Interviuta sledvashto polugodie
Interviuta sledvashto polugodie
Някой знае ли кога ще са интервютата следващото полугодие и ако си пусна документите през август, кога евентуално може да ме повикат на интервю? Благодаря предваритело!
Браво откъде разбрахте че следващите интервюта ще се проведат през септември, защото аз "гледах на кафе и излезе......" ако е сигурно падкрепете твърдението си с нещо конкретно. Моля всички посещаващи форума поне за малко конкретност. Твърдения от рода: разбрах, чух, казаха ми, най-малко са некоректни.Все пак форума е за взаимопомощ поне това е моето скромно мнение.
Големи надежди...
разговор или заговор?
Не пазя запис от телефонния заговор
Това достатъчно достоверно ли е според теб?[/quote]
Ами те заговорите ... не знам. Виж, ако беше разговор, бих се доверила. Но - ти си знаеш. Лека вечер!

Това достатъчно достоверно ли е според теб?[/quote]
Ами те заговорите ... не знам. Виж, ако беше разговор, бих се доверила. Но - ти си знаеш. Лека вечер!

Въпрос?
Нека и аз да попитам относно интервютата. От коментарите по-горе останах с впечатление, че основните сесии за интервюта са само две - през пролетта и есента (?).
Вярно ли е това или съм се заблудил леко? В такъв случай ако пусна документи до Виена до края на Април кога горе долу може да се очаква дата за интервю - още през септември или малко по-късно?
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!

УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
как си с френския? това е най важното. щото нема смисъл да ходиш на интервю и да те скъсат или върнат.
а иначе имаш големи шансове да се класираш докрая на годината. как шрайбер ми писа на е-мейл всичко го оставят за началото на есента и аз си мисля че ще постъпят както за априлската сесия, ще ни наблъскат всеки ден по 4 5 интервюта плътно 20-21 дни без почивка.
напрмер на тази сесия на 24 ще има интервюта макар че в БГ е официален почивен ден след великден, ама те не го признават.
учете френски, това е
а иначе имаш големи шансове да се класираш докрая на годината. как шрайбер ми писа на е-мейл всичко го оставят за началото на есента и аз си мисля че ще постъпят както за априлската сесия, ще ни наблъскат всеки ден по 4 5 интервюта плътно 20-21 дни без почивка.
напрмер на тази сесия на 24 ще има интервюта макар че в БГ е официален почивен ден след великден, ама те не го признават.
учете френски, това е
?
По-конкретно питането ми е дали има случаи интервютата да продължават и до края на годината (за есенните сесии). Предполагам, че това зависи от броя на кандидатиите. По принцип надали е възможно кандидат, пуснал документи през юни или юли да получи покана за интервю през септември.
Иначе точно заради френския се интересувам, тъй като английския ми е почти на мах точки
, но френския тепърва го почвам. Все пак не желая да ме връщат заради език, а за подготовка си трябва време. 

за съвет
Здравейте,
Вече 2 часа се ровя из всички теми, свързани със сесиите за интервюта през втората половина на годината. Виждам, че през 2005 г. есенната сесия е била от края на Ноември до целия Декември. Та искам да попитам дали някой знае нещо по-конкретно относно това кога би била есенната сесия. Прочетох, че щяла да започне в края на лятото и началото на есента. Моля ви ако някой знае точните месеци - да пише.
Аз изпратих първи документи до Виена на 6 Март 2006. Получих потвърждение на 23 Март, че са ми получили всички документи и че ще бъда поканена на интервю през второто полугодие на 2006 г.
Сега разбирам, че точно в началото на Октомври ще ходя в командировка в Холандия и незнам дали датата ми за интервю (ако получа такава) няма да съвпадне с командировката ми. Много съм притеснена. Какво ще ме посъветвате?
Вече 2 часа се ровя из всички теми, свързани със сесиите за интервюта през втората половина на годината. Виждам, че през 2005 г. есенната сесия е била от края на Ноември до целия Декември. Та искам да попитам дали някой знае нещо по-конкретно относно това кога би била есенната сесия. Прочетох, че щяла да започне в края на лятото и началото на есента. Моля ви ако някой знае точните месеци - да пише.
Аз изпратих първи документи до Виена на 6 Март 2006. Получих потвърждение на 23 Март, че са ми получили всички документи и че ще бъда поканена на интервю през второто полугодие на 2006 г.
Сега разбирам, че точно в началото на Октомври ще ходя в командировка в Холандия и незнам дали датата ми за интервю (ако получа такава) няма да съвпадне с командировката ми. Много съм притеснена. Какво ще ме посъветвате?
Някой хубаво беше казал, да се четат не само последните теми, а и тези назад, щото има много информация. Сесиите по принцип се провеждат на три пъти: пролетна, лятна и есенна. Този път ще има само пролетна и есенна. Другият въпрос - за кога може да се надява някой за интервю, според това, кога си е пуснал документите. Покана за интервю се получава около 2 месеца преди датата на същото, писмо за потвърждаване за получени докс - около месец след пращането им. Даже и да не слагаме време за обработка, това са минимум 3 месеца, да не кажем 4 , и то при идеалния вариант, от пращането на докс до интервю. Така че, направете си сметка колко време ви е нужно за подготовка, и колко време можете да чакате. Ние имаме изпратени докс в края на януари, но през март получихме писмо за допълнителни, така че сме пращали и тогава. За да не се обяснявам излишно, че и вече съм подкарал черпнята за годинка на щерката/аз да се похваля
/, ето ви направо цитат от писмото от Виена, което получих в отговор на мое запитване :
Monsieur Dimitrov,
Votre dossier se trouve sur notre liste "en attente d'entrevue а Sofia" et nous allons vous inviter pour notre mission de septembre/octobre 2006 environ 8 semaines avant la date d'entrevue, tout en vous demandant de confirmer votre prйsence dиs rйception de la lettre d'invitation.
Meilleures salutations
Lisa Schreiber
agente de bureau Bureau d'immigration du Quйbec Laurenzerberg 2/2/2 1010 Vienne Tйlйphone: 0043 1 53138 3005 Tйlйcopieur: 0043 1 53138 3443
Айде със здраве, и късмет на всички ни!
Vouloir c'est pouvoir!

Monsieur Dimitrov,
Votre dossier se trouve sur notre liste "en attente d'entrevue а Sofia" et nous allons vous inviter pour notre mission de septembre/octobre 2006 environ 8 semaines avant la date d'entrevue, tout en vous demandant de confirmer votre prйsence dиs rйception de la lettre d'invitation.
Meilleures salutations
Lisa Schreiber
agente de bureau Bureau d'immigration du Quйbec Laurenzerberg 2/2/2 1010 Vienne Tйlйphone: 0043 1 53138 3005 Tйlйcopieur: 0043 1 53138 3443
Айде със здраве, и късмет на всички ни!
Vouloir c'est pouvoir!
- pantera
- Обратна връзка:
.comptable написа: Сесиите по принцип се провеждат на три пъти: пролетна, лятна и есенна. Този път ще има само пролетна и есенна.
Засега са зимна и пролетна.

При нас дойде 1 месец преди интервюто.comptable написа:Покана за интервю се получава около 2 месеца преди датата на същото

Tакова въобще не получихме. :nenam:comptable написа: писмо за потвърждаване за получени докс - около месец след пращането им.
Успех на Нико13,а на comptable :beer2: :drink:
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Re: за съвет
споко, когато получиш поканата за интервю, хората искат от теб да потвърдиш, че ще ти бъде удобно да присъстваш. имаш право само веднъж да промениш датата на интервюто. мисля, че в твоя случай, може спокойно да им обясниш, че ти се налага служебно да отсъстваш и си възпрепятсвана. това им го напиши едва след като получиш писмото. те ще ти посочат друга дата.vadelia написа:Здравейте,
-
TNX
nikito, благодаря много за съвета и информацията. Нямах представа, че има вариант, в който може да се отложи датата за интервю, ако е необходимо. Разбира се причината в случая с мен е доста основателна, но дано все пак да не се налага да отлагам интервюто.