Check-list на нещата, които да свършим в БГ преди заминаване

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

shark6286 написа:
4. Не си носете ските от БГ ако сте скиори. Продайте ги и в Канада си купете други.

Ако се сетя още нещо ще пиша.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

goliama mechka написа:
shark6286 написа:
4. Не си носете ските от БГ ако сте скиори. Продайте ги и в Канада си купете други.

Мечка, аз съм сериозен. Ските са си допълнителен багаж и понеже са дълги май ги таксуват вместо единия куфар. Говорих със ски инструктор тук и ми каза за българи които си донесли ските от БГ. Ски - средна работа. За по 1500 лева. Такива ски тук струват 700 - 800 CAD. Не знам конкретната марка, но човека няма причина да ме лъже. Аз си купих чисто нови ски, обувки, яке, панталон, щеки, ръкавици за под 600 CAD. Говоря за Калгари.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

shark6286 написа:
goliama mechka написа:
shark6286 написа:

Мечка, аз съм сериозен. Ските са си допълнителен багаж и понеже са дълги май ги таксуват вместо единия куфар. Говорих със ски инструктор тук и ми каза за българи които си донесли ските от БГ. Ски - средна работа. За по 1500 лева. Такива ски тук струват 700 - 800 CAD. Не знам конкретната марка, но човека няма причина да ме лъже. Аз си купих чисто нови ски, обувки, яке, панталон, щеки, ръкавици за под 600 CAD. Говоря за Калгари.
И аз съм сериозен,не зярвам някой да е нарамил ските и да е тръгнал за Канада,но тя лудостта по хората ходи,щом казваш,сигурно има такива случаи. В списъка на Герчев и някой си такива абсурдни неща видях като препоръка за вземане от БГ,е след това вече нищо не ме учудва.
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

goliama mechka написа:
shark6286 написа:

mechka,
абе той човека си мисли че идва на курорт, а не на имиграция :rotfl:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

sasho71 написа:mechka,
Саше, може в другите краища на Канада имиграцията да е свързана с гризкане на дръвца, но специално да живееш във Ванкувър и да не караш ски зимата си е престъпление. Първата ми зима тук премина в такова шеметно каране на ски, каквото изобщо не съм си го представял и в най-смелите си мечти. Шарк е прав - ски екипите тук са в пъти по-изгодни, да не говорим за неясния произход на повечето ски по родните магазини.
Та Саше, мисълта ми беше, че имиграцията е както си я уредиш. Аз си я уредих да съм само на 15-20 мин. от едни от най-страхотните ски курорти и не само това. Мястото, където живея в момента ми предоставя неизброимо повече възможности да се чувствам целогодишно като на курорт от където и да било другаде. Хайде наздраве. ;) :lol: :beer: :beer: :beer:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

e па кво да правим, преебахме се с туй Онтарио, тук е плоско кат тепсия, има май някакъв хълм само дето се спускат с найлонови чували :) Кво да правим- Уистлър и Аспен са ни далеко и скъпо. Ама не мога да се съглася, че ако бях рибар примерно първото ми грижа щеше да е да си взема въдицата щот тук имало много езера
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Единственото нещо, което носех в по-голямо количество от България това бяха книги и няколко бутилки Стралджанска мускатова. ;) :lol: :beer: :beer: :beer:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

MrGeek написа:
sasho71 написа:mechka,
Саше, може в другите краища на Канада имиграцията да е свързана с гризкане на дръвца, но специално да живееш във Ванкувър и да не караш ски зимата си е престъпление:
Да бе,прав си,че който е тръгнал за странтство,не е тръгнал да мре,ама си мисля,че при всичкия този багаж,дето има да се пренася през океана,ските ще са ми последното нещо,дето ще се сетя. Пък и като тръгвах за насам не си мислех,че на първия месец ще отида на ски,та да ги сложа в багажа :lol: Толкова много по-ценни неща има,който си струва да си вземеш от БГ-то,за ските,как да ти кажа - нямам думи,много тъпа идея,ако ще и 1000 пъти да са по-скъпи тук,като му дойде времето да карам ски,ще имам пари да си ги купя.Това е мойта камбанария :wink:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

goliama mechka написа:Да бе,прав си,че който е тръгнал за странтство,не е тръгнал да мре,ама си мисля,че при всичкия този багаж,дето има да се пренася през океана,ските ще са ми последното нещо,дето ще се сетя. Пък и като тръгвах за насам не си мислех,че на първия месец ще отида на ски,та да ги сложа в багажа :lol: Толкова много по-ценни неща има,който си струва да си вземеш от БГ-то,за ските,как да ти кажа - нямам думи,много тъпа идея,ако ще и 1000 пъти да са по-скъпи тук,като му дойде времето да карам ски,ще имам пари да си ги купя.Това е мойта камбанария :wink:
Мечка, нали и аз това казах - трябва да си луд за да си мъкнеш ските от България. ;) :lol: :beer: :beer:
Заключено