Iskam pomo6t!!!!!!!!
Iskam pomo6t!!!!!!!!
Polojenieto mi e takova,4e v pasporta si imam viza za Canada ,koiato izti4a na 17 uni ,a az 6te pravia svatba na 11 uni (niama da vzimam jena mi s men--biah sam 5 g v us i mislia ,4e niama smisal i tia da se trepe).Po princip nominaciata mi e ot Manitoba ,a moiata ideia e da patuvam za edna sedmica do Monreal(4e e po-evtin bileta,vmesto da hodia do Winnipeg) prez mai mesec i da se varna za svatbata mi.Mislite li ,4e moga da go napravia taka t.e. da ne hodia do Manitoba i dali tova e variant da si zapazia sertificata za residence--moga li da podam kakvoto e neobhodimo za edna sedmica i da se varna--mislite li ,4e niama da mi napraviat problem ,4e sam izliazal barzo i imali minimum srok ,koito triabva da stoia?Znam ,4e za da mi pratiat dokumenta triabvalo da im dam adres ,na koito da mi pratiat kartata i sol6ala i otnemalo mesec misliteli,4e moje da mi prati niakoi poznat kartata do bg ,za da moga da ia polzvam za vhoden dokument po-kasno kato re6a da se ustanovia?
Znam,4e triabva da nosia i pari---kolko triabva da im kaja ,4e nosia?
Triabva li da imam dokument ,4e nosia pari i pokazvam li im gi na imigracionnite?Kak stoi tozi vapros---moga li da nosia samo tolkova kolkoto 6te sa mi neobhodimi dokato sam tam i te mogat lida proveriat po niakakav na4in dali nosia tolkova kolkoto az 6te im kaja,4e nosia?
Blagodaria predvaritelno za pomo6ta !!!
Znam,4e triabva da nosia i pari---kolko triabva da im kaja ,4e nosia?
Triabva li da imam dokument ,4e nosia pari i pokazvam li im gi na imigracionnite?Kak stoi tozi vapros---moga li da nosia samo tolkova kolkoto 6te sa mi neobhodimi dokato sam tam i te mogat lida proveriat po niakakav na4in dali nosia tolkova kolkoto az 6te im kaja,4e nosia?
Blagodaria predvaritelno za pomo6ta !!!
Последно промяна от liiv на Нед Апр 02, 2006 3:02 am, променено общо 1 път.
- Ivet
- Обратна връзка:
На част от въпросите ти е отговорено тук: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#189304, и на другата част е отговорено, но сега нямам време да търся, ползвай търсачката.
Let it go...
-
- Обратна връзка:
Преди 6 месеца баща ми имаше имаше почти идентичен проблем. Съгласно документите, които беше попълнил още в началото трябваше да кацне първоначално в Торонто, но той по някакви негови съображения реши да да кацне първоначално в Монтреал. Не можеш да си представиш какви проблеми му донесе това решение. Аз си кацнах в Торонто, както се изискваше по визите ми и нямах никакви проблеми.
Въпреки че го пуснаха в Канада /макар и през грешното летище/ трябваше да им изпрати договор за наем или какъвто и да е документ за постоянен адрес ВЪВ ГРАДА В КОЙТО ПЪРВОНАЧАЛНО БЕШЕ ЗАЯВИЛ МЕСТОЖИВЕЕНЕ. Под първоначално разбирай оше при попълването на първите формуляри в България. Той испя да намери квартира за 1 месец само, което е трудно по принцип, написа един договор за наем на word, хазяйката го подписа прати го по факс на имиграционните в Монтреал и му върнаха документите от граничната полиция. Така че много добре си прецени къде ще кацнеш. Не претендирам този случай е универселен и такава е практиката, но е факт при него се случи и едва ли е плод на чиновническа грешка или лошо отношение.
Това бяха лошите новини
Добрите са, че 1 седмица е напълно достатъчна за да си подадеш документите за PR Card и SIN и след това можеш да отпрашваш за сватбата.
Това за договора за наем да не те плаши, ако все пак решиш да кацнеш в Манитоба просто трябва да имаш подръка адрес на твой познат в Манитоба, където да кажеш че ще живееш и който адрес по - късно можеш да използваш за получаване на SIN и PR Card.
За парите само незнам как е - аз дойдох с 400 CAD джоба, казах на летището, имам 500 CAD/служителката дори не си вдигна главата докато попълваше документите/. Никой нищо не ме е питал повече за пари.
Това е което се сещам. Стана малко дълго, но дано да намериш полезна информация. Ако се сетиш за нещо друго питай. Няма проблем да попитам и баща ми за някоя подробност от "приключението му" И честито за сватбата. Аз също съм пресен младоженец - на 3 месеца
Въпреки че го пуснаха в Канада /макар и през грешното летище/ трябваше да им изпрати договор за наем или какъвто и да е документ за постоянен адрес ВЪВ ГРАДА В КОЙТО ПЪРВОНАЧАЛНО БЕШЕ ЗАЯВИЛ МЕСТОЖИВЕЕНЕ. Под първоначално разбирай оше при попълването на първите формуляри в България. Той испя да намери квартира за 1 месец само, което е трудно по принцип, написа един договор за наем на word, хазяйката го подписа прати го по факс на имиграционните в Монтреал и му върнаха документите от граничната полиция. Така че много добре си прецени къде ще кацнеш. Не претендирам този случай е универселен и такава е практиката, но е факт при него се случи и едва ли е плод на чиновническа грешка или лошо отношение.
Това бяха лошите новини

Това за договора за наем да не те плаши, ако все пак решиш да кацнеш в Манитоба просто трябва да имаш подръка адрес на твой познат в Манитоба, където да кажеш че ще живееш и който адрес по - късно можеш да използваш за получаване на SIN и PR Card.
За парите само незнам как е - аз дойдох с 400 CAD джоба, казах на летището, имам 500 CAD/служителката дори не си вдигна главата докато попълваше документите/. Никой нищо не ме е питал повече за пари.
Това е което се сещам. Стана малко дълго, но дано да намериш полезна информация. Ако се сетиш за нещо друго питай. Няма проблем да попитам и баща ми за някоя подробност от "приключението му" И честито за сватбата. Аз също съм пресен младоженец - на 3 месеца

по темата:
според мен няма проблем да дадеш адрес в монреал за картата и документите - не си длъжен веднага да припкаш за манитоба я - искаш малко да разгледаш и продължаваш....
ако имаш адрес да дадеш в манитоба още по-добре.
за парите ще носиш колкото си писал на документите за виза - може да ти ги поискат може и не .
по темата:
според мен няма проблем да дадеш адрес в монреал за картата и документите - не си длъжен веднага да припкаш за манитоба я - искаш малко да разгледаш и продължаваш....
ако имаш адрес да дадеш в манитоба още по-добре.
за парите ще носиш колкото си писал на документите за виза - може да ти ги поискат може и не .
Re: Iskam pomo6t!!!!!!!!
Ако кацнеш в Квебек без да имаш техен сертификат за селекция, може да имаш доста сериозни проблеми. Трябва да можеш да докажеш, че наистина минаваш през Квебек само транзитно (какъвто е случая с бащата на Junior). Ако не можеш да го докажеш, решават, че имаш намерение да се установиш в Квебек при което те пускат да влезеш, но не получваш статут на Permanent Resident, а ти дават определен срок в който трябва да си извадиш квебекски сертификат за селекция и с него да се явиш отново пред имиграционните за да получиш статута на Permanent Resident.liiv написа:Polojenieto mi e takova,4e v pasporta si imam viza za Canada ,koiato izti4a na 17 uni ,a az 6te pravia svatba na 11 uni (niama da vzimam jena mi s men--biah sam 5 g v us i mislia ,4e niama smisal i tia da se trepe).Po princip nominaciata mi e ot Manitoba ,a moiata ideia e da patuvam za edna sedmica do Monreal(4e e po-evtin bileta,vmesto da hodia do Winnipeg) prez mai mesec i da se varna za svatbata mi.Mislite li ,4e moga da go napravia taka t.e. da ne hodia do Manitoba i dali tova e variant da si zapazia sertificata za residence ...
Това, че имаш сертификат от Манитоба не е проблем да кацнеш където си искаш в Канада, освен в Квебек. Най-добре е да летиш до някой друг друг град извън Квебек. Билета може да е със 50-100 долара по-скъп, но ти гарантира, че няма да имаш проблеми. Аз бих ти препоръчал Торонто, но ако цената на билета ти е толкова важна, провери какви са цените до източните провинции на Канада - Нова Скошиа, Нюфаундлен и т.н. - те са по-близко до Европа дори и от Монтреал.
Иначе планът ти да дойдеш в Канада, да получиш статут и след това да се върнеш в България да се ожениш е абсолютно правилен защото, ако се ожениш в България преди да си дошъл в Канада, имиграционната ти виза става невалидна!!
След като веднъж си получил статут на Permanent Resident, няма проблеми да се върнеш в България и да се ожениш. След като ще седиш в Канада само 1 седмица, според мен няма нужда да се тревожиш за SIN номера и здравната карта - за тях можеш да подадеш по-късно когато се върнеш. Най-важното е, да имаш някой приятел или познат чийто адрес да дадеш на имиграционните за да ти изпратят PR картата при него, а той да ти я прати в България. Ако нямаш PR карта, не можеш да се върнеш свободно в Канада и трябва да вадиш специална еднократна виза което са си още разправии ...
Obey gravity ... It's the law!
Zdravei te!nie sme ot Gabrovo,BG i se interesuvame ot rabota v Kanada.Mnogo ni e trudno i iskame pomo6t ot njkoi koito e minal po tozi pat i da ni kazva kakvo da pravim.6te izlojim vaprosite,koito ni interisuvat:
1.Vljzohme i razgledahme vsi4ki ne6ta v www.bgcanada.com i sega kakvo da pravim za da zadeistvame na6eto zaminavane?
2.Kak stojt ne6tata sas semeinoto polojenie trjbvali da sklu4im brak tuk v BG za da zaminem po lesno?
3.Kade e posolstvoto na Kanada i trjbvali eventualno da hodim tam?
4.Trjbva li da tarsim rabotodateli v Kanada za rabotni vizi?
prosto ni napi6i ot kade da zapo4nem!!!!!!
VICTORIA:)))))

1.Vljzohme i razgledahme vsi4ki ne6ta v www.bgcanada.com i sega kakvo da pravim za da zadeistvame na6eto zaminavane?
2.Kak stojt ne6tata sas semeinoto polojenie trjbvali da sklu4im brak tuk v BG za da zaminem po lesno?
VICTORIA:)))))

1. Започнете оттук - http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=79
2. Не е задължително, но ако искате да кандидатствате като двойка без да имате брак (съвместно съжителство), трябва да можете да го докажете - мисля че беше еднаква адресна регистрация поне от 1 година, обща банкова сметка и т.н.
3. В Букурещ, но не трябва да се ходи до там, интервютата се правят в София
4. Не
2. Не е задължително, но ако искате да кандидатствате като двойка без да имате брак (съвместно съжителство), трябва да можете да го докажете - мисля че беше еднаква адресна регистрация поне от 1 година, обща банкова сметка и т.н.
3. В Букурещ, но не трябва да се ходи до там, интервютата се правят в София
4. Не
Прочетете внимателно всичко на първата страница на www.bgcanada.comdrel написа:Zdravei te!nie sme ot Gabrovo,BG i se interesuvame ot rabota v Kanada.Mnogo ni e trudno i iskame pomo6t ot njkoi koito e minal po tozi pat i da ni kazva kakvo da pravim.6te izlojim vaprosite,koito ni interisuvat:
VICTORIA:)))))![]()
![]()
Пропускате най-важните материали-линковете в ляво ,горе и дясно на първа страница на сайта!!!
За първите стъпки вижте това:
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=79
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... egory&id=1
Успех!!!

Drel,
Ako shvashtam pravilno iskate da doidete da rabotite v Kanada...
NE e trudno (ako chovek si e napisal domashnoto na vreme)...prosto merakliata triabva da znae dosta dobre Agliiski, da ima konvertiruemo obrazovanie/spetsialnost, da si nameri job offer, da vzeme odobrenie ot HRDC, da otide na interview (niakoi minavat metar), na meditsinski i da si kupi bilet...
V http://www.cic.gc.ca/english/ neshtata sa obiasneni tochno i iasno...ot tam te i preprashtat za info kam posolstvoto v Bukuresht ako/kogato se nalaga.
Ne iskam da Vi pritesniavam, no niamate 'psoliutno nikakav shans da doidete v Kanada na work permit, ako ne ste v sastoianie da se orientirate sami v bumashtinata (osven v sl. che polzvate imigratsionen posrednik ili imate rodnini/priateli). Tova (orientiraneto v bumashtinata) vse pak e nai-lesnata i dostapna chast ot tselia protses...
Sas zdrave!
Ako shvashtam pravilno iskate da doidete da rabotite v Kanada...
NE e trudno (ako chovek si e napisal domashnoto na vreme)...prosto merakliata triabva da znae dosta dobre Agliiski, da ima konvertiruemo obrazovanie/spetsialnost, da si nameri job offer, da vzeme odobrenie ot HRDC, da otide na interview (niakoi minavat metar), na meditsinski i da si kupi bilet...
V http://www.cic.gc.ca/english/ neshtata sa obiasneni tochno i iasno...ot tam te i preprashtat za info kam posolstvoto v Bukuresht ako/kogato se nalaga.
Ne iskam da Vi pritesniavam, no niamate 'psoliutno nikakav shans da doidete v Kanada na work permit, ako ne ste v sastoianie da se orientirate sami v bumashtinata (osven v sl. che polzvate imigratsionen posrednik ili imate rodnini/priateli). Tova (orientiraneto v bumashtinata) vse pak e nai-lesnata i dostapna chast ot tselia protses...
Sas zdrave!
drel написа:[blagodaria!No ima info zamo za dokumenti v VIENA,za Bukure6t kakvo triabva da se podade!Mnogo e trudno no niama da se otkajem!mersi za otgovora!![]()
![]()
Защо искате да подадете документите си в Букурещ?
Проучете всичко,направете си теста и ,ако имате одобрителнa оценка при реални и точни отговори не се колебайте и пращайте документите си във Viena ,ako сте по програмата за Quebec.