Вьпроса ми е - след като сме подали писмено предизвестие от 3 месеца, 4е 6те освобождаваме квартирата, имат ли право собствениците в този период от 3 месеца да ни притесняват непрекьснато, за да показват жилището на посетители, евентуални бьдещи наематели, в наше присьствие или отсьствие?
Ако - да, това си е 4ист ад.
Квартира - имат ли право?
Zavisi ot usloviata na dogovora predpolagam.
Pri nas, v Manitoba ne mogat da pokazvat jilishteto v tvoe otsastie, bez izrichnoto ti saglasie...Ne samo tova, a i sa dlajni da te preduprediat 24 h predvaritelno, ako shte go pokazvat v tvoe prisastvie...
Ako se praviat na tvarde interesni...vinagi mogat da badat priatno iznenadani s apartament v koito tsari palen haos, nali taka?
(Tova pri polojenie, che kupuvate kashta, inache moje da se otrazi na preporakite vi i da imate zatrudnenia s naemaneto na neshto sviastno).
Kato tsialo, ne se pritesniavai, ako miastoto e dobro nai-veroiatno shte go naemat sled edno, dve poseshtenia... (poslednia pat naeha jilishteto mi ot raz!)...
Pri nas, v Manitoba ne mogat da pokazvat jilishteto v tvoe otsastie, bez izrichnoto ti saglasie...Ne samo tova, a i sa dlajni da te preduprediat 24 h predvaritelno, ako shte go pokazvat v tvoe prisastvie...
Ako se praviat na tvarde interesni...vinagi mogat da badat priatno iznenadani s apartament v koito tsari palen haos, nali taka?

Kato tsialo, ne se pritesniavai, ako miastoto e dobro nai-veroiatno shte go naemat sled edno, dve poseshtenia... (poslednia pat naeha jilishteto mi ot raz!)...
кофти, ама имат право
принципно са длъжни да ви уведомяват и да се разбират с вас, кога ще идват на оглед, ама т'ва обикновено не става
моли се по-скоро да се намери някой, който да хареса жилището и да подпише договор
ако са много досадни се допитай до режито - успех
принципно са длъжни да ви уведомяват и да се разбират с вас, кога ще идват на оглед, ама т'ва обикновено не става
моли се по-скоро да се намери някой, който да хареса жилището и да подпише договор
ако са много досадни се допитай до режито - успех
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Re: Квартира - имат ли право?
а как да го отдадат под наем пак ако не го показват ?Vesska написа:Вьпроса ми е - след като сме подали писмено предизвестие от 3 месеца, 4е 6те освобождаваме квартирата, имат ли право собствениците в този период от 3 месеца да ни притесняват непрекьснато, за да показват жилището на посетители, евентуални бьдещи наематели, в наше присьствие или отсьствие?
Ако - да, това си е 4ист ад.
честно казано аз предпочитам да ме няма когато го показват ако и да ми влизат в къщата....
Poumpy,
Ako dogovora mi izticha i niama da me darjat finansovo otgovorna za sledvashti naemi - PET PARI NE DAVAM kak i koga shte go otdadat...tiahna si rabota...vajnoto e na men da ne mi razvaliat kefa...
Shtot e bezumno gadno kato pochnat da ti se maknat razni cherni, jalti i drugi mirizlivi sazdania (zabelejete NE sam rasist!) ili beli-debeli potni povlekani i pochnat da ti nadnichat po shkafchetata v baniata ili kuhniata, garderobite i prochie...
Da ne govorim che v edin sluchai dori ne pochukaha kato vliazoha, a az taman izlizah ot baniata - izkaraha mi akala!
Ako dogovora mi izticha i niama da me darjat finansovo otgovorna za sledvashti naemi - PET PARI NE DAVAM kak i koga shte go otdadat...tiahna si rabota...vajnoto e na men da ne mi razvaliat kefa...
Shtot e bezumno gadno kato pochnat da ti se maknat razni cherni, jalti i drugi mirizlivi sazdania (zabelejete NE sam rasist!) ili beli-debeli potni povlekani i pochnat da ti nadnichat po shkafchetata v baniata ili kuhniata, garderobite i prochie...
Da ne govorim che v edin sluchai dori ne pochukaha kato vliazoha, a az taman izlizah ot baniata - izkaraha mi akala!
mрава си какво ли те интересува, но все пак ти как си нае жилище - можа ли да го видиш преди да подпишеш, защото аз не можах и жена ми за малко не припадна когато влязохме за първи път.....BabaPena написа:Poumpy,