Въпрос още на 1-вите стъпки. Бихте ли помогнали ?
Въпрос още на 1-вите стъпки. Бихте ли помогнали ?
Имам желание за подаване на документи но дали отговарям. Има някои неща които ги превеждам но просто не разбирам идеята им за какво става въпрос. На он-лйне теста а след това на точковото оценяване просто незнам за какво говорят ЕМП !!! preferred training ......... Бихте ли помогнали ?
Сам желаещ за подаване на документи
Аз бакалавър по комуникационна техника и технологии (4г.) - на 23 г. със стаж по специалноста за сега 6 месеца. А като общо изработено време + стажа 1.3г.
Английски език 9 от 12
Френски 4 от 12
Достатъчна парична сума
Нямам познати в Канада , не съм ходил там никога. Имам голямо желание да науча езика. Не женен, деца - нямам.
Имам ли достатъчно основание да подаване на документи.
(взех инфото от постер във форума и го преправих за мен иначе никъде не видях за езиците да има максимум 12 точки там на графиците 1 2 3 )
Направих онлайн теста но има едно препиятствие наречено
Training - Principal applicant
Question 6 : Review question
Are any of the diplomas mentioned in the previous questions on the list of favoured training presented below? If so, which one(s)? If not, select "no" at the end of the list.
Има подобно на моята специалност но за какъв трейнинг става тук въпрос - ако тук сложа това, което отговаря на специалносста ми излиза че мога да си подам документите ако кажа Не нестава !!!
Благодаря предварително
Сам желаещ за подаване на документи
Аз бакалавър по комуникационна техника и технологии (4г.) - на 23 г. със стаж по специалноста за сега 6 месеца. А като общо изработено време + стажа 1.3г.
Английски език 9 от 12
Френски 4 от 12
Достатъчна парична сума
Нямам познати в Канада , не съм ходил там никога. Имам голямо желание да науча езика. Не женен, деца - нямам.
Имам ли достатъчно основание да подаване на документи.
(взех инфото от постер във форума и го преправих за мен иначе никъде не видях за езиците да има максимум 12 точки там на графиците 1 2 3 )
Направих онлайн теста но има едно препиятствие наречено
Training - Principal applicant
Question 6 : Review question
Are any of the diplomas mentioned in the previous questions on the list of favoured training presented below? If so, which one(s)? If not, select "no" at the end of the list.
Има подобно на моята специалност но за какъв трейнинг става тук въпрос - ако тук сложа това, което отговаря на специалносста ми излиза че мога да си подам документите ако кажа Не нестава !!!
Благодаря предварително
-
Там, на края на въпроса има едно линкче (кръгче с въпросителна) като го натиснеш ти излизат превилегированото образования, т.е. това което се тачи там. трябва доста точно да ти пасва специалността към изброените, за да получиш точките за такова образование.
Как реши, че покриваш 9/12 английски и 4/12 френски?
френския е ниско оценен гледай да покриваш минимум 6/12 иначе и без стаж.......
Как реши, че покриваш 9/12 английски и 4/12 френски?
френския е ниско оценен гледай да покриваш минимум 6/12 иначе и без стаж.......
Да Благодаря, аз като пуснах постинга бях доста изморен и не зацепих какво точно ме питат.
9/12 за Английски е защото разбирам всичко което се говори и пише и на тези точки мисля че отговарям, а и говоря що годе добре.
А за Френския - тук е смешно. Сега знам за 0 но ще почвам Френски на курсове сериозно а от Ноември могат да се почнат и частни уроци (когато и се надявам да подам документите). За това до тогава се надявам да съм стигнал 4/12.
Видях твоето инфо за точа кога си подала документите и кога си била на интервю и може би така ще направя и аз.
9/12 за Английски е защото разбирам всичко което се говори и пише и на тези точки мисля че отговарям, а и говоря що годе добре.
А за Френския - тук е смешно. Сега знам за 0 но ще почвам Френски на курсове сериозно а от Ноември могат да се почнат и частни уроци (когато и се надявам да подам документите). За това до тогава се надявам да съм стигнал 4/12.
Видях твоето инфо за точа кога си подала документите и кога си била на интервю и може би така ще направя и аз.
-
Точно затова те питах. 4/12 (всъщност как го разбираш: като 4 от 12 възможни или 4 говорене и 12 разбиране), ако е първото предположение за френски при твоите данни е малко (лично мнение). Ако е второто....
според мен трябва да защитиш едно ниво около 7/7 поне, за да минеш. Колкото и жалко да е вече на френския се държи доста сериозно...
според мен трябва да защитиш едно ниво около 7/7 поне, за да минеш. Колкото и жалко да е вече на френския се държи доста сериозно...
4/12 Възможни.
Би ли ме оценила по сайта :
http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html
4- University dergee
бакалавър
на т. 2. незнам какво да отговоря - Ако става въпрос за това дали специалноста е една от тази която се търси в Квебек - тя е телекомуникации и мисля че влиза в тези на онлайн формата- Компютърни системи.
Професиолнален опит 7 месеца.
Не съм бил в Квебек и нямам никакви познати там.
Години 23
За Френския тук
ще се оцена с 4 и 4
- да кажем че ще го постигна до тогава
Нямам съпруга и деца
Имам пари за 3 и повече месеци
А и тук не знам каква е идеята на въпроса :
1.3 Preferred (a) university 4
training (b) other 4
Съжалявам че те моя за това но аз като се изчислявам нещо не минажам cutoff num.
Би ли го направила - възможно е аз да греша.
Благодаря
Би ли ме оценила по сайта :
4- University dergee
бакалавър
на т. 2. незнам какво да отговоря - Ако става въпрос за това дали специалноста е една от тази която се търси в Квебек - тя е телекомуникации и мисля че влиза в тези на онлайн формата- Компютърни системи.
Професиолнален опит 7 месеца.
Не съм бил в Квебек и нямам никакви познати там.
Години 23
За Френския тук

Нямам съпруга и деца
Имам пари за 3 и повече месеци
А и тук не знам каква е идеята на въпроса :
1.3 Preferred (a) university 4
training (b) other 4
Съжалявам че те моя за това но аз като се изчислявам нещо не минажам cutoff num.
Би ли го направила - възможно е аз да греша.
Благодаря
-
Въж сега, на ръба си, но по принцип е възможно само ако докажеш много точки на езиците или стаж.
Според мен имаш:
бакалавър - 8 точки
търсено образование - 4 точки
ЕМП - 8 точки
Стаж (приемаме една година) - 2 точки
възраст - 10 точки
Пари - 1 точка
Дотук - 33 точки (това е без точки за езиците)
За да те извикат на интервю ти трябват 50 точки.
При английски 10 говорене и 10 разбиране
и френски 10 говорене 10 разбиране
пак си на ръба на 50-те точки.
Мен ако питаш пробвай да кандидатстваш с приятелка, по лесно може да стане

Според мен имаш:
бакалавър - 8 точки
търсено образование - 4 точки
ЕМП - 8 точки
Стаж (приемаме една година) - 2 точки
възраст - 10 точки
Пари - 1 точка
Дотук - 33 точки (това е без точки за езиците)
За да те извикат на интервю ти трябват 50 точки.
При английски 10 говорене и 10 разбиране
и френски 10 говорене 10 разбиране
пак си на ръба на 50-те точки.
Мен ако питаш пробвай да кандидатстваш с приятелка, по лесно може да стане

ако има 50 т. и го поканят за интервю шансовете на интервюто да получи 10т. са минимални т.е. той трябвяа да има повече от 50 на първо оценяване за да може да стигне 60 на интервюто и да мине. иначе мосю Леманд върна един ерген с точки 55 получени на интервюто и при положение, че той имаше 3 години стаж.
Здравейте,
благодаря ви много че помогнахте за оценяването, само не разбирам от къде ги виждате тези общо 20 точки за Френски и 20 за Английски becks. Защото ако е така ми трябват 8 точки за Английски които мисля че имам и 5 точки на Френски които мисля да достигна до тогава. 16+10=26+33= 59 Това са 59 по мое изчисление.
Надявам се да е така, че в site-a
6. Knowledge 6.1 French (a) comprehension 8 16
of languages (b) verbal skills 8
(c) reading skills 0
- postsecondary 2
Ако е така както е в сайта ще трябва да кача Френския на поне общо 12 и Английски 4 = 16+33 = 51
с което вися.
А този отговор d) i e) на въпрос 6 ако сега започна да го изучавам ще си сложа още 2 точки за изучаван Френски език след средното образование.
благодаря ви много че помогнахте за оценяването, само не разбирам от къде ги виждате тези общо 20 точки за Френски и 20 за Английски becks. Защото ако е така ми трябват 8 точки за Английски които мисля че имам и 5 точки на Френски които мисля да достигна до тогава. 16+10=26+33= 59 Това са 59 по мое изчисление.
Надявам се да е така, че в site-a
6. Knowledge 6.1 French (a) comprehension 8 16
of languages (b) verbal skills 8
(c) reading skills 0
- postsecondary 2
Ако е така както е в сайта ще трябва да кача Френския на поне общо 12 и Английски 4 = 16+33 = 51

А този отговор d) i e) на въпрос 6 ако сега започна да го изучавам ще си сложа още 2 точки за изучаван Френски език след средното образование.
Значи това 10/10 за френски и английски, което съм ти писал е по 12-степенната скала във фомуляра за кандидатстване, където трябва да се самооцениш. За това говорене и разбиране на френски и на английски ще получиш (както и ти си ги сметнал) около 12 т. френски + 4т. английски.
33+16=49
, не на 51 
Което значи, че дори и да докажеш максимално добро говерене и на двата езика, пак си под въпрос. Приеми песимистичния вариант, че така няма да стане и търси начин да събереш точки по друг начин.
А това също не става
33+16=49

Което значи, че дори и да докажеш максимално добро говерене и на двата езика, пак си под въпрос. Приеми песимистичния вариант, че така няма да стане и търси начин да събереш точки по друг начин.
А това също не става
ама не се отказвай, аз бях в съшото положение като теб, само стажа ми беше малко по-голям!!А този отговор d) i e) на въпрос 6 ако сега започна да го изучавам ще си сложа още 2 точки за изучаван Френски език след средното образование.
да вярно спал съм когато съм изчислявал точките. Явно много ми се е изкало да мина 50-ката. А какво означават максималните точки на 2-та езика, че ги знаеш перфектно или че можеш да се изразяваш добре. Защото на Английски се изразявам идеално и разбирам всичко. Е Френския е зле - нищо не знам, но ще го уча. Аз докато го понауча май ще завърша магистър
.
Нещо тея точки за езика......... хем максималното в Сертификата за селекция е 12 разбиране и 12 говорене , така и за Английския а после в предния сайт 8 едното и 8 другото даже Англиисйия са му сложили смешни точки. Аз май максимума мога да посоча на Английския.
Ще го измисля ........
Учене му е майката еи няма да се почива в тоя живот. Колкото и да учиш все не е достатъчно. Ти сега там ли си ? Напиши нещо ако си там в Канада имам предвид. Аз се записах на някаква среща в София online във Военния клуб на 20 и някои 06. Ако някои се интересува за адреса да пише. Прави се онлайн резервация

Нещо тея точки за езика......... хем максималното в Сертификата за селекция е 12 разбиране и 12 говорене , така и за Английския а после в предния сайт 8 едното и 8 другото даже Англиисйия са му сложили смешни точки. Аз май максимума мога да посоча на Английския.
Ще го измисля ........

Учене му е майката еи няма да се почива в тоя живот. Колкото и да учиш все не е достатъчно. Ти сега там ли си ? Напиши нещо ако си там в Канада имам предвид. Аз се записах на някаква среща в София online във Военния клуб на 20 и някои 06. Ако някои се интересува за адреса да пише. Прави се онлайн резервация
Според мен можеш да направиш следното, ако не ти се чака години да трупаш стаж:
- Правиш си фалшива трудова книжка, която включва стаж във всеки ден след завършването ти и по професия, която е търсена. Възможно е. никой няма да ти проверява истинността на трудовата книжка
- намираш от форума или от другаде кандидатка, която също е сама и се пишете двойка. Оправяте някак си нещата с адресната регистрация. Кандидатката трябва да е в висше образование, поне година стаж и някакъв френски.
- намираш някой който ти изпраща декларация от приятел в Квебек
- сядаш да учиш френски и пишеш поне 7/8 френски и 10/10 английски
- След година и нещо сядаш и пишеш във форума как е живота в канада
- Правиш си фалшива трудова книжка, която включва стаж във всеки ден след завършването ти и по професия, която е търсена. Възможно е. никой няма да ти проверява истинността на трудовата книжка
- намираш от форума или от другаде кандидатка, която също е сама и се пишете двойка. Оправяте някак си нещата с адресната регистрация. Кандидатката трябва да е в висше образование, поне година стаж и някакъв френски.
- намираш някой който ти изпраща декларация от приятел в Квебек
- сядаш да учиш френски и пишеш поне 7/8 френски и 10/10 английски
- След година и нещо сядаш и пишеш във форума как е живота в канада

- Coccinelle
мисля в твоята ситуация най-добре започни да учиш интензивно френски, след около година подай документи, докато чакаш за интервю ще напредваш още с езика, ще имаш магистърска степен и ще понатрупаш още стаж.Млад си още и няма за къде да бързаш, една година не е и толкова много...Нали знаеш... бърза работа - срам за майстора...
Блягодаря за информацията. Аз между другото тогава и съм почнал да работя по специалността си. Така че и фалшива книжка не ми трябва просто маи си ми трябва повечко време, а и да уча яко Френския. Аз нещо не смея да се занимавам с нелегални неща че ако случайно се хване едно такова нещо после Канада ама в друг живот. Иначе сега просто трябва да напрравя малко стаж. Е ми това и ще правя
Иначе благодаря за съветите.
Френски Френски и пак Френски - а е май не е лесен но ..................... лесно нема

Иначе благодаря за съветите.

Френски Френски и пак Френски - а е май не е лесен но ..................... лесно нема