Относно стажа!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Gavrosh

Относно стажа!

Мнение от Gavrosh »

Проблема ми е следния:
Имам стаж в чужбина и не знам как да го докажа пред канадците.
Бях в НОИ и първия път ми казаха да попълня една молба и когато отида да си искам докумет, който удостоверява стажа ми в него ще бъде вписан и придобития в чужбина.
Днес отидох да подам въпросната молба и този път друга служителка ме увери, че стажа ми от чужбина няма да бъде вписан в извлечението от НОИ.
Ако някой ме посъветва какво всъщност трябва на направя ще му бъда изключително благодарен! Благодаря предварително!
nikito

Мнение от nikito »

от фирмата в чужбина не можеш ли да вземеш удостоверение или договор който да показва срока за който си работил там и каква длъжност си изпълнявал?
това трябва да свърши работа. и между другото фирмата трябва да има номер (както ние имаме булстат и данъчен номер) който да показва че тя не е фиктивна. не забравяй подписа е много важен.
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

А кое смятате, че е по-добре....да се докаже стаж с трудова книжка или чрез справка от НОИ?

Съжалявам Гаврош, че се намесвам в темата ти с мой въпрос.
nikito

Мнение от nikito »

трудова книжка се превежда и изпраща, а от нои документа се показва само при изрично поискване или при липса на трудова книжка.
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

nikito написа:трудова книжка се превежда и изпраща, а от нои документа се показва само при изрично поискване или при липса на трудова книжка.
Ясно! Thanks!
Gavrosh

Мнение от Gavrosh »

Пазя си договора, но само договор достатъчен ли е?

10х nikito
aseto

Мнение от aseto »

Аз си доказах стаж в САЩ само с договор. За всеки случай си носех social security card , визи с отбелязани дати на влизане и излизане, чекове за заплати, но ми го признаха за стаж без дори да погледнат другите документи. Струва ми се, че правилно се досещат, че далавери стават по-често в Бг ,отколкото в чужбина и затова за доказване на стаж в чужбина искат какъвто и да е документ, мисля че дори може да поискаш работодателя ти да ти прати мейл на електронната,с който потвърждава, че си работил за него. Ако избереш този вариант е добре да помолиш работодателя си в мейла да пише и адрес или телефон за контакт. Аз бях разпечатал такъв мейл и La Rue го отдели при документите, доказващи стажа ми, без да го гледа по-обстойно.
Пожелавам ти всичко да мине леко!
nikito

Мнение от nikito »

aseto, добър акъл даваш наистина.
далавери с наш'те книжки всекакви, ама ако човекът наистина прати е-мейл и телефон заедно с договор това е супер.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

имай предвид, че ако си работил повече от 6 месеца в чужбина, ще ти искат свидетелство за съдимост от там, което също доста трудно се вади, ако нямаш някой познат, който да ти помогне.
Gavrosh

Мнение от Gavrosh »

Благодаря на всички за отделеното внимание!!!
Заключено