Въпрос с повишена трудност

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Емигрант

Въпрос с повишена трудност

Мнение от Емигрант »

Здравейте, честито на всички минали успешно интервюто. Имам
въпрос с повишена трудност. Брат ми има студентска виза за САЩ. Ще лети на 10.05.06. Може ли по някакъв легален начин да мине в Канада и съответно там да бъде легално?
Незнам - някакъв вид обучение което би могло да му помогне да остане за неопределен период от време. Ще Ви бъда много благодарен за каквато и да е информация.
Аватар
Koko

Re: Въпрос с повишена трудност

Мнение от Koko »

Емигрант написа:Здравейте, честито на всички минали успешно интервюто. Имам
въпрос с повишена трудност. Брат ми има студентска виза за САЩ. Ще лети на 10.05.06. Може ли по някакъв легален начин да мине в Канада и съответно там да бъде легално?
Незнам - някакъв вид обучение което би могло да му помогне да остане за неопределен период от време. Ще Ви бъда много благодарен за каквато и да е информация.
Варианта за който се сещам е да кандидатства за някой канадски университет или колеж и ако го приемат на тази основа да кандидаства за канадска студенска виза. След това вече може да опита да кандидатства за постояннен статут по някоя от имиграционните програми.
Като идея само – мисля че този вариант е осъществим и по процедурата през провинция Манитоба, но трябва да се е записал да учи в някое от тяхните учебни заведения.
Емигрант

Мнение от Емигрант »

Мерси Коко,
брат ми ще работи близо до Ниагарския водопад. Има ли възможност докато е в Сащ и визата му не е изтекла да си изкара туристическа виза за Канада ? Ще бъде ли това проблем? Светни ме каква е тази процедура за Манитоба?
Емигрант

Мнение от Емигрант »

Сетих се още нещо и ти пратих ЛС
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

az biah student v buffalo predi da vzema canadian residency. niama problem da se izkara canadsko turisticheska viza - v obshti lini iskaha da vidat samo che legalno v usa.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Емигрант написа:Мерси Коко,
брат ми ще работи близо до Ниагарския водопад. Има ли възможност докато е в Сащ и визата му не е изтекла да си изкара туристическа виза за Канада ? Ще бъде ли това проблем? Светни ме каква е тази процедура за Манитоба?

За Манитоба - погледни тази тема.
Най-общо казано, идеята е че ако брат ти е приет да учи в учебно заведение в Манитоба може да кандидаства по тяхната провинциялна програма за сертификат за селкция.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=16238

Мисля че докато е в САЩ легално няма да има проблем да си извади туристическа виза за Канада, но туристическата виза сама по себе си няма да му помогне с нищо ако идеята е да остане в Канада като перманент резидент.
Емигрант

Мнение от Емигрант »

Бпагодария ви много ми помогнахте. Христос възкресе.
Заключено