Помогнете - Канада или САЩ?
Помогнете - Канада или САЩ?
Здравеите. Първо - УРАААА - миналата седмица взехме изпита за Канада, а днес доиде зелена карта за САЩ?
АМИ СЕГА????????????????
Не сме били в Северна Америка и не можем да направим преценка.
РР. Ина4е имам приятели и роднини и в САЩ, и в Канада /и Квебек/.
От предни години имам 4 отказа от Американското посолство.
На по 32 год. сме, с висше икономическо, главни считоводители в бюджетната сфера.
АМИ СЕГА????????????????
Не сме били в Северна Америка и не можем да направим преценка.
РР. Ина4е имам приятели и роднини и в САЩ, и в Канада /и Квебек/.
От предни години имам 4 отказа от Американското посолство.
На по 32 год. сме, с висше икономическо, главни считоводители в бюджетната сфера.
Последно промяна от kosta на Съб Апр 29, 2006 2:04 am, променено общо 3 пъти.
Zavisi ot miloin i edno neshta...
Spored men nai-vajnite neshta, koito triabva da se imat pred vid sa:
1) Na kolko ste godini - ako ste mladi (pod 28 ), varvete v USA...
2) Kolko Vi se blaska - v Shtatite standartno se raboti mnogo poveche (hora na moita pozitsia v Shtatite prekarvat na rabotnoto miasto 10-12h, az rabotia po 10 samo ako sam mnogo na zor, koeto ne se sluchva chesto)
3) Kakvo obrazovanie imate i kade shte e po-lesno da go priravnite/praktikuvate, da karate kursove i prochie...
4) Goliam ili malak grad - iskate li spokoistvie i zeleni moravki ili kravta Vi kipi i diskotekite i krachmite sa po-vajni
5) Kade imate priateli i kade ima poveche balgari...Sanarodnitsite ni v chujbina kato tsialo sa paplach, no osven ako ne ste super profesionalisti e predvaritelno uredeni jilishte i administrativni havi e po-hubavo da ima niakoi balgarin naokolo...
6) Zdravi li ste (v Kanada, kolkoto i da go pliuem, zdraveopazvaneto e mnogo po-dostapno za bednite...t.e. za novite imigranti)...
7) Kak vi e Angliiskia...tuk moje da se uchi bezplatno, a za tokova chudo v shtatite ne sam chuvala...
Ako imate pari, teglete mainata na vsichko i idete v Maiami!
Kogato az triabvashe da reshavam vashta dilema izbrah Kanada, tai kato tuk e po-spokoino i s po-malko napavane chovek moje da si dokara standart za koito v Amerika se poludiava ot rabota...
2) Kolko Vi se blaska - v Shtatite standartno se raboti mnogo poveche (hora na moita pozitsia v Shtatite prekarvat na rabotnoto miasto 10-12h, az rabotia po 10 samo ako sam mnogo na zor, koeto ne se sluchva chesto)
3) Kakvo obrazovanie imate i kade shte e po-lesno da go priravnite/praktikuvate, da karate kursove i prochie...
4) Goliam ili malak grad - iskate li spokoistvie i zeleni moravki ili kravta Vi kipi i diskotekite i krachmite sa po-vajni
5) Kade imate priateli i kade ima poveche balgari...Sanarodnitsite ni v chujbina kato tsialo sa paplach, no osven ako ne ste super profesionalisti e predvaritelno uredeni jilishte i administrativni havi e po-hubavo da ima niakoi balgarin naokolo...
6) Zdravi li ste (v Kanada, kolkoto i da go pliuem, zdraveopazvaneto e mnogo po-dostapno za bednite...t.e. za novite imigranti)...
7) Kak vi e Angliiskia...tuk moje da se uchi bezplatno, a za tokova chudo v shtatite ne sam chuvala...

Kogato az triabvashe da reshavam vashta dilema izbrah Kanada, tai kato tuk e po-spokoino i s po-malko napavane chovek moje da si dokara standart za koito v Amerika se poludiava ot rabota...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
помислете за климата
фермани са изписани и за 2те страни
най добре е може би да започнете от место като ванкувър или ниагара където да може да се запишете и "отсреща" и да решите в последствие
аз като дойдох в канада бях депресиран и щатите още ми харесват повече но примерно албърта която скоро ще стане като кувейт не е лош избор.
фермани са изписани и за 2те страни
най добре е може би да започнете от место като ванкувър или ниагара където да може да се запишете и "отсреща" и да решите в последствие
аз като дойдох в канада бях депресиран и щатите още ми харесват повече но примерно албърта която скоро ще стане като кувейт не е лош избор.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- mirkaa
- Обратна връзка:
ха ха ха!!! Евалла!!
и аз чакам да ми се случи и на мен същото всеки момент
майтапа настрана, бабаПена е много права, УСА е гот, но пък мноооооого, ама много се бачка
Верно, че стандарта бил по-висок, ама то не ти остава време да си харчиш парите.
Ако нямате тамошно образование, според мен Канада е по-добре за вас. В Америка няма помощи от никъде и ако не дай си боже стане нещо, си на улицата. Скъпо здравеопазване, изисква се добра работа, за да имаш добри бенефити. С две думи, като беден (разбирай lower middle class) се живее доста по-трудно от в Канада.
Ако сте млади и ви се блъска, става. Ако имате малки деца - доста неприятно, помощи от никъде.
Моя съвет е ако можете вземете и двете и тогава решете на място!!! Едната не пречи на другата и не е нужно да се отказвате от някоя, стига да не ви пречи финансово.
Късмет и успех!!!

и аз чакам да ми се случи и на мен същото всеки момент

майтапа настрана, бабаПена е много права, УСА е гот, но пък мноооооого, ама много се бачка

Ако нямате тамошно образование, според мен Канада е по-добре за вас. В Америка няма помощи от никъде и ако не дай си боже стане нещо, си на улицата. Скъпо здравеопазване, изисква се добра работа, за да имаш добри бенефити. С две думи, като беден (разбирай lower middle class) се живее доста по-трудно от в Канада.
Ако сте млади и ви се блъска, става. Ако имате малки деца - доста неприятно, помощи от никъде.
Моя съвет е ако можете вземете и двете и тогава решете на място!!! Едната не пречи на другата и не е нужно да се отказвате от някоя, стига да не ви пречи финансово.
Късмет и успех!!!
third generation immigrant 

Re: Помогнете - Канада или САЩ?
Здравей! Аз на твое място бих пробвала и на двете места.
Щом сега сте взели Сертификати за селекция, а те са валидни 3 г., значи ще са в сила до април 2009г. Трябва да провериш въпроса с подновяването им; мисля, че не беше никакъв проблем първото им подновяване, което е за 6 месеца, за по-нататък - май пак ставаше, но задължително го провери това.
Ако сега задвижите нещата за САЩ, на интервю ще ви извикат (ако ви извикат - нали знаеш, че канят повечко хора, защото някои се отказвали; пак е свързано с някакви номера по ред, които трябва да сте получили сега) през 2007г. Значи бихте могли до края на 2007 да сте заминали за САЩ. Ще се огледате там за около година как стоят нещата и тогава ще решите да продължавате ли за Канада. Пак казвам, аз бих направила така. Уви, нямала съм вашия шанс.
Успех, каквото и да решите!
Щом сега сте взели Сертификати за селекция, а те са валидни 3 г., значи ще са в сила до април 2009г. Трябва да провериш въпроса с подновяването им; мисля, че не беше никакъв проблем първото им подновяване, което е за 6 месеца, за по-нататък - май пак ставаше, но задължително го провери това.
Ако сега задвижите нещата за САЩ, на интервю ще ви извикат (ако ви извикат - нали знаеш, че канят повечко хора, защото някои се отказвали; пак е свързано с някакви номера по ред, които трябва да сте получили сега) през 2007г. Значи бихте могли до края на 2007 да сте заминали за САЩ. Ще се огледате там за около година как стоят нещата и тогава ще решите да продължавате ли за Канада. Пак казвам, аз бих направила така. Уви, нямала съм вашия шанс.
Е това вече си нямам на идея дали ще окаже влияние. Може би зависи за какво са ти отказвали...kosta написа:От предни години имам 4 отказа от Американското посолство.
Успех, каквото и да решите!
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
?????????????
Kato gledam,kak vsi4ki tuka vse za 6tatite prikazvat i tolkova narod se iznasia natam........Edin kolega si e nameril dosta po-platena rabota i napuska idnia mesez.Misleh si, i az ako imah pasport,dali ne bih napravil sa6toto.A tova tuka,deto go kazvat za zdraveopazvaneto i za kursove bezplatni i t.n.,da me pro6tavat ama mnogo sme6no mi zvu4i.Ne dai si boje da triabva da 4aka6 za lekar, koito e spezialist-moje da si 4aka6 li 4aka6.Da ne govorim,4e dori i da iska6 alternativa, bilo tia i skapa,takava prosto niama.
Mislia si,4e ako tuka moje da se spravi6 i tam niama da e problem.Neznam za6to,niakakvi spezialni argumenti niamam,no mai bih izbral 6tatite,moje bi za6toto sam tuk
.I vse pak,otdruga strana,dokolkoto razbiram za Canada ste minali intervuto,a za 6tatite vi predstoi.....e kakvoto i da re6ite uspeh!

Mislia si,4e ako tuka moje da se spravi6 i tam niama da e problem.Neznam za6to,niakakvi spezialni argumenti niamam,no mai bih izbral 6tatite,moje bi za6toto sam tuk

Баси проблема си имате....
САЩ или Канада? Въпросът има едназначен отговор само ако ти и/или половинката ти сте доктори. Ако сте такива - БЕГАИТЕ в САЩ. В Канада нямате никакъв шанс да пробиете мед. мафия( или почти никакъв).
За всички други професии, въпросът няма еднозначен отговор за съжаление..
Колкото до т.нар. достъпно здравеопазване на Канада като предимство на Канада - това е В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ е нож с две остриета. Да не дава господ да имате нужда от специалист в Канада. Какви хорор сторита знам, бедна майка...
С две, т.е. три думи - THE CHOICE IS YOURS.
Моят съвет, както и на останалите форумци, е ако можете вземете и двете визи, идете при приятелите си в двете страни и преценете.
Успех в дерзаенето и наздраве
САЩ или Канада? Въпросът има едназначен отговор само ако ти и/или половинката ти сте доктори. Ако сте такива - БЕГАИТЕ в САЩ. В Канада нямате никакъв шанс да пробиете мед. мафия( или почти никакъв).
За всички други професии, въпросът няма еднозначен отговор за съжаление..
Колкото до т.нар. достъпно здравеопазване на Канада като предимство на Канада - това е В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ е нож с две остриета. Да не дава господ да имате нужда от специалист в Канада. Какви хорор сторита знам, бедна майка...
С две, т.е. три думи - THE CHOICE IS YOURS.
Моят съвет, както и на останалите форумци, е ако можете вземете и двете визи, идете при приятелите си в двете страни и преценете.
Успех в дерзаенето и наздраве
Имайте все пак впредвид, че спечелена покана за интервю за "Зелена карта" все още не означава получена "Виза". Тук важи състезателния принцип: Първите 55 000 /от 110 000 изтеглени/ приключили процедурата вземат визи. Останалите - духат супичката. Казвам го от личен опит! Така че, дръжте питомното! Успех! 

e чак пък непробиваемо не е, от личен опит ти казвам. а за хоррор историите давай смело, тъкмо ще ти пригласям с нещичко от кухнятаAlexAA написа:. В Канада нямате никакъв шанс да пробиете мед. мафия( или почти никакъв).
Да не дава господ да имате нужда от специалист в Канада. Какви хорор сторита знам, бедна майка...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
1. Пускаш тема Канада или САЩ (това вече сте го направили)
2. Пускаш тема Монреал или Кебек Сити
3. Пускаш тема Торонто или Ванкувър
4. Пускаш тема Монреал или Торонто (тука глей ко стаа)
5. Пускаш тема Албърта или всички останали
6. Пускаш тема Ню Йорк или ЛА в някой американски форум (ако не намериш, пускаш я тука, има специалисти)
7. Продължаваш с Щатите - Север или Юг, Изток или Запад и т.н.
8. Не четеш нищо от отговорите
9. Избираш мястото, където са ти най-добрите приятели, защото както казаха по-горе, сънародниците ни в чужбина като цяло са паплач, но е по-хубаво да има някой българин наоколо.
10. За работа и големи пари е хубаво да се мисли, но не подценявайте ученето, може да се наложи доста да доучвате, ако ще ставате "главни счетоводители в бюджетната сфера", дай боже всекиму.
Сега сериозно - нямате грижи, запазете и двете опции ако може (ако не може - Канада, Америката така или иначе ще ви стане достъпна след 3-4 години като канадски граждани) и си учете каквито там езици ви се учат.
Успех!
2. Пускаш тема Монреал или Кебек Сити
3. Пускаш тема Торонто или Ванкувър
4. Пускаш тема Монреал или Торонто (тука глей ко стаа)
5. Пускаш тема Албърта или всички останали
6. Пускаш тема Ню Йорк или ЛА в някой американски форум (ако не намериш, пускаш я тука, има специалисти)
7. Продължаваш с Щатите - Север или Юг, Изток или Запад и т.н.
8. Не четеш нищо от отговорите
9. Избираш мястото, където са ти най-добрите приятели, защото както казаха по-горе, сънародниците ни в чужбина като цяло са паплач, но е по-хубаво да има някой българин наоколо.
10. За работа и големи пари е хубаво да се мисли, но не подценявайте ученето, може да се наложи доста да доучвате, ако ще ставате "главни счетоводители в бюджетната сфера", дай боже всекиму.
Сега сериозно - нямате грижи, запазете и двете опции ако може (ако не може - Канада, Америката така или иначе ще ви стане достъпна след 3-4 години като канадски граждани) и си учете каквито там езици ви се учат.
Успех!
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
utochneno e-po na 32 godini sa horataBabaPena написа:Zavisi ot miloin i edno neshta...