Съвместно съжителство
Съвместно съжителство
Най-напред здравейте на всички в този форум.Имам един сериозен проблем относно подаването на пакета документи и той е,че ние(аз и моята приятелка) нямаме де факто никакъв сериозен документ доказващ съвместно съжителстжо,макар че сме заедно от 4 год.,а живеем заедно от 2.Имаме предостатъчен снимков материал,имаме гаранционни карти за закупени от нас неща,можем да вземем писмо от домоуправителя и от целия вход които да се подпишат че това е така,имаме и обща банкова сметка,но тя е едва от 3 месеца.Тези документи обаче едва ли ще свършат работа.Моля ако някой има информация за тези неща или има някаква идея,да ми пише.Благодаря предварително на всички,и ако стане да знаете че ЗДРАВО ЩЕ ПОЧЕРПЯ!!! 

Ние бяхме в подобна ситуация и връзката ни е подкрепена с дъщеря на 4 год. /вече/. Преди да подадем документи ходихме на информационна сесия и питахме за нашия случай. Отговора беше: да се регистрираме на общ адрес, да изчакаме да мине 1 год и тогава да подадем документи. НИЩО друго не се признава. Тогава пуснахме мейл до Виена ще ще се оженим, но да подадем така докумените и в момента, в който се сдобием с брачно свидетелство ще им го пратим. Отговора беше НЕ - ще ви разглеждаме кандидатурите поотделно. На финала се ожинихме и вече чакаме покана да си пратим паспортите за визи.
Ако не ви се чака една година, действайте - ние се оженихме на 07.07.05 и на 12.07.05 пратихме документите - просто всичко останало ни беше готово.
Ако не ви се чака една година, действайте - ние се оженихме на 07.07.05 и на 12.07.05 пратихме документите - просто всичко останало ни беше готово.
бъди красив труп!
ОК,ясно!Благодаря ти за отговора! Явно ще се женим,то друго не остава май......! А,да,между другото сега се сещам да те питам още нещо.Ние с моята приятелка бяхме в САЩ преди 2 години и стояхме около 5 месеца там.Живяхме заедно и paycheck-овете ни са с един и същ адрес,та въпросът ми е следния:Може ли да пратим тези чекове?Хубавото е че са от преди две години,т.е. от 2004 г.,но пък са само за период от 5 месеца,после се прибрахме в България и от тогава до сега нямаме доказателство че живеем заедно.
Nie sashto kandidatvahme kato conjoint de fait i edinstevnoto dokazatelstvo koeto priemat e adresna registracia za nastoiash adres na edin i sashti adres ot minimum 1 godina predi nachaloto na procedurata. Sled kato niamate takav dokument imate 2 vazmojnosti- 1 da se ojenite i 2 da si napravite adresni registracii sega i da podadete dokumenti za imigracia sled 1 godina.
И ние имахме подобен проблем преди година - върнаха ни писмо с молба да предоставим доказателства за съжителство. От изброените неща, които признаваха за доказателство успях да се снабдя с бележка менте от полицията - един сержант ми я издаде срещу 20лв, аз после си я разписах
Лошото е, че България не е устроена по техния начин и е трудно понякога да се оправиш легално, въпреки че си изряден. Този случай без малко да ни обърне каруцата, защото не се вместихме и в едномесечния ни даден срок.
Извода е: женете се, не си усложнявайте излишно процедурата.
Лошото е, че България не е устроена по техния начин и е трудно понякога да се оправиш легално, въпреки че си изряден. Този случай без малко да ни обърне каруцата, защото не се вместихме и в едномесечния ни даден срок.
Извода е: женете се, не си усложнявайте излишно процедурата.
Привет и от нас. Ние бяхме в същата ситуация преди около 9 м. Подадохме документите със всевъзмони снимкови и всякакви доказателства. Освен това бяхме написали датата на кояго бяхме планирали да се женим. Отговора беше .. ОК, " ще ви изчакаме и ако до една седмица след сватбата нямаме документ потвърждаващ това , ще смятаме кандидатурата Ви за невалидна" . .. е ожениме се, пратихме, интервю, та до днешна дата в която получихме и баркодове ... продължаваме нататък.
Друго не мога да ти кажа осве, че времето на "конжоан де фе" май отмина. Кой както иска да го приема. Ожени се бе човек - не боли
Друго не мога да ти кажа осве, че времето на "конжоан де фе" май отмина. Кой както иска да го приема. Ожени се бе човек - не боли

-
Ние бяхме се регистрирали на настоящия ни адрес през 08.2004 ( реално живеехме там от 07.2002г) а си подадохме документите 05.2005 г. Не ни направиха проблем за 3 месеца, а и на интервюто вече бяхме направили година и 3 месеца. Също така представихме обща банкова сметка, която бяхме направили 3 дни преди интервюто.Така че ако сега се регистрирате може след 6-7 месеца да подавате във Виена.
Je suis venu,
J'ai vu,
J'ai vaincu!
J'ai vu,
J'ai vaincu!
Не ми остава друго освен и аз да вляза в клуба
И ние се оженихме , защото нямахме обща адресна регистрация. Засега всичко минава леко. Всъщност изобщо не съжалявам, че избрахме този вариант, но не казвам на жена си, за да я държа в напрежение
Шегата на страна, моят съвет също е да се ожените. Това ще ви спести много нерви.

Сключете граждански брак и се избавете от трудностите! И ние се чудехме дълго време със съпруга ми (вече) какво да правиме. Имахме връзка от 7 години, от които 5.5 живеехме заедно, а нямахме никакъв официален документ да го докажем. И така решихме да се оженим, за да не ни прецакат. Последните години в БГ се сключиха не малко бракове, точно поради тази причина, не че има нещо лошо. Така че, не му мислете много, освен ако не искате да минете през доста трудности и да ви скъсат нервите. Успех.
Тези 6-7 месеца не са достатъчни.petkomitev написа:Ние бяхме се регистрирали на настоящия ни адрес през 08.2004 ( реално живеехме там от 07.2002г) а си подадохме документите 05.2005 г. Не ни направиха проблем за 3 месеца, а и на интервюто вече бяхме направили година и 3 месеца. Също така представихме обща банкова сметка, която бяхме направили 3 дни преди интервюто.Така че ако сега се регистрирате може след 6-7 месеца да подавате във Виена.
Ние направихме така, като имахме и обща банкова сметка (също от 6-7 месеца), договор за наем на името на двамта, клетвена декларация от родителите ми че сме живяли в техния апартамент докато са били в чужбина....
И накрая получихме писмо че ако до 60 дни не им представим официален документ (от полицията или общината) ще разглеждат кандидатурите ни отделно!
Так че за една седмица се оженихме и продължихме.
В краина сметка това само ни забави. Ако се бяхме оженили в началото сега щяхме да правим медицински или да сме с визи.
-
т.е. ако ти пратят писмо за допълнителни доказателства, че сте conjoint de fait, които трябва да изпратиш до месец, а вземете, че се ожените и им изпратите брачно свидетелство, не ви разглеждат кандидатурите поотделно, а общо. Така ли е?Deso написа:Тези 6-7 месеца не са достатъчни.petkomitev написа:Ние бяхме се регистрирали на настоящия ни адрес през 08.2004 ( реално живеехме там от 07.2002г) а си подадохме документите 05.2005 г. Не ни направиха проблем за 3 месеца, а и на интервюто вече бяхме направили година и 3 месеца. Също така представихме обща банкова сметка, която бяхме направили 3 дни преди интервюто.Така че ако сега се регистрирате може след 6-7 месеца да подавате във Виена.
Ние направихме така, като имахме и обща банкова сметка (също от 6-7 месеца), договор за наем на името на двамта, клетвена декларация от родителите ми че сме живяли в техния апартамент докато са били в чужбина....
И накрая получихме писмо че ако до 60 дни не им представим официален документ (от полицията или общината) ще разглеждат кандидатурите ни отделно!
Так че за една седмица се оженихме и продължихме.
В краина сметка това само ни забави. Ако се бяхме оженили в началото сега щяхме да правим медицински или да сме с визи.
Така е!
Вие вече сте семеиство и те не могат да ви разделят.
Просто пращате едно кратко писмце в което ги уведомявате че има промяна в гражданското ви състояние и копие на акта за граждански брак (и превод разбира се)!
Женете се ! Не се жалете! Това е наи малкото което ви предстои от тук нататък!
Успех!
Вие вече сте семеиство и те не могат да ви разделят.
Просто пращате едно кратко писмце в което ги уведомявате че има промяна в гражданското ви състояние и копие на акта за граждански брак (и превод разбира се)!
Женете се ! Не се жалете! Това е наи малкото което ви предстои от тук нататък!
Успех!