Здравейте на всички дойде и моя ред да се похваля с успешно интервю

При мен Канада не е повод за чак такава радост, а по-скоро прагматичен избор, но това са подробности и една друга тема. Радвам се, защото това си е успех, колкото и лесно постигнат (поне дотук).
И искам да ви кажа някои мои впечатления, пък дано са полезни за някой на който му предстои интервю
За мен – на 28, кандидатсвам сам, нямам деца; висше икономика (МИО), бакалавър; средно английска гимназия. 5 години стаж, от тях около 2 под въпрос (съвпадат с обучението ми), отделно казарма, не съм в търсените професии, роднина в квебек, френски 7/8 (на интервюто франкофон), английски 12/12.
За вички тези неща предварителната ми оценка беше 52 (успях да надникна в документите на мосюто

Изпратени документи началото на януари, успешно интервю в края на април – в това отношение съм сред бързаците :dogrun:
Интерюто не се различаваше от описаните досега, със стандартни въпроси за работа , образование, итн
Сега за френския, зашото той е най-важен. При мен не беше отдавна времето (преди около 4 месеца), когато още питах колко точки да си пиша по френски, по какви учебници да уча, да ходя ли на уроци. Когато казах тук, че смятам 6 месеца да уча сам целия форум задружно ме оплю

Един съвет към всички, които говорят англиски. Под говорят имам предвид да го говорят на 80-90% от българския – НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ – няколкото месеца са достатъчни да стигнете до ниво поне 7-8. Огромна част от думите са със сходен произход, граматиката също е сходна.
На мен много ми помогна French deluxe (има го в аренабг). Там основната френска граматика е обяснена в стотина страници през английски. А, ходих и на 5 (пет) урока при учителка, където основно разигравахме въпросите.
За интервюто имах три листа текст за мен - мотивация, цели, ала-бала. Научих го наизуст и можех да правя малко интерпретации. Факт е, че разбирам когато ми говорят, но аз трудно говоря

Опитайте се да не рецитирате като първолак стихотворение. Просто всико трябва да е като разговор и да не си личи, че казвате нещо назубрено. При мен той говори много бързо, аз пък му и отговарях светкавично с МНОГО грешки. Важното мисля е , че имаше диалог.
Та така – не се притеснявайте, карайте през просото, чупете гипса и УСПЕХ!!!!!!!