натъкнах се на следния текст. няма данъци за нас веке :tuut: , става дума за scholarship, bursary i fellowship
" Extract from the Text of the Budget.
Exempting All Post-Secondary Education Scholarship and Bursary Income From
Tax
Post-secondary students need to be supported for their hard work in
pursuit of academic excellence. Currently, the first $3,000 in
scholarship, fellowship and bursary income received by a post-secondary
student is not taxed. Budget 2006 proposes to fully exempt these sources
of income from tax, effective for the 2006 and subsequent taxation years.
This measure will help foster academic excellence by providing tax relief
to more than 100,000 post-secondary students.
It is estimated that this measure will reduce federal revenues by
$50 million in 2006?07 and $45 million in 2007?08."
Scholarship-важно
Scholarship-важно
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
абе не стига че им дават безплатни пари.....ама добре е все пак - то няма смисъл да им дават пари и след това да си ги взимат под формата на данъци.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
мдам, тук е Америка, много са стиснати всички, да знаешnikito написа:а стига бре, да не би досега стипендиите да са били облагани като доход?![]()
:noz:
![]()
ами кви доходи са тва бря, излиза че стадинга е работа? или аз не съм разбрал постинга?
всъщност само първите 3000 са необлагаеми. че кво са три хиляди?

-
Саше,sasho71 написа:
мдам, тук е Америка, много са стиснати всички, да знаешИдеята е не само 3000 хиляди, а всички, което не е малко. Има си стипендии по 35000$ които кат студент не е лошо да взимаш чисто, за постдоци fellowshipa e 43000$, пак чисто, koeto си се равнява на близо една заплата от 60к с данъци
Това хем е така хем не е. Пост-док стипендиите не се водят "стипендии" за съжаление и това може и да не важи за тях. Когато аз бях пост-док приходът ми се водеше "стипендия" (fellowship), но според CIHR, които ми даваха парите това не било стипендия, а заплата

е те уж са точни канадците, а ти ми викаш за игра на думиbeckythomas9 написа:
Саше,
Това хем е така хем не е. Пост-док стипендиите не се водят "стипендии" за съжаление и това може и да не важи за тях. Когато аз бях пост-док приходът ми се водеше "стипендия" (fellowship), но според CIHR, които ми даваха парите това не било стипендия, а заплатаи не ми се полагаха 3,000$. Игра на думи. Специално съм питала за това. Дано сега да си променят тълкованието, защото сумата наистина не е лоша.

значи от познати дето са постдок знам, че има възможност да направиш някаква абракадабра и договора така да го извъртиш, че да не платиш никакъв данък, стига данъчния ти експерт да е добър. А вече ако fellowshipa ти е директно от правителствените CIHR, NSERC, CFI или Health Canada, какъвто е твоя случай , май спасение нема

aмчи тъй е Любо, нали гоним academic excellence и други висоти, kak иначе ще ти туря след време диагноза за 10 секунди без да те преглеждамLub0 написа:Е а стига бре, няма ли да им се напукат петите с 4к на месец чисто? това се равнява на 80на хилки годишна заплата...