pomognete ni da izberem Montreal ili Toronto

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
nasko29
Обратна връзка:

pomognete ni da izberem Montreal ili Toronto

Мнение от nasko29 »

za nas -moeto semeistvo sme trima genami e med.sestra az sam kroia4 v 6iva6ka firma imame dete na 6 god. iskame da izberem vazmogno nai dobriat grad za nas v Canada 6te pristignem moge bi na esen
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

kaто за начало елате с повечко пари :) Торонто е скъпо, а и вие като дойдете ще ви се види още по понеже сте новодошли. като за начало ще ви трябват поне 3-4 хиляди за да наемете квартира и най елементарно да се обзаведете. Градините са скъпички, ама не е болка голяма. Ако жена ти ще приравнява, то процеса ще отнеме поне 1.5 година. От познати знам че изпитите са гадни, а кат за начало е задължителен Тойфела с поне 233 по старому комп.тест. Ти през туй време бачкаш яко и ...така :wink: Бърза сметка ти правя: наем=850$ за 1 бедрум, ядене=350$, градина=средно 300$ да речем, кабел+тел=100$, транспорт 2 карти=200$, тотал= 1800$ минимум на месец, ама много минимум. Ако забичиш на някоя ниско платена работа излизаш на червено при всички положения и ще караш на спестявания :cry: Не забравяй че ще трябва да изскочиш и със 2 наема суха пара от раз което е 1700$. Ами това е положението за тука, и на Луната да идеш все до пари опират нещата, ако имаш достатъчно ще си по-спокоен, ще се моташ с месеци, ще си приравняваш спокойно, ще си учиш английски и така...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Deteto ne uchilishte shte trygne, otpada gradinata, a tja e 600 min.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

Модната индустрия е в Монреал. Има цял квартал с шивашки предприятия. За 850 тук можете да имате апартамент с 2 спални в хубав квартал. Застраховките на колите са много по ниски. Детето ще започне в подготвителен клас за научаване на френски, а английския ще научи от телевизията и приятелчетата си така че в крайна сметка ще знае и двата езика което не е за пренебрегване в Канада. Тук също има недостиг на медицински сестри.
Аватар
nasko29
Обратна връзка:

Мнение от nasko29 »

blagodaria na vsi4ki za otgovorote no prosto biah ostanal s takova vpe4atlenie za montreal 4e 4ak me hvana strah ako niakoi ima pove4e imformacia pi6ete
ivanq

Pomognete ni da izberem Montreal ili Toronto

Мнение от ivanq »

Nasko79,nadqvam se, da ne se sardi6 ,4e eventualno leko otklonqvam temata,no imam sa6tiq vapros kato teb kam sanarodnizizte ni ot form-a!I taka- Montréal ili Toronto,samo 4e,moqta individualna situziq e malko po-razli4na-lekar sama s frenska gimnaziq i 2-ri ezik angliyski-po-slab ,razb.se,no vse pak ne tolkova!Qsno mi e,4e priravnqvaneto e dosta tejko i min.ok.3 g.za nqkakvo 6to gode priemlivo nivo i vse pak kade sa po-balgopriqtni usloviqta za moqta situaziq-6te bada blagodarna za vsqkakvi mneniq!Merci d'avance!I kasmet na vsi4ki "bratq po sadba"
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

sasho71 написа:kaто за начало елате с повечко пари :) Торонто е скъпо, а и вие като дойдете ще ви се види още по понеже сте новодошли. като за начало ще ви трябват поне 3-4 хиляди за да наемете квартира и най елементарно да се обзаведете. Градините са скъпички, ама не е болка голяма. Ако жена ти ще приравнява, то процеса ще отнеме поне 1.5 година. От познати знам че изпитите са гадни, а кат за начало е задължителен Тойфела с поне 233 по старому комп.тест. Ти през туй време бачкаш яко и ...така :wink: Бърза сметка ти правя: наем=850$ за 1 бедрум, ядене=350$, градина=средно 300$ да речем, кабел+тел=100$, транспорт 2 карти=200$, тотал= 1800$ минимум на месец, ама много минимум. Ако забичиш на някоя ниско платена работа излизаш на червено при всички положения и ще караш на спестявания :cry: Не забравяй че ще трябва да изскочиш и със 2 наема суха пара от раз което е 1700$. Ами това е положението за тука, и на Луната да идеш все до пари опират нещата, ако имаш достатъчно ще си по-спокоен, ще се моташ с месеци, ще си приравняваш спокойно, ще си учиш английски и така...
Ako gledam i wiarwam na opisanieto, ako az triabwa6e sega da idwam, 6tiah da otida w Montreal :"))

Ama dali e 4ak tolkowa striaska6to ?

A za parite - moja sawet e da ne slu6ate sasho71 i da ne har4ite mnogo pari w na4aloto. Wzemete si kolkoto imate, no ...
Tazi darjawa wse o6te misli i za Socialno slabite ... :beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Mark,
abe az им говоря за минимума, ти ми казваш "не харчете толко много пари в началото". ОК, ще орежем бюджета и картината е следната тогаз :) Наем в Скарбъро в мазе с черни потни негри=400$, мебели от улицата, мръсен матрак от улицата, маса от улицата и столове от улицата /ако не те е гнус де/ =0$ ; ядене-ядеш кат Канука фъстъчено масло и хляб един месец=30$, транспорт - купуваш една карта и пътуват всички с нея=100$, значииии общо разхода го свихме до 530 на месец :) Понеже казваш че е социална страна тука , значи соц помощ е горе долу толкоз, значи всичко е ок тогаз. :lol: Но остава опасността да видим още по негативен постинг от онзи на Квон-до :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: Pomognete ni da izberem Montreal ili Toronto

Мнение от sasho71 »

ivanq написа:,moqta individualna situziq e malko po-razli4na-lekar sama s frenska gimnaziq i 2-ri ezik angliyski-po-slab
опаланка, попълваме съсловието значи. Най е лесно приравняването, доколко знам в Алберта, най трудно-Квебек.
Pincher

Мнение от Pincher »

sasho71
ne se pushi,
Mark ia kara oshte na soci....,demek na komunizam. pri teb e drugo i tam stava drug vapros. za semeistvo s deca po(nai)-dobriat variant e MTL. tuka se namira rabota i cenite sa po-niski. v TOR si e napravo bradva. tam MIN. zaplata triabva da e 15 na chas. inache ne se izdarja. prosto si e skapichko kakto i da go poglednesh. mnogo hora idvat v MTL zashtoto jivota e po-evtin i po-dobar v sravnenie s drugite podobni mesta. goliama konkurencia mu e samo VAN. :D :beer: :beer: :beer: :roll:
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Pincher написа:...
Mark ia kara oshte na soci.....
Izlizaneto na Social o6te s pristiganeto e naj-dobria wariant za edin nowodo6al w Canada. Taka, wmesto da se 4udi otkade kakwo, 6te moje spokojno da se sasredoto4i i orientira kam profesionalna realizacia.

Darjawata e "skroena" taka, taka, 4e niama ni6to neredno da se polzwa pomo6ta i pri nujda.

b.t.w. az(nie) we4e ne sam(sme) na social ot dosta wreme , no ako me pitat dali triabwa da go ima - kazwam twardo DA ... drug wapros e pri kakwi uslowia :")) :beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
pol

Мнение от pol »

windzor london kitchener natam se orientirai ili niagara ,ako ti se izka da si v kanada ako pak ne to kalgari e absolutno nai ama nai vernia pat
vanko22

Мнение от vanko22 »

Pincherche,az lichno sum vidial i sum posreshtnal pone 4 semeistva da idvat nemnogo dovolni ot Mtl v Toronto,a ne sum chul za nito edin oshte deto da e jivial tuk i da se premesti v Mtl.Moje i da ima ,ama az ne sum chul oshte.Taka che moje da e po skupo ama i zaplatite sa po golemi tuk v Toronto,a i rabota se namira poveche.Ne e sluchaen fakta che nai mnogo emigranti pristigat tuk v Toronto.kakto kazvashe edin moi priatel:nishto sluchaino nema na toia sviat.moje da sa po evtini niakoi neshta v Mtl.ama ne obobshtavai che jivota tam e nai dobur.Mnogo hora biha se izsmiali na glas na takova tvurdenie.V Toronto ako ti se bachka mojesh da vurvish mnogo dobre napred s rabotata i s parite,a za 15 dolara na chas che ne sa dostatuchni moje mnogo da se pospori.Ne davaite molia Vi takiva zakliuchenia na novopristigashtite v Kanada,shtoto horata gi priemat na 100% i mnogo puti se razocharovat ot tova.Ako im davate info pravete go s cifri kakto niakoi po gore pisali saforumci.Neka horata sami da si preceniat.Taia dilema Mtl.ili Toronto sushtestvuva ot mnogo vreme nasam (a vsushtnost mai dilema niama de),niakoi kazvat che v Mtl bilo kato v Evropa,ulicite i kafetata bili sushtite,e da ama tova ne e vsichko.Imalo i social,e tova veche e drugo neshto.Ako niakoi e trugnal zaradi sociala....tam naistina e po-dobre.nesum protiv sociala ama toi ne biva da ed faktor pri izbiraneto na destinacia.Tova si e moe mnenie i molia da ne buda kritikuvan za nego.A bachkane v Toronoto.......kolkoto shtesh ,samo da ti se raboti.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Заключено