на всички които гласуваха за консервите - честито
- Lub0
- Обратна връзка:
Я някой от счетоводното братсто да обясни каква е далаверата за средният гражданин, освен 1% по-малкото ДДС, какво точно ще се приспада от данъчна гледна точка за картите за градският транспорт, 500 за спортуването на децата, също чух нещо за променяне на данъчните ставки, това на мен лично ще ми донесе ли по-малко данъци през тази година и т.н. ако се приеме бюджета в сегашният му вид?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
не ги разбирам тез неща, но гледах снощи по телевизията казаха, че от тези 500$ за спортуване, де факто реално получаваш около 80$, а за градския транспорт, реално взимаш около 18$.
поправете ме ако греша.
хора, не се ли научихте че винаги и навсякъде когато някой политик ти обяснява колко пари ще ти налее, реалноста се оказва малко по-различна ? справка: помощите за отопление зимата, а за БГ въобще да не отварям дума ...
поправете ме ако греша.
хора, не се ли научихте че винаги и навсякъде когато някой политик ти обяснява колко пари ще ти налее, реалноста се оказва малко по-различна ? справка: помощите за отопление зимата, а за БГ въобще да не отварям дума ...
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
- nibis
Доколкото разбирам от новият бюджет, всяко дете под 6 години ще полу4ава по 1200 $ на година. Това много добре. Оба4е тази сума ще замести от 2007 март договорьт склю4ен между бившото либерално правителство и провийнците вьв врьзка сьс субдиринето на детските градини. За Кебек става вьпрос за около 3 милиарда $ до 2010. По моя сметка, може и да греша, не сьм специалист, ако Кебек не намери нужните средтства да субсидира сегашната цена от 7 долара на ден за детска градина, е напьлно вьзможно тази цена да бьде сериозно вдигната. При такова развитие на нещата, надали тези 1200 $ ще покрият новите цени. Така 4е, родителите на деца под 6 години, да по4акаме малко преди да се радваме. Ако някой има мнение, моля да го сподели по този вьпрос.
не е чак толкова фатално
сега - 7$/ден = 150 $ на месец
да речем че стане революция с 50-70% горница - 10-12 $/ден = 220 - 260$ на месец със 100 пари субсидия = 10$ увеличение
ако станат масови безредици- 15-18 $ на ден = 330-400$ на месец, със 100 пари субсидия = 80-150$ горница, не е болка за умирачка.
Ако настъпи края на света - 20-30$ на ден - 500$ на месец като сметнем субсидията, който не му изнася - ще стои в къщи да си гледа децата.
П.С. И в Торонто и Ванкувър има семейства с по 2-3 деца, не е чак толкоз страшно.
Аз лично прогнозирам third way - туй Кебек ли е или лукова глава, винаги има кебешко решение - градините стават по 10$ = 220$ на месец, със субсидиите народа ще е 20-30$ далавера, а дълга на провинцията ще го прехвърлим на Хидрата Кебек
сега - 7$/ден = 150 $ на месец
да речем че стане революция с 50-70% горница - 10-12 $/ден = 220 - 260$ на месец със 100 пари субсидия = 10$ увеличение
ако станат масови безредици- 15-18 $ на ден = 330-400$ на месец, със 100 пари субсидия = 80-150$ горница, не е болка за умирачка.
Ако настъпи края на света - 20-30$ на ден - 500$ на месец като сметнем субсидията, който не му изнася - ще стои в къщи да си гледа децата.
П.С. И в Торонто и Ванкувър има семейства с по 2-3 деца, не е чак толкоз страшно.
Аз лично прогнозирам third way - туй Кебек ли е или лукова глава, винаги има кебешко решение - градините стават по 10$ = 220$ на месец, със субсидиите народа ще е 20-30$ далавера, а дълга на провинцията ще го прехвърлим на Хидрата Кебек

Последно промяна от c200 на Сря Май 03, 2006 12:36 pm, променено общо 2 пъти.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
аз имам мнение - субсидираните детски градини са комунистически,
най добре е който си има деца да си ги издържа сам...или с помощтта на 1200тата долара.
най добре е който си има деца да си ги издържа сам...или с помощтта на 1200тата долара.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
А който си мисли, че 1200$ са 1200$ също се лъже! Тази сума е таксуема и се добавя към дохода на родителя, получаващ по-ниска заплата. Всъщност реалната сума е значително по-малка, ако и двамата родители работят. Ако общия доход надхвърля 120,000$ годишно от сумата не остава нищо (или почти нищо).KolioBalkanski написа:аз имам мнение - субсидираните детски градини са комунистически,
За мен вчсичко е хвърляне на трохи и биене в гърдите . Въобще не разбирам каква ми е далаверата на мен лично.
. Тия се борят за следващите избори и се мазнят ,което е доста дразнещо.
Я някой наистина да обясни в реални цифри за какво става дума ,щото данъчен кредит за това и данъчен кредит за онова на мен лично нищо не ми говори.

Я някой наистина да обясни в реални цифри за какво става дума ,щото данъчен кредит за това и данъчен кредит за онова на мен лично нищо не ми говори.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Според мен Кольо е прав. Важното е, че правителството ще прибере по-малко данъци. Ама колко кинта ще далаверата за всеки от нас, няма НИКАКВО значение. Един ще си спести 100 кинта, втори ще спести 1000, трети 10000... Биг дийл, важното е, че разсипията на правителството ще е по-малка.
Сега за прословутите субсидирани детски градини срещу 100 БРУТНИ кинта на месец на дете до 6 години.
Аз питах преди време, дай да питам пак - НЯКОЙ ОТ ФОРУМЦИТЕ ДА Е ИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КАНАДСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА СИ НАПРАВИ ДЕТЕ?????? Що си мислите, че правителството ви е длъжно, защото сте правили unprotected sex.
Кво ви става бе хора, комунизЪмЪт НЕ РАБОТИ, забравихте ли го това. За да има субсидирани детски градини, някой ТРЕБЕ да плати данъци. Канада е пълна с боклуци, които се плодят като зайци ( изобщо нямам предвид Бг имигранти). Представяте ли си какви разходи са това да се прати всяко малко боклуче в субсидирана детска градина..
Не е работа на правителството да бърше задника на всеки.
НАздраве
Сега за прословутите субсидирани детски градини срещу 100 БРУТНИ кинта на месец на дете до 6 години.
Аз питах преди време, дай да питам пак - НЯКОЙ ОТ ФОРУМЦИТЕ ДА Е ИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КАНАДСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА СИ НАПРАВИ ДЕТЕ?????? Що си мислите, че правителството ви е длъжно, защото сте правили unprotected sex.
Кво ви става бе хора, комунизЪмЪт НЕ РАБОТИ, забравихте ли го това. За да има субсидирани детски градини, някой ТРЕБЕ да плати данъци. Канада е пълна с боклуци, които се плодят като зайци ( изобщо нямам предвид Бг имигранти). Представяте ли си какви разходи са това да се прати всяко малко боклуче в субсидирана детска градина..
Не е работа на правителството да бърше задника на всеки.
НАздраве
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
да де ама имигрантите от 3тия свят диспропорционално облажават от субсидиите
белите хора с по 1-2 дечица и сами ще намерят начин, особенно ако им се намалят таксите защото ще има 12 пао малко субсидирани деца на съсдетие от племето мвебе-мвебе от африканска република "Сичковуетре".
белите хора с по 1-2 дечица и сами ще намерят начин, особенно ако им се намалят таксите защото ще има 12 пао малко субсидирани деца на съсдетие от племето мвебе-мвебе от африканска република "Сичковуетре".
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Не си прав бате Любо, щото боклуците са вече тук. Я се разходи до местното гето да видиш една двойка чаршафи с колко малки чаршафчета се разнасят по улиците.
Аз бих направил нещо още по-радикално - бих спрял МОМЕНТАЛНО всички детски надбавки и прочие п**ки майни. За сметка на това бих дал данъчни облекчения за семействата с деца, като например 7000 долара за първо дете, 5000 за второ и 3000 за трето дете. За четвърто дете НИКАКВИ данъчни облекчения, даже напротив - 1500 долара годишна такса докато детето навърши пълнолетие...
Бих въвел още едно данъчно облекчение за семейства където майката си стои в къщи и си гледа децата - бащата да може да прехвъри до 15000 долара годишен доход на майката и така да се скрият данъци.
И СТИГА с тоя кумунизъм, щото ша съ фатим пищовите.. Яхуууу.
Наздраве
Аз бих направил нещо още по-радикално - бих спрял МОМЕНТАЛНО всички детски надбавки и прочие п**ки майни. За сметка на това бих дал данъчни облекчения за семействата с деца, като например 7000 долара за първо дете, 5000 за второ и 3000 за трето дете. За четвърто дете НИКАКВИ данъчни облекчения, даже напротив - 1500 долара годишна такса докато детето навърши пълнолетие...
Бих въвел още едно данъчно облекчение за семейства където майката си стои в къщи и си гледа децата - бащата да може да прехвъри до 15000 долара годишен доход на майката и така да се скрият данъци.
Наздраве
Правителството не е длъжно, но това си е тяхната политика. Решили са, че им е изгодно да насърчават раждаемостта, за да създават още роботчета да въртят машината. Всеки има неща с които не е съгласен, но като говорим за децата мисля, че е малко по-различно все пак. Наистина погледнато реално голяма част от сумата ще отиде да се спонсорират "боклуци, които се плодят като зайци", но какво да се прави. Част от парите ще са и за българските деца. И аз имам забележки за това как се харчат данаците, които плащам, но пак е по-добре от колкото в BG.AlexAA написа: ...
Аз питах преди време, дай да питам пак - НЯКОЙ ОТ ФОРУМЦИТЕ ДА Е ИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КАНАДСКОТО
ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА СИ НАПРАВИ ДЕТЕ?????? Що си мислите, че правителството ви е длъжно, защото сте
правили unprotected sex.
...
На първо време трябва да се премахнат облекчената процедура за китайци да идват в Канада. Чувал съм, че им искат много по-малко точки по процедурата за федерална Канада. Някой има ли информация дали е така?AlexAA написа:Не си прав бате Любо, щото боклуците са вече тук. Я се разходи до местното гето да видиш една двойка чаршафи с колко малки чаршафчета се разнасят по улиците.
Наздраве