Имплантация на зъб? Някой опитвал ли е в Монреал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
survivor

Имплантация на зъб? Някой опитвал ли е в Монреал?

Мнение от survivor »

И ако може да ми препоръча евентуално зъболекар, който да я извърши. И дали всеки зъболекар тук може да ги извършва? А ако знаете ориентировъчно цените, ще бъде супер :D И дали сте доволни. Всякакви мнения и препоръки са добре дошли. Предварително ви благодаря :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

5000 шекила. Тороно :wink: .
Циганите - на Сатурн !
survivor

Мнение от survivor »

Уау :shock:
А да знаете в Бг колко ще струва?
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

survivor написа:Уау :shock:
В общи линии цените са съизмерими. Това е инфо за няколко държави в Европа, България и Канада. Правих справка преди година за моя близка.
pumpy

Мнение от pumpy »

survivor написа:Уау :shock:
около 1500 на имплант, като надстойката се плаща отделно в зависимост от неоходимостта коронка или мост.....
survivor

Мнение от survivor »

poumpy написа:
около 1500 на имплант, като надстойката се плаща отделно в зависимост от неоходимостта коронка или мост.....
Това е цената в България, нали?
Благодаря на всички за отговорите!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Честито!
Информациятя ми е от д-р Петрова - около преди месец:
2000 долара за зъб. Струвало толкова, защото материалите са скъпи. Операцията е на 2 пъти през 4 месеца - първо се поставя импланта, а след 4 месеца - зъба...Може и да бъркам нещо в процедурата, но това е времето...Гаранция за това дали организмът ще понесе чуждото тяло няма.
Веднага проверих цените в БГ - 400 евро на зъб...
Сметни пътните разходи, това че трябва или да ходиш до там 2 пъти за 4 месеца или просто да седиш 4 месеца в БГ...Може да излезе и по-скъпо отколкото тук...
Мъкааааа-мъъъкаааа...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Сегя видях какво е отговорил Пумпи за цената в БГ - държа да отбележа, че това е цената, която ще ми вземе зъболекар-познат там... Аз не можех да повярвам на тази голям разлика, та попитах 2 пъти - толкоз!
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Леля Екимка написа:Честито!
Информациятя ми е от д-р Петрова - около преди месец:
2000 долара за зъб. Струвало толкова, защото материалите са скъпи. Операцията е на 2 пъти през 4 месеца - първо се поставя импланта, а след 4 месеца - зъба...Може и да бъркам нещо в процедурата, но това е времето...Гаранция за това дали организмът ще понесе чуждото тяло няма.
Веднага проверих цените в БГ - 400 евро на зъб...

Сметни пътните разходи, това че трябва или да ходиш до там 2 пъти за 4 месеца или просто да седиш 4 месеца в БГ...Може да излезе и по-скъпо отколкото тук...
Мъкааааа-мъъъкаааа...

има пряка зависимост и организма е винаги добро оправдание(просто има импланти и импланти от 70 до 320 евро на бройка при търговеца и едва после идва поставянето), иначе аз на бълдазето съм правил безплатни коронки и сме плащали само по 200 лева на зъботехника, но това не е реална цена....
1200-1500 е цена за БГ при специалист хирург, който има около 2.5 % (това е в нормата) провал на манипулациите
survivor

Мнение от survivor »

Абе 2000 долара ви се струват много, ама ако трябва да извадите един зъб и за да направите мост трябва да изпилите съседните два и да правите металокерамична колонка на 3 зъба, си мисля все пак че е по-добре да си имплантирате този един зъб и да си запазите двата съседни. И не съм сигурна че ще ви излезе по-скъпо. И по-важното е че запазвате двата съседни зъба.
Това е чудесно, обаче аз разбрах че за да ти направят имплантацията трябва дълго време да се пият антибиотици, на което аз не съм готова в никакъв случай :(
Освен това аз съм от тези редки случаи, на които металът в коронките не им понася, венците се отдръпват, и може би няма да съм най-подхдодящият случай за имплантация :( А много ми се иска.
Аз мисля да тръгна по специалисти за консултации и ако науча нещо ще ви кажа.
Лельо Екимке, ти реши ли се на имплантация? Юлияна прави ли?
А да, и като цели 4 месеца ти правят пустата имплантация, какво прави човек без зъб в това време :shock:
А че не си струва да се ходи в България за имплантация явно е факт. Ако се появи усложнение тук можеш веднага да отидеш и може би ще има някаква гаранция. Това се отнася и за другите стоматологични услуги.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

В БГ е около 300-400 евро - е ако много търсиш ще намериш и по-скъп вариант - прави се или веднага при ваденето на зъба или се чака около 6 месеца след изваждането за да задравее мястото.
Иначе и моите разсъждения са същите - дето ще плащаш 3 коронки по-добре един имплантиран стига организма ти да не го отхвърли.
За тук не знам цени, но в Рокланд Център има имплантологичен кабинет или както там се води и е доста посещаван - ако искаш може да питаш на място.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Мислех да не пиша, щото питането е за Монтреал, ама като гледам отговорите са за и за други места.... Тъкмо Пумпи да каже дали не ме кръщават тея еуементи...
Преди два дни ходих на зъбен хирург да ми прави оглед дали ставам за имплант и да ми даде естимът колко ще струва целото начинание.
Значи хирургът ще ми извади един скумърцан зъб и ще напълни образувалата се дупка с костна тъкан (кравешка или от човешки донор). Чакам 3 месеца. Слагат ми импланта от титанова сплав. Чакам още 3 месеца. Тази процедура ще струва около 3200 долара.
След това се връщам при при моя лекуващ зъболекар и той ми слага короната. Цена около 1900 долара.
Процентът на успех зависи от:
-това дали пациентът е диабетик, пушач или има некви други здравни проблеми
-каква е костната тъкан- човешка или кравешка
-колко е къдърен заболекът
Тези сичките хави ми ги рЕди хирургът.
Та Пумпи, кръщават ли ме батка или кво...
Наздраве
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Абе аз съм се решила на имплантация, щото хубостта е преди всичко (и здравето :wink: ). Д-р Петрова съм я нарочила - то е ясно. Тя работи с един хирург по подобни проблеми.
През 4те месеца си ходиш грозен като годзила! Кофти, когато става дума за преден зъб... Макар че има вариант да си направиш нещо временно - кемини, пон папийон (от години проучвам, та имам идея...)
При всички случаи бих рискувала с имплантация, вместо да бастисвам още 2 зъба и да си строя мост (тук се сетих за вица за учтивия полицай :lol: ). А д-р Петрова въобще не предлага моста като вариант.
В БГ като проучвах - никой не ми каза, че може веднага да се направи цялата работа - говореше се за около 4 месеца изчакване...
Според мен си струва човек да си направи някоя скъпа манипулация в БГ, ако става въпрос за повече от 2 зъба...А там цени всекакви...
Изображение
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Точно такива са си цените. А ако ти изпилят съседните зъби :x и закачат за тях мостче, "удоволствието" е 3800. Дъ чойс из йорс :lol:.
Циганите - на Сатурн !
joro

Мнение от joro »

www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=177477

Хайде на промоцията :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Заключено