Priviligerovano obrazovanie

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vlassakieva

Priviligerovano obrazovanie

Мнение от vlassakieva »

Някой може ли да помогне?
Зооинженер включва ли се в привилигерованите образования?
Има ли кандидати с тази професия?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Естествено, че ще помогнем.
Първо, някой те е заблудил или ти самият грешно разбираш тези списъци с търсените професии и привилигерованите образования.
Какво е положението по отношение на привилигерованите образования? Твоята професия в никакъв случай не може да бъде съотнесена към цитираната "Technologie (вярното е Techniques - б.а.) de santé animale", защото за нея не се изисква университетско образование, докато твоето е такова. И тук няма никакво значение какво и къде си работил т.е. какво е било естеството на изпълняваните функционални задължения. Оценява се самата диплома. При това не важи логиката: "Изисква се по-ниско образование, а аз имам по-високо, следователно отговарям на условията." Съответствието трябва да е буквално, а изискването е "Diplôme postsecondaire sanctionnant 3 ans d'études à temps plein" т.е. завършен колеж или нещо друго след средното образование с продължителност на обучението не по-малко от 3 г., но не и университет т.е. завършено висше образование.
А по отношение на списъка с търсените професии, мисля че няма какво да се обсъжда. Професията ти я няма в този списък.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

аз не знам дали въобще я има тук това като професия? както и не знаехме че има туй чудо дентал хигиенист и за какво служи туй :D
при тебе се получава малко омагьосан кръг
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
arci

Мнение от arci »

Здравейте,аз имам завършено след средното образование 2год. за ветиринарен фелдшер и като такъв подадох документи,като се надявах да мина за привилегировано образование,но не ми го признаха с мотива ,че трябва да уча още 1год.за да ми го признаят.Обясних им в писмо,че за тази професия в България се учи само 2год.,но това не помогна и сега отново съм на старта.Така,че както винаги ,Linko е прав.Поздрави
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

Професията зооинженер няма нищо общо със здравето на животните.
Станала е грешка при превода на дипломата.
Става въпрос за технолог по развъждане на птици, едър и дребен добитък, дори зайци и др. такива.
Технологии на хранене, възпроизвеждане, селекция и т.н.
Преди професията в Бг се наричаше зоотехник - сега се нарича зооинженер.
Но доколкото разбирам, това няма да има особено значение тъй като така или иначе в БГ това е университетско образование, а не след средно.
Ние всъщност имаме много малко колежи след средно - значи ли това, че един куп образования, които у дома са университетски, а у тях колежи изобщо не ги бръснат за нищо? Така наистина е много гадно.
dvmaystorova

Мнение от dvmaystorova »

Vlez v site na Institut de technologie agroalimentaire(www.ita.qc.ca) i na universite laval(www.ulaval.ca) i vij dali ia ima tvoiata professia po sashtestvo.
Uspeh :wink:
Sardechni pozdravi! Dilyana
Заключено