Здравей,Монреал или два месеца след "Чао,България"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Хълбой, в Монреал не е нужно да загробиш 800+ долара на месец за наем, за да си намериш хубав апартамент. Нашия наем например е далеч под 800, от апартамента не се оплакваме, пък и квартала не е лош. Освен това не всеки има приятели тук, които да го посрещнат и да го настанят в апартамент - мечта. Повечето от нас се спасяват както могат. Проблема на Куон-До не е толкова в "малкия" наем, а в квартала. Аз като си бях в България палих свещичка от благодарност, че не ни се наложи дори да припарим до Кот-Де-Неж. Аз и досега не знам къде се намира.... Да не приказваме, че в далеч по-добри квартали от КДН наемите са далеч по-малки (де да знам защо, може би хазяите-кръвопийци и бла-бла-бла, което изобщо не ме засяга).

Та мисълта ми беше да не си вадиш изводи за Монреал въз основа на опита ти от Отава. Просто не са съвместими нещата. Всеизвестно е, че цената на живота в Монреал е много по-ниска, отколкото в Торонто или Ванкувър, а заплатите са почти същите. Та зат'ва айде моля те, спри се малко с обобщенията.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Ей Independent, ти си нямаш работа да подпалваш фитила на Хълбой за обобщеията :D , сега ще се започне един анализ....малеле мила, иначе писанието на Хълбой много ми прилича на това на един наш съфорумец, който пишеше едни суперлативи, как сичко се подреждало от самосеби си, как нищо не било трудно, как купил на жена си карта за ....увеселителен парк да се не притеснява......а в същото време на човека си му е широко около врата, щот си има сестра от сумати години тук, та и аз така, "ако имах мая знай шли к'ва погача щях да умеся ейййй"
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Ама се заформи една тема - страшна!!!!!!!!!!
Давай Kwon Do , пиши трети том, че книгата стана интересна и излезе и доста полезна информация / след пресяване с голямото сито /
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Ма Лени, нека дойде да ми спори Хълбой за живота в Монреал. Може да не съм от ен години тук, ама в крайна сметка не паса трева, да му се не знае :lol: (чакай, забравих, нали ме бяха обявили за гъска, а гъските май пасат, да му се не не види! пфу....) В крайна сметка мога да направя една сметка - колко за храна, колко за наем, колко за телефон, колко за интернет, те цифрите сами си говорят. А когато цифрите говорят, дори и бого... упс, хълбоите мълчат.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveie

Hora chakaite malko. Az pisa za Canada ne konkretno za Montreal. Otdelno se palja po finansovi temi pisani ot nefinansisti

Az sasto sam za frazata " tsifrite sami govorjat "

Ne razbrah obache na vas harsva li vi Canada ili ne?
Na men mi harsva.

Sestra ot godini tuk njamam.

No za tova pak sam palen s pozitivna energia.
I nai vaznoto vizdam na rodenite tuk slabite mesta a te imat mnogo takiva.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
Mark

Re: Canada

Мнение от Mark »

be az kato 4eta poslednite postingi stigam do izwoda, 4e to ne bilo tolkowa lo6o w Canadata be

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Mark написа:be az kato 4eta poslednite postingi stigam do izwoda, 4e to ne bilo tolkowa lo6o w Canadata be
aми то ако си имаш пари и в Тайланд не е лошо, даже бих казал мнооооого по-добре от тука :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа: Проблема на Куон-До не е толкова в "малкия" наем, а в квартала. Аз като си бях в България палих свещичка от благодарност, че не ни се наложи дори да припарим до Кот-Де-Неж. Аз и досега не знам къде се намира.... Да не приказваме, че в далеч по-добри квартали от КДН наемите са далеч по-малки
това пък мен ме заинтригува, защото имам пръст в намирането на квартирата. моля те да ми отговориш на 2 въпроса, за да съм по-полезен следващия път.
1. кой е по-добрия квартал с по-нисък наем без договор, на пристигнал направо от летището ?
2. как още от Бг си знаела за гадния кот де неж та си палела свещички ?

когато търсех жилище за мен беше важно, хората да имат адрес веднага - необходимост за разни карти и други формалности, без да трябва да го сменят след 1-2 седмици. търсил съм съвсем съзнателно евтин вариант, защото зман как хвърчат парите в началото и в крайна сметка аз съм ходил години наред на детски лагери в БГ, те не са били в 5-звезни хотели и на мен нищо ми няма от това.
според мен жилище на Decarie i Plamondon изпълнява и условието да е на място с добър транспорт, близко до голям магазин, защото в къщата няма ни сол ни тоалетна хартия.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Independent написа:... Аз като си бях в България палих свещичка от благодарност, че не ни се наложи дори да припарим до Кот-Де-Неж. Аз и досега не знам къде се намира.... Да не приказваме, че в далеч по-добри квартали от КДН наемите са далеч по-малки (де да знам защо, може би хазяите-кръвопийци и бла-бла-бла, което изобщо не ме засяга).
...
Abe Independent, ti kak razbra, 4e ne e hubawo w CDN, sled kato ne znae6 kade se namira :"))
Az li4no jiweja w CDN i sam mnogo happy i ne go smeniam za drug zasega. Wsi4ko mi hareswa w rajona w kojto jiweja.
Последно промяна от Mark на Вто Май 09, 2006 6:29 pm, променено общо 1 път.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

poumpy, квартала е близо до Вердън (не точно Вердън, ама все пак), блокчето ни е на 5 минути от канала Лашин, транспорта е сравнително добър (един автобус на 5-6 мин от входа, друг пак на толкова, ама в друга посока, метростанция на 20 мин бавно ходене, ако нацелиш рейса, са точно 4 мин). Апартамента го взехме по обява за пренаемане тук, във форума, в малките обяви. Говорихме с хората точно два пъти - единия път да питаме какво, как, къде, втория - да им кажем, че го взимаме и кога пристигаме. С тия хора и досега се чуваме чат-пат.

Колкото до втория въпрос, в нашия квартал има доста българи, с някои от тях се сприятелихме, живеем един над друг. (Между другото, тази зима бях за две седмици в България, за това време ми беше думата, а не за пред-имигрантския ми период.) Повечето от тях (съседите де) са безмерно доволни, че са се разкарали от КДН. От това, което ми разправят, пък и от това, което чета тук, си вадя определени изводи. Като например този, че в нашия квартал може и да няма четириетажни палати с портиер, но за сметка на това няма и цигания, мръсотия, непоносими квартири, проблеми с хазяите. Не е индустриална зона, чистичко е, спокойно е, ако ти се приходи на разходка, кеф ти край канала, кеф ти в парка, кеф ти по улицата. С колело до стария град е 15-20 минути, пеша е около 2-3 часа, зависи колко бързо ходиш и колко често сядаш да се порадваш на чайките и патиците. И катериците нахални. Единственото, което не ми харесва в сегашната квартира, е забраната за домашни любимци. Искам си котката пък и това ще е една от причините един ден да се изнеса оттам. След желанието за собствен дом. Засега обаче и аз като Марк не си давам квартала (и апартамента) за нищо.

Забравих нещо. Изобщо не искам да нападам poumpy за апартамента на Куон-До, в чието намиране си призна, че има пръст. Направил е каквото му е било по силите предвид обстоятелствата. И да, наистина в други квартали цените са далеч по-ниски, обаче за новодошъл без познати, без гаранти и референти ще е много трудно да си намери свястна квартира. И да, съзнавам, че имахме късмет с намирането на това място. И освен това замисъла ми беше не да нападам всички, които живеят в КДН, а да докажа на Хълбой, че не е прав и че при определени обстоятелства (които не са непосилни) човек може да живее доста сносно с част от средствата, за които говори Хълбой.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

flyfish написа:бързам да им кажа,че такъв вариант за мен просто няма.Трудно,лесно,хубаво,лошо-аз искам да съм там,при нормалните хора............
Голям залък лапни.....
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

hullboy написа:No za tova pak sam palen s pozitivna energia.
I nai vaznoto vizdam na rodenite tuk slabite mesta a te imat mnogo takiva.
Hullboy, хората заредени с позитивна енергия не се занимават с такива травиални занимания като търсенето на недостатъците на местните :wink:

Я си помисли пак с каква точно енергия си изпълнен 8)
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа:poumpy, квартала е близо до Вердън (не точно Вердън, ама все пак), блокчето ни е на 5 минути от канала Лашин, транспорта е сравнително добър (един автобус на 5-6 мин от входа, друг пак на толкова, ама в друга посока, метростанция на 20 мин бавно ходене, ако нацелиш рейса, са точно 4 мин). Апартамента го взехме по обява за пренаемане тук, във форума, в малките обяви. Говорихме с хората точно два пъти - единия път да питаме какво, как, къде, втория - да им кажем, че го взимаме и кога пристигаме. С тия хора и досега се чуваме чат-пат.

Колкото до втория въпрос, в нашия квартал има доста българи, с някои от тях се сприятелихме, живеем един над друг. (Между другото, тази зима бях за две седмици в България, за това време ми беше думата, а не за пред-имигрантския ми период.) Повечето от тях (съседите де) са безмерно доволни, че са се разкарали от КДН. От това, което ми разправят, пък и от това, което чета тук, си вадя определени изводи. Като например този, че в нашия квартал може и да няма четириетажни палати с портиер, но за сметка на това няма и цигания, мръсотия, непоносими квартири, проблеми с хазяите. Не е индустриална зона, чистичко е, спокойно е, ако ти се приходи на разходка, кеф ти край канала, кеф ти в парка, кеф ти по улицата. С колело до стария град е 15-20 минути, пеша е около 2-3 часа, зависи колко бързо ходиш и колко често сядаш да се порадваш на чайките и патиците. И катериците нахални. Единственото, което не ми харесва в сегашната квартира, е забраната за домашни любимци. Искам си котката пък и това ще е една от причините един ден да се изнеса оттам. След желанието за собствен дом. Засега обаче и аз като Марк не си давам квартала (и апартамента) за нищо.

Забравих нещо. Изобщо не искам да нападам poumpy за апартамента на Куон-До, в чието намиране си призна, че има пръст. Направил е каквото му е било по силите предвид обстоятелствата. И да, наистина в други квартали цените са далеч по-ниски, обаче за новодошъл без познати, без гаранти и референти ще е много трудно да си намери свястна квартира. И да, съзнавам, че имахме късмет с намирането на това място. И освен това замисъла ми беше не да нападам всички, които живеят в КДН, а да докажа на Хълбой, че не е прав и че при определени обстоятелства (които не са непосилни) човек може да живее доста сносно с част от средствата, за които говори Хълбой.
всичко това е много хубаво...
забравих още едно съображение, което имах в началото - когато човек е без договор мож еда си направи съм избора, ако и да трябва да мизерства 1-2 месеца в началото, то по-добре от 6 например при пренаемане
иначе около канала изглежда готино, спор няма, но както ти сега сам виждаш те са имали възможността да си харесат сами жилище и са доволни.
честно казано да за мен това нямаше голямо значение първите няколко месеца, но пък аз сам взех по-късно жилище без да съм го видял и едва изкарахме 1 година и се преместихме, разбира се влияние оказаха и други фактори.......
ts

Мнение от ts »

Кот де Неж от страната на Отремонт и около Университета на Монтреал никак не е лош. Отсечката на "Кент", където живеят много българи, намираща се под Ван Хорн и над Дарлингтън също не е лоша. Цените са средна работа, а блокчетата и апартаментите са чисти.
survivor

Мнение от survivor »

Абе да намериш жилище без договор си е направо супер в началото. А пък в Кот де Неж има големи удобства, особено за имигранти. Голяма работа че 1-2 месеца човек ще живее не точно там, където иска. Нали в това време ще може спокойно да си намери нещо по-добро? Ние като пристигнахме вече бяхме наели апатрамент за цяла година, без изобщо да сме го погледнали.

Индипендънт, стана ми интересно - как се казва квартала, за който говориш? Звучи добре това което разказваш за него.
Заключено