За любителите на историята - Операция "БУРЯ"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Botzo

За любителите на историята - Операция "БУРЯ"

Мнение от Botzo »

С ртази тема смятам да почна една поредица от подобни в които да споделя нови факти цензуриарани или променени в страната от която идваме поради дадена политическа ситуация.

Снощи гледах любимия ми исторически канал и стана дума за тази операция. Каква всъшност е тя?
Когато Хитлер стъпва на власт негова основна задача е след завладяване на западна и централна Европа да стъпи в Англия, но в последния момент се отказва ............ но защо?
Оказва се че другаря Сталин е чакал да стане това за да може да атакува третия Райх в гръб и по този начин да окупира (не е иасно до кога) колкото се може повече от Европа. Това е планът "БУРЯ". Естествено е бил разкрит от германското контраразузнаване и плана рязко е променен. Хитлер прехвърла силите си на изток и следвайки наполеоновата теория "НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА Е НАПАДЕНИЕТО" не се оставя да бъде ударен или атакува първи.
В т.нар. "РАЗВИТ КОМУНИЗЪМ" учехме едва ли не че в мирния СССР хората работили дружно в колхози и соц. правителството ни лук яло ни лук мирисало изведнъж е аракувано от "НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ".
Та така ...... ако някой знае подробности ще ми е много приятно да ги сподели.

Благодаря.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Ami podrobnosti mnogo neznam ama vse sam se pital zashto kogato Tretia raih napada Rusia, tia se okazva totalno nepodgotvena za voina. Stari poluavtomatichni pistoleti, vintovki i oradia...stari i beznadejdno nepotrebni smaoleti...taka ne se zavladiava nikoia strana. A i sam chel razni istorii za ruskia generalitet...ta te povecheto sa bili po sibir, kogato voinata zapochva...No e vazmojno da si prav. Spored mene obache ako e imalo plan "Buria" toi e bil savsem pelenache. A che Hitler e dopusnal kestoka greshka, tova sega veche vsichki go znaem. Az na negovo miasto bih deistval mnogo po-razlichno... :roll:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

MechoPuh написа:Ami podrobnosti mnogo neznam ama vse sam se pital zashto kogato Tretia raih napada Rusia, tia se okazva totalno nepodgotvena za voina. Stari poluavtomatichni pistoleti, vintovki i oradia...stari i beznadejdno nepotrebni smaoleti...taka ne se zavladiava nikoia strana. A i sam chel razni istorii za ruskia generalitet...ta te povecheto sa bili po sibir, kogato voinata zapochva...No e vazmojno da si prav. Spored mene obache ako e imalo plan "Buria" toi e bil savsem pelenache. A che Hitler e dopusnal kestoka greshka, tova sega veche vsichki go znaem. Az na negovo miasto bih deistval mnogo po-razlichno... :roll:
da be,
mrazia go toia Hitler
savsem ne si e svarshil rabotata :-)
Ni komunizma svali ni izbi evreite
(maitap be, maitap)
Edin ot nai dobrite mi priateli e evrein i se sardi kato pravia shegi za holocausta
az pak ne se sardia kato hora praviat shegi za turskoto robstvo.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда, това е част от истината, Русия са се готвили за нападени над Райха, така са им били построени военните формирования, точно защото не са били подготвени за отбрана, претърпяват такива големи загуби и допускат Вермахта толкова навътре в Русия.

Другата част от истината е, че Англия са подскокоросвали Хитлер да нападне Русия от дълго време и са обещавали неутралитет, това обяснява факта, че т. нар. съюзнически сили отварят вторият фронт доста по-късно, когато Германия започва да губи войната.

Интересно, какво би станало ако Хитлер беше влязал в Москва и Русия беше загубили войната...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Da, kazacite sa imali plan da napadnat Germaniya, no prosto Hitler gi e izprevaril i Stalin e bil iznenadan. No, i az kato Kolio mislya, che ne si e svrshil rabotata toya Hitler, pone da beshe razgromil Rusiya, a toy i tova ne e svrshil, ama az ne se aydosvam za minaloto. Mnogo gotina tema, Botzo si pusnal. Bravo, mi amigo! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
miko

Мнение от miko »

Tova e edna versia na istoriata i tia sashtestvuva dosta otdavna. Ako ste chuvali za Viktor Suvorov , bivsha razvetka v KGB, toi e otdelil celi 3 knigi na komunizma i vointa, no poglednata ot tazi strana. Spored nego problema pri nastaplenieto na Hitler za Chervenata Armia e bil che te sa se gotveli za napadenie i komandirite sa imali planshetni karti na Polsha , no ne i na Russia. Ako niakoi se interesuva poveche moje da nameri knigite po ruskite sitove.
Botzo

Мнение от Botzo »

Lub0 написа: ... Другата част от истината е, че Англия са подскокоросвали Хитлер да нападне Русия от дълго време и са обещавали неутралитет ...
Във връзка с това незнам дали сте чували за някакъв си Уиндзорски договор който бил сключен между Хитлер и принца на Уелс (или поне мисля че беше той ама не съм сигурен) с обещанието когати Хитлер победи да му даде престола на Англия. Ако някога се докаже това (нещо което много ме съмнява) според мен ще е велик срам за обединеното кралство.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Да, книгите на В. Суворов за мен са много правдоподобни. Когато ги четох, намерих отговори на всички подобни въпроси, които и аз съм си задавала: защо Русия е била изненадана и т.п. Даже всеизвестния плакат с майката-родина, която зове, е бил подготвен преди войната с друга цел. Повсеместните любителски аеро-клубове също не са били случайни. Има и обяснение защо висшите чинове са били на север, даже те са били и поизбити вече по това време. Е, май точно това е изненадало Сталин, доколкото си спомням от книгите: не бил завършил подмяната на висшите военни.

Абе в никакъв случай не мога да преразкажа книгите. Съветвам ви горещо да ги прочетете.
joro

Мнение от joro »

На Хитлер и на Сталин американците трябва да издигнат огромни паметници и да им палят свещи всеки ден. Ако не бяха те, сега Америка нямаше да е първа сила :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Пет Апр 30, 2004 8:41 pm, променено общо 1 път.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Kanuk, kato cheta izkazvaniata ti iavno mrazish vsichko deto ide ot iztok (Rusia, Bulgaria i t.n.), ta vav taia vrazka da ti kaja, che samo dvama idioti v choveshkata istoria sa se opitvali da prevzemat Rusia...i dvamata sa zagubili vsichko postignato do togava. Az ne sam istorik, no moga da ti kaja che niama nishto po-strashno ot gorespomenatite hora, zashtitavashti doma si. Rusia e v sastoianie da sasipe mnogo razviti tsivilizatsii...i da ti kaja silno se nadiavam che nikoi poveche niama da se osmeli direktno da napadne Rusia...shtoto shte bade strashno za vsichki...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Германия изобщо не е била слаба когато е нападнала Русия, точно тогава е била в разцвета на силите си. Рисия ги е било страх и затова не са нападнали първи, макар и да се се подготвйали да влезат в Полша, въпреки пакта за ненападение подписан между Сталин и Хитлер. Ако Англичаните не бяха предали Хитлер и отворили вторият фронт, Фюрера щеше да смаже Русия...
Lub0 for President!
###############
Flanker

Мнение от Flanker »

Lub0 написа:........Ако Англичаните не бяха предали Хитлер и отворили вторият фронт, Фюрера щеше да смаже Русия...
Gooooolyama IZCEPKA!!! Ako sadim po zaglavieto na temata mai ne ti prilyaga mnogo, pisheshe za "lyubiteli".... Ya vzemi da poprochetesh malko poveche za vtoriya front i polzata ot nego. Cyalata ideya e bila anglichanite i amerikancite da imat parche ot tortata, koyato osobeno za amerikancite se naricha badeshta raketna i yadrena programa programa na bazata na nemski ucheni i dostijeniyata im prez voinata!
Aman ot parvosignalni izkazvaniya!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Я ме светни за вторият фронт, че така като гледам още малко ще кажеш че Русия сама е щяла да спечели WWII ...
Lub0 for President!
###############
Botzo

Мнение от Botzo »

Е,
не се карайте де. Идеята е да споделим интересни и не много познати факти, а не това да води до размяна на истрели :lol:
Аз тук научих нмого интересни неща, и бих искал да пусна още 2-3 такива теми но не се карайте така :beer: :beer: :beer: :beer:
Заключено