Търсена професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
oganche

Търсена професия

Мнение от oganche »

Здравейте отново след дълго отсъствие!
Първо да пожелая много късмет на всички, които са някъде по пътя на емиграцията към далечна Канада! Ние сме още до под кривата круша и тепърва ще окомплектовам първите документи. И в тази връзка моята питанка е следната:
С мъжът ми сме текстилни инженери, а аз точно тази професия не я намерих в списъка на търсените професии на он-лайн теста. Моля, някой да ми каже дали аз не съм я видяла и как точно се пише в техния списък ...или просто я няма?
Има ли канддати с тази професия, които вече са одобрени или стъпили на Канадска земя?
Благодаря предварително и се извинявам за тъпите въпроси, които като новак ще задавам на съфорумците.
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Отговарям ви веднага,защото и аз съм текстилен инженер и съм в началото на процедурата.Първо ако си погледнете дипломите-пише машинен инженер.Та нас ни таксуват като такива.Този месец замина една моя приятелка-значи всичко е ок.А иначе като специалност-има ни като technolog des textile.Ако сте работили като технолози-това е идеално.Дано да съм помогнала.Ако имате още въпроси ми пишете л.с.
Изображение
didahr

Мнение от didahr »

вярно, че търсената професия може да ви даде допълнителен бонус, но не се притеснявайте и не мислете, че това е супер важно. Моите образование и професия не са търсени и за щастие успях така, че давайте смело напред. Желая ви успех
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Здравейте!
Имам нова питанка. Дали тази професия се контролира от ордера и трябва да попълним специалната декларация Declaration by candidate in a profession governed by professional order за първите документи? Ако е ДА....и двамата ли трябва да попълним такава декларация?
mborodin вие какво направихте?
Благодаря предварително!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, oganche,
Професията ви е в списъка с търсените професии и ще ти помогна да я "намериш" сама.
Значи в уеб-страницата със списъка на търсените професии кликваш върху кода на Autres ingénieurs, n.c.a. (2148)* и това те отвежда в НКП (националния класификатор на професиите), където в параграфа Exemples d'appellations d'emploi ще видиш буквално изписано: ingénieur/ingénieure en textiles.
Следователно в списъка с търсените професии вашата е с код 2148 и е регулирана от ордер (OIQ), което ще рече и задължително попълване на споменатата декларация. Но дори и да не я попълните предварително, то на самото интервю ще ви връчат формулярите и ще ги попълните на място. Няма риск от каквото и да е забавяне на процедурата (връщане на документите, искане да се изпрати тази декларация и т.н.) при неизпращане на въпросните формуляри заедно с молбата за селекция.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Много ти благодаря, Линко, за ценната и изчерпателна информация.
Заключено