Квартира - имат ли право?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Vesska

Квартира - имат ли право?

Мнение от Vesska »

Вьпроса ми е - след като сме подали писмено предизвестие от 3 месеца, 4е 6те освобождаваме квартирата, имат ли право собствениците в този период от 3 месеца да ни притесняват непрекьснато, за да показват жилището на посетители, евентуални бьдещи наематели, в наше присьствие или отсьствие?
Ако - да, това си е 4ист ад.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Zavisi ot usloviata na dogovora predpolagam.

Pri nas, v Manitoba ne mogat da pokazvat jilishteto v tvoe otsastie, bez izrichnoto ti saglasie...Ne samo tova, a i sa dlajni da te preduprediat 24 h predvaritelno, ako shte go pokazvat v tvoe prisastvie...

Ako se praviat na tvarde interesni...vinagi mogat da badat priatno iznenadani s apartament v koito tsari palen haos, nali taka? ;-) (Tova pri polojenie, che kupuvate kashta, inache moje da se otrazi na preporakite vi i da imate zatrudnenia s naemaneto na neshto sviastno).

Kato tsialo, ne se pritesniavai, ako miastoto e dobro nai-veroiatno shte go naemat sled edno, dve poseshtenia... (poslednia pat naeha jilishteto mi ot raz!)...
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

кофти, ама имат право
принципно са длъжни да ви уведомяват и да се разбират с вас, кога ще идват на оглед, ама т'ва обикновено не става
моли се по-скоро да се намери някой, който да хареса жилището и да подпише договор
ако са много досадни се допитай до режито - успех
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

Ние имахме подобен слу4ай и се обадихме в "режито".Имат право, но само с предизвестие от 24 4аса и вие сте длъжни да осигурите достъп/разбира се винаги има и определено договаряне/. Във ваше отсъствие и без предизвестие, нямат право да влизат, освен в спешни слу4аи/пожар, наводнение и т.н./
pumpy

Re: Квартира - имат ли право?

Мнение от pumpy »

Vesska написа:Вьпроса ми е - след като сме подали писмено предизвестие от 3 месеца, 4е 6те освобождаваме квартирата, имат ли право собствениците в този период от 3 месеца да ни притесняват непрекьснато, за да показват жилището на посетители, евентуални бьдещи наематели, в наше присьствие или отсьствие?
Ако - да, това си е 4ист ад.
а как да го отдадат под наем пак ако не го показват ?
честно казано аз предпочитам да ме няма когато го показват ако и да ми влизат в къщата....
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Poumpy,

Ako dogovora mi izticha i niama da me darjat finansovo otgovorna za sledvashti naemi - PET PARI NE DAVAM kak i koga shte go otdadat...tiahna si rabota...vajnoto e na men da ne mi razvaliat kefa...

Shtot e bezumno gadno kato pochnat da ti se maknat razni cherni, jalti i drugi mirizlivi sazdania (zabelejete NE sam rasist!) ili beli-debeli potni povlekani i pochnat da ti nadnichat po shkafchetata v baniata ili kuhniata, garderobite i prochie...

Da ne govorim che v edin sluchai dori ne pochukaha kato vliazoha, a az taman izlizah ot baniata - izkaraha mi akala!
pumpy

Мнение от pumpy »

BabaPena написа:Poumpy,

Ako dogovora mi izticha i niama da me darjat finansovo otgovorna za sledvashti naemi - PET PARI NE DAVAM kak i koga shte go otdadat...tiahna si rabota...vajnoto e na men da ne mi razvaliat kefa...

Shtot e bezumno gadno kato pochnat da ti se maknat razni cherni, jalti i drugi mirizlivi sazdania (zabelejete NE sam rasist!) ili beli-debeli potni povlekani i pochnat da ti nadnichat po shkafchetata v baniata ili kuhniata, garderobite i prochie...

Da ne govorim che v edin sluchai dori ne pochukaha kato vliazoha, a az taman izlizah ot baniata - izkaraha mi akala!
mрава си какво ли те интересува, но все пак ти как си нае жилище - можа ли да го видиш преди да подпишеш, защото аз не можах и жена ми за малко не припадна когато влязохме за първи път.....
Заключено