният път и дадох адрес до поискване в пощата.обадете се по телефона и ги помолете да ви го пратят чрез поискване към пощата или на друг адрес - комуникирайте по мейла - така направи един познат! накрая си получи нещата!
NO PAIN NO GAIN
Нашият опит с пощите
Та с изпращането на документите (препоръчани и с обратна разписка) до Виена и получаването от там нямаше никакви проблеми. Наложи се да изпратя няколко писма и с нито едно нямаше проблем. Но ... за Букурещ изпратих 2 писма ... едното с моите документи и едно за приятелката ми (минали сме инревюто по отделно и изпращаме документите отделно). След известно време ... повече от 2 седмици получихме едната обратна разписка ... за моите документи че са получени на 4-тия ден от пускането им ... и цял месец откакто пуснахме писмата от нейната обратна разписка нямаше и следа. Вчера пуснахме рекламация в пощата и като се прибрахме същия ден писмата от Букурещ бяха в пощенската кутия ... и надвамата. Явно са получени в един и същ ден, но така и не донесоха другата обратна разписка. Та доста нерви ни коства това чакане ... вече с БГ пощи - НЕ. Не е станало голям проблем, но при условие че искаш да знаеш дали е получено, плащаш си за това не смятам че трябва да гадаеш дали е пристигнало или се е загубило по пътя.
Ние доста чакахме обратната разписка от Букурещ и аз ходих в Централна поща да питам знаят ли поне къде се намира писмото .
Отговор от една свръх нелюбезна служителка : чакаш 30 дни , тогава може да подадеш молба за издирване на писмото , след 3 мес те ти връщат отговор какво е било движението му , т.е. след 4 мес. може евентуално да ти кажат получено или не е твоето писмо.
И това ако е услуга...................................................???
Отговор от една свръх нелюбезна служителка : чакаш 30 дни , тогава може да подадеш молба за издирване на писмото , след 3 мес те ти връщат отговор какво е било движението му , т.е. след 4 мес. може евентуално да ти кажат получено или не е твоето писмо.
И това ако е услуга...................................................???