Екскурзия до Отава...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Екскурзия до Отава...

Мнение от hankroum »

Още като влезнахме в Онтарио първата табела която ми направи впечатление беше за глобите за превишена скорост!!! И наистина никой не ме изпревари с по висока скорост от 120 км/ч.
Магистралата беше малко поочукана ама не ни попречи на ентусиязма. И така след 2 часа път хоп в Отава. Първи впечатления - много по чисто и подредено от Монтреал. Оказа се обаче че нямаме карта на града и още с първото спиране се озовахме на Украинската църква. Попитахме три възрастни жени които изглеждаха като рускини и не се излъгахме. Та те ни обясниха каде е центъра и ни насочеха. В приказките си аз споменах че идваме от Монтреал а техните реакции баха - "Ужасен град, мръсен и много стари сгради". Това са техни думи. Оказа се че двете баби са родени в Канада а третата е дошла 1942 година и трите са живеели известно време в Монреал.
На жени много много да се ненадяваш да те ориентират и отидохме та си купихме карта. Всички говореха на английски.

Ето малко снимки на центъра. Преценете сами!
А и между другото в Онтарио на всякъде бяха закачили канадското знаме, а тук в Квебек само квебекското им знаме. Тук таме слагат и канадското. Помидлете сами ЗАЩО!!!

Ето и снимките които направих:
http://snimka.bg/album.php?album_id=30809
Приятно гледане.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

хубав град, хубави хора, днес бяхме там, един вид *** път да види.

пред Парламента е чисто, из махалите не толкоз, ама монреалчане с мръсотия баш трудно можеш ги уплаши.

насред пазаря нашенци въртяха мазни хубави дебели хот-дози, язък че си бяхме напълнили тумбаците в няква индийска лавка преди туй,
другия път отивам направо на хот-дозите.

препоръчвам на всички да посетят този хубав град, особено през май, има Празник на Лалетата и съм чувал че е много красиво.

пак ще се върна там

П.С. през уикенда паркингите на министерствата из центъра са отворени (в смисъл на аванта) за широките народни маси (някой го е писал вече това, но да повторя, че ми се вижда важно).
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено