Има ли втори шанс?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vshushkov

Има ли втори шанс?

Мнение от vshushkov »

Здравейте! Пише ви едно семейство, което точно преди една година се провали на интервюто за Канада.
Причината бе, че съпругът ми не знае френския, а е с по-добрата професия, въпреки че аз бях водеща. Както и да е.
Преди дни научихме,че има такова нещо като "поправка". Може ли някой да ни обясни, в какво се състои поправката? Има ли я като възможност и каква е процедурата за нея? Интересува също така дали има някаква давност, защото както вече споменах от интервюто ни мина точно една година. Дали се признават някои от документите, подедени първия път?
Ще ни бъде полезен всеки отговор, защото наистина не сме загубили надежда,че нещо ще направим в тази посока.
Благодаря ви предварително!
SLAVARIO

Мнение от SLAVARIO »

Със сигурност няма да мога да ви помогна много,но знам,че не е проблем да си пуснете демандето отново,като се има предвид,че започяате от нулата,тоест-преводи,нотариус,документи,такси-вие знаете вече.Мисля ,че няма да имате проблем,защотознам не 1 и 2 случая при повтаряне на процедурата,хората минават.Мисля,че съпруга ви трябва да седне и да се заеме по-сериозно с езика.Успех и опитайте отново-просто сте длъжни. . :wave2: :krila: :dogrun: :dogrun: :dogrun: :dogrun: :dogrun:
nikito

Мнение от nikito »

комшията по-горе е напълно прав. нема такова нещо като срокове, нали си плащате за да ви разгледат документите, жалко е че се харчат пари, ама систрува ако минете интервюто. и учете здраво френския.
успех
userboard

?

Мнение от userboard »

Така е! Не се предавайте и опитайте отново, но съветът ми е първо да научите езика до желаните от вас нива и едва тогава да започнете процедурата. Така поне ще сте сигурни в себе си, а времето до интервюто ще използвате за усъвършенстване на френския. :D По такъв начин ще покажете на интервюиращия видим напредък, което ще ви е само от полза и вероятно точките ще ви бъдат завишени! 8) Смело напред и успех!
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Здравейте!Много съжелявам за вашият неуспех въпреки,че е бил преди 1год.Казва ви го човек,който е вкусил от тази каша без да е чакал да изтине/бел.ред"Парен каша духа"/ т.е. искам да ви кажа,че и нас ни върнаха с окончателен отказ поради много слаб френски ,а от там и малко точки.
Затрова искам да ви вдъхна кураж и да ви кажа,че мисията е вузможна при повторно кандидатствна, т.е. отново документи до Виена и отново интервю.Ако си пазите преводите за дипломи,трудови книжки и всички документи,които нямат давност във времето,могат да се използват.Поне ние така направихме и сега чакаме дата за интервю.
Другото,което е много важно е френският.Е трябва да се учи няма как след като са ви отказали заради него.
А иначе от къде сте?Ако сте от София заповядаите на сбирката в неделя,ще се видим и да ви помогна с информация/колкото мога разбира се/.Ще видите тема за нея къде и кога.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
vshushkov

Има ли втори шанс?

Мнение от vshushkov »

Благодаря на всички, особено на тези дето ни дадоха пак кураж. Наистина имаме копия от преводите на основните документи. Това е най-малкият проблем.
Трябва ли обаче пак да се вадят копия на актовете за раждане за чужбина. Ние живеем в Благоевград, пък сме раждани на други места в България и въобще това ни създаде доста напрежение първия път.
Колкото до езика- прави сте. Трябва си залягане здраво.
Седмица размисъл ще има пред нас, за да преценим как точно да действаме.
МНОГО благодаря за съветите и за готовността да ни подадете ръка!
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Ne sedmiça za razmisul, daite si godina ili pone 6 meseça za zdravo uchene na frenski i chak togava podaite dokumenti otnovo, inache shte bude samo zaguba na sredstva i nervi i takiva dumi kato "supruga mi ne znae frenski" ne trqbva poveche da se chuvat . Logichno e che sa vi otkazali, zashtoto 0 frenski nosi i nula tochki za motivaçiq i izobshto pravi losho vpechatlenie. Taka che zdrava rabota v idnite meçeçi e edinstneviq nachin da stignete do uspeh i podhodete mudro i v dulgosrochen plan kum tova , koeto ste zamislili.
Заключено