Работа в КАНАДА

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
engi

Работа в КАНАДА

Мнение от engi »

Интересно е за мен, предполагам и за други следното.
В процес на процедура за емиграция Квебек, човек получава предложение за работа от канадски работодател от Квебек град; Монреал град. Кой какво прави? Моля Ви не ме питайте това не е моят случай за да Ви отговоря просто хипотетично да поразсъждаваме. Благодаря!
Големи надежди...
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Зависи на кой етап от процедурата...Ако е преди да си подадеш DCS , го пишеш в документите за да ти донесе повече точки. Ако е след като си пуснал документите и е преди интервюто, на самото интервю ако те питат какво мислиш да правиш в Монтреал им показваш официалната покана за работа. Еко не стане на въпрос, го вмъкваш някъде в разговора. Ако вече си минал интервюто и си получил сертификат... ъ ъ ъ, на кой му пука тогава. :roll:
Аватар
didi-did

Re: Работа в КАНАДА

Мнение от didi-did »

engi написа:Интересно е за мен, предполагам и за други следното.
В процес на процедура за емиграция Квебек, човек получава предложение за работа от канадски работодател от Квебек град; Монреал град. Кой какво прави? Моля Ви не ме питайте това не е моят случай за да Ви отговоря просто хипотетично да поразсъждаваме. Благодаря!
Теб кво по-точно те интересува, кой от двата града да избереш за живеене, или как да действаш ,за да получиш повече точки на интервюто :?: :wink:
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
bp_de

Мнение от bp_de »

В всеки 1 момент можед а добави6 неста (които сте повдигнат то4ките) към твоита апликация за Квебек-респективно Канада.
А ина4е това дето съфорумника ти казва на кои му пука- тва са пълни глупости....не знам к аможе да с емисли така.
Повярваи ми въпроса е не да се иде в Канада ами кат иде6 там какво сте прави6-демек как сте си изкарва6 хляба.
има толкова хора дето са оти6ли там -и после дълго време нямат или имат мизерни доходи там.
Това 4е 4овек се преселва от 1 място на друго -автомати4но не му напалва портфеила.

та предложение за работа е несто което е сериозно ,осте пове4е 4е да полу4и6 такова без да си в Канада -обикновенно не е за миена на 4инии и събиране на смет :D :D
отива6 там и има6 доходи -освен в слу4ая 4е си добре с финансите и може да си покрива6 разходите и без да работи6-тогава наистина няма за какво да ти пука.
nikito

Мнение от nikito »

engi написа: хипотетично да поразсъждаваме. Благодаря!
хипотетично,.....
ами не получаваш предложение. чисто хипотетично не те викат изобщо и хипотетично си стоиш тука в БГ-то.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

bp_de написа:В всеки 1 момент можед а добави6 неста (които сте повдигнат то4ките) към твоита апликация за Квебек-респективно Канада.
А ина4е това дето съфорумника ти казва на кои му пука- тва са пълни глупости....не знам к аможе да с емисли така.
Повярваи ми въпроса е не да се иде в Канада ами кат иде6 там какво сте прави6-демек как сте си изкарва6 хляба.
има толкова хора дето са оти6ли там -и после дълго време нямат или имат мизерни доходи там.
Това 4е 4овек се преселва от 1 място на друго -автомати4но не му напалва портфеила.

та предложение за работа е несто което е сериозно ,осте пове4е 4е да полу4и6 такова без да си в Канада -обикновенно не е за миена на 4инии и събиране на смет :D :D
отива6 там и има6 доходи -освен в слу4ая 4е си добре с финансите и може да си покрива6 разходите и без да работи6-тогава наистина няма за какво да ти пука.
Не ме разбра правилно. Естествено, че предложението за работа е нещо доста сериозно и би ти дало един добър старт на канадска земя. Тук говорим за мястото на едно такова предложение в процедурата по емиграция, а не какво ще прави там. Просто след като му мине (успешно) интервюто, на кой от емиг. власти ще му пука ,че са му предложили... Те са ти дали сертификат, оправяй се, с или без предложение за работа!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

engi написа:Интересно е за мен, предполагам и за други следното.
Много е хипотетичен този вариант - в общия случай работодателя трябва да докаже пред канадския HRDC че няма друг човек който да може да върши тази работа и едва тогава да търси човек отвън, който съответно няма статут в Канада. Не че е невъзможно, но за да получи човек такова предложение за работа трябва да има наистина рядко срещана комбинация от образование и трудов стаж в своята област.
engi

Мнение от engi »

Благодаря на Коко за полезният отговор.
Ники без да излизам от рамките на добрия тон на форума искам да ти кажа директно "зелен кон и умен даскал...." не е никак хипотетична комбинация в твоя случай. Кой ще си седи тука не решаваш ти и слава богу. Сигурно такива като теб навремето са измислили" желязната завеса"
Диди-дид за да ме разбереш по правилно просто прочети - не търся избор на град за живеене :( Може би щях да пиша точно това ако беше така. Просто искам да знам ако съм в процес на подадени документи ,мога ли да пристигна в Канада и да работя ,ако имам покана от Канадски работодател и процедурата пак да си тече.
Големи надежди...
nikito

Мнение от nikito »

engi написа:Благодаря на Коко за полезният отговор.
Ники без да излизам от рамките на добрия тон на форума искам да ти кажа директно "зелен кон и умен даскал...." не е никак хипотетична комбинация в твоя случай. Кой ще си седи тука не решаваш ти и слава богу. Сигурно такива като теб навремето са измислили" желязната завеса"
Диди-дид за да ме разбереш по правилно просто прочети - не търся избор на град за живеене :( Може би щях да пиша точно това ако беше така. Просто искам да знам ако съм в процес на подадени документи ,мога ли да пристигна в Канада и да работя ,ако имам покана от Канадски работодател и процедурата пак да си тече.
не си разбрал идеята ми, ама нищо.
и желязната завеса са я измислили страхливци, хора които не могат да търпят чуждо мнение. грабители,

имах предвид, че хипотетично не получаваш покана, щот е задача вери трудна и хипотетично си оставаш в България, ей това е, и аз съм се напъвал да ме вземат на работа, редки са случаите,
това е. апък има Господ, който дава на един едно, на друг друго.
аз мога да реша само собствената си съдба и то отчасти.
engi

Мнение от engi »

Хайде да приключим този разговор бе Ники. Все някой не разбрал, все задачата вери трудна. Ако за теб е трудна, за други може и да не е. Тъй като знам за семейство с гореописаната от мен версия, стигам до извода, че от твоето "напъване" само" си свършил работата не където трябва" , но не си си намерил работа. :lol: :lol: :lol:
Големи надежди...
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

engi,
и аз се чудя няма ли начин да се замине за canada по време на процедурата, примерно след сертификaт за селекция, може би работодател би погледнал по-сериозно на евентуална кандидатура с приложен подобен документ.
От един колеж ми казаха че имам право да се запиша при тях на този етап и да поискам студентска виза и да изчакам на място края на процедурата. Проблема е че подаване на документи... до края на юни, пък аз още нямам дата за интервю...
Много ми се ще да има някаква пролука, че всичко друго ми изглежда прахосване на ценно време, поне в моя случай.
engi

Мнение от engi »

При мен нещата стоят по малко подруг начин, но явно ти си единствен/а, която разбра въпроса без да се "напъваш", за което ти благодаря. Моля някой с опит по въпроса за отговор.
Големи надежди...
Заключено