е-mail

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
mimolin

е-mail

Мнение от mimolin »

Здравейте,
Моля дайте e-mail адрес на Виена, на който мога да попитам за въпросите, които ме интересуват.
Благодаря
nikito

Мнение от nikito »

engi

Мнение от engi »

Съжалявам, че ще взема отношение тъй като една дузина изнервени, всезнайковци ще се появят на часа, но в писмото, което получихме като отговор пише, че всеки въпрос зададен от кандидат емигрант допълнително удължава срока на разглеждане на кандидатурата. Изразявам мнение без да зная за каква информация става дума, но ако е относно първите документи, тъй като виждам че е до Виена става бавничко. Както отговорите така и въпросите питай във форума тук има хора които всичко знаят. Все пак някои са минали по вашия път.
Големи надежди...
Аватар
mimolin

Мнение от mimolin »

O.K. ще питам тогава.Някой знае ли какво се случва ако да речем след първите документи решат да пратят писмо с директен отказ или предписания за по-добър френски и това писмо просто не пристигне( всички знаем за надеждността на българските пощи)?
nikito

Мнение от nikito »

O.K. ще питам тогава.Някой знае ли какво се случва ако да речем след първите документи решат да пратят писмо с директен отказ или предписания за по-добър френски и това писмо просто не пристигне( всички знаем за надеждността на българските пощи)?
надяваш се да пристигне. досега аз не съм си губил пощата, ама Господ да ми помага и занапред да е така.
иначе следваш един срок след който ако нема нищо в бокса питаш с е-майл дали са ти пратили, някоя хартийка. ако е дата за интервю те искат потвърждние и ако не получат в срок вашето ОК звънят по телефон или мобилен. така че пощата не е единствената алтернатива за връзка.
а вие за отказ ли се готвите или за интервю?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

engi написа:в писмото, което получихме като отговор пише, че всеки въпрос зададен от кандидат емигрант допълнително удължава срока на разглеждане на кандидатурата.
За какво става въпрос? Това ако си пуснал документи и пращаш мейли да ги питаш това онова, или ......???
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
engi

Мнение от engi »

Аз мисля, че когато не се четат подробно статиите във форума се получават недоразумения. Въпреки всичко написано тук, официалната информация относно процеса на емиграция, оформяне, изпращане на документи, отговори от компетентни органи, се "черпи" от официалният сайт. Аз често се сблъсквам със съмнения също както и други предполагам.
Към NIKITO:
Ако искаш да дадеш инфо на клегата/жката напиши срока,който се изчаква, а не и пиши "изчакваш известно време и пращаш е-мейл", :oops: защото както писах по-горе, отговор на всеки въпрос би забавил процедуратапо разглеждане на документите във Виена.
ЧЕТЕТЕ ОФИЦИАЛНИЯТ САЙТ!!!
Големи надежди...
nikito

Мнение от nikito »

Към NIKITO:
Ако искаш да дадеш инфо на клегата/жката напиши срока,който се изчаква, а не и пиши "изчакваш известно време и пращаш е-мейл", защото както писах по-горе, отговор на всеки въпрос би забавил процедурата по разглеждане на документите във Виена.
mersi engi за забележката. прав си!
comptable

Мнение от comptable »

Mimolin, не знам навременен ли ми е отговора, който ще ти дам аз, но се надявам че ще съм полезен с нещо.
Препоръчвам ти за информация наистина да ползваш официалния сайт за имиграция в Квебек. Относно сроковете - минимум 30 дни и след това пращай запитване, ако го правиш въобще, и да е кратко и добре формулирано, за да го смелят по-добре чиновническите мозъци - не че имам нещо против хората, просто мислят по-различно.За датата на интервюто обикновено прилагат формуляр, който да им пратиш обратно по факс в потвърждение , че си получил писмото. А ако вече си получил писмо, че докс за DCS са получени, там има номер на досие и така да се каже идент. номер, под които си заведен - използвай ги, когато правиш запитвания. Ако знаеш кога са ти пристигнали там първоначални докс , а нямаш отговор повече от месец , адреса за мейл го има в сайта им на to reach us . Пиши кога си ги пратил, кога трябва да са ги получили и т.н.
А отговор трябва да получиш все някакъв. Късмет и успех!
Заключено