Здравейте, честито на всички минали успешно интервюто. Имам
въпрос с повишена трудност. Брат ми има студентска виза за САЩ. Ще лети на 10.05.06. Може ли по някакъв легален начин да мине в Канада и съответно там да бъде легално?
Незнам - някакъв вид обучение което би могло да му помогне да остане за неопределен период от време. Ще Ви бъда много благодарен за каквато и да е информация.
Въпрос с повишена трудност
Re: Въпрос с повишена трудност
Варианта за който се сещам е да кандидатства за някой канадски университет или колеж и ако го приемат на тази основа да кандидаства за канадска студенска виза. След това вече може да опита да кандидатства за постояннен статут по някоя от имиграционните програми.Емигрант написа:Здравейте, честито на всички минали успешно интервюто. Имам
въпрос с повишена трудност. Брат ми има студентска виза за САЩ. Ще лети на 10.05.06. Може ли по някакъв легален начин да мине в Канада и съответно там да бъде легално?
Незнам - някакъв вид обучение което би могло да му помогне да остане за неопределен период от време. Ще Ви бъда много благодарен за каквато и да е информация.
Като идея само – мисля че този вариант е осъществим и по процедурата през провинция Манитоба, но трябва да се е записал да учи в някое от тяхните учебни заведения.
Емигрант написа:Мерси Коко,
брат ми ще работи близо до Ниагарския водопад. Има ли възможност докато е в Сащ и визата му не е изтекла да си изкара туристическа виза за Канада ? Ще бъде ли това проблем? Светни ме каква е тази процедура за Манитоба?
За Манитоба - погледни тази тема.
Най-общо казано, идеята е че ако брат ти е приет да учи в учебно заведение в Манитоба може да кандидаства по тяхната провинциялна програма за сертификат за селкция.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=16238
Мисля че докато е в САЩ легално няма да има проблем да си извади туристическа виза за Канада, но туристическата виза сама по себе си няма да му помогне с нищо ако идеята е да остане в Канада като перманент резидент.