За професионалните ордери?
- mborodin
- Обратна връзка:
За професионалните ордери?
Здравейте!Питам ви(особено тези минали интервюто) кое е по-добре да обясня на изпитващия:че нямам желание да работя като инж.в Квебек и не желая да кандидатствам за ордера на инженерите или след като пристигна ще кандидатствам за членство?И ако е второто ще ме накарат ли да попълвам допълнителни документи и такси още тук?Извинявам се ако нещо съм сбъркала,но не съм много наясно с тези ордери.Благодаря ви предварително!

- Bily T
а защо въобще трябва да му обясняваш че няма да работиш като инжинер него кво го интересува нали няма той да ти е работодател?ти си работи квото иискаш но на интервюто ще кажеш че би желалала в един момент да тсанеш член на тази престижна гилдия и да работиш по специалноста си, само не казвай че имаш намерение да учиш, програмата е за работници все пак
NO PAIN NO GAIN
- pantera
- Обратна връзка:
Нас със съпругът ни въобще не ни попита Ла Рю дали ще работим като инженери,а директно ни връчи една декларация която подписахме,че няма да претендираме в Канада да работим като такива.
Мисля,че всички с тази си професия подписват такива формуляри.
Успех!
Мисля,че всички с тази си професия подписват такива формуляри.
Успех!
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
- darklady
- Непокорна
Аз не съм виждала такава декларация.
Изглежда, че все пак не е задължителна.
По-скоро според мен въпроса, който най-често задават е дали знаете за съществуването на такъв ордер и дали знаете, че за да работите ще е нужно да станете негов член. Отговор от рода "да, зная и ще стана член" мисля, че е изчерпателен, но това все пак си зависи и от конкретната ситуация. А какви са истинските ви намерения, това вие си знаете.
Изглежда, че все пак не е задължителна.
По-скоро според мен въпроса, който най-често задават е дали знаете за съществуването на такъв ордер и дали знаете, че за да работите ще е нужно да станете негов член. Отговор от рода "да, зная и ще стана член" мисля, че е изчерпателен, но това все пак си зависи и от конкретната ситуация. А какви са истинските ви намерения, това вие си знаете.
Невъзможното е предизвикателство!
- avve
- Обратна връзка:
здравей
това са само мои наблюдения - ако професията ти е от търсените според мен ще има въпрос за ордените! Т.е. ще те попитат какво ще работиш там - ти евентуално ще обясниш, че докато си приравниш дипломата и влезнеш в този орден дето е за тебе ще работиш като еди какъв си! Мен Г-жа Хорнер ме разпита доста обстойно за това знам ли какво трябва да се направи, за да влезнеш в ордена, така че подготви се с няколко изречения! Само не успях да разбера защо така побесня, след като и казах, че трябва да взема няколко испита, за да влезна в ордена!? исля, че съм абсолютно права, но не успях да и го докажа на интервюто! Също, за да влезнеш в ордена трябва да минеш езиков изпит по френски! Това е от мен!
За самото интервя трябва да покажеш, че имаш по-ясна представа какво ще правиш като отидеш там!
За самото интервя трябва да покажеш, че имаш по-ясна представа какво ще правиш като отидеш там!
Savoir c'est pouvoir!
- avve
- Обратна връзка:
значи мен Г-жа Хорнер също ме писа, че съм ордена на инженерите, въпреки че аз твърдях че съм към технолозите! никакви декларации не съм подписвала, че няма да работя това - от къде на къде??
и в сертификата ми кода, който се упоменава за професия ми е сложила този на инженерите - също накара преводачката да ми преведе за по-сигурно, че тя, видиш ли най-добронамерено е искала да ме информира, че мога да кандидатствам и в двата ордена!

Savoir c'est pouvoir!
avve написа:никакви декларации не съм подписвала, че няма да работя това - от къде на къде??![]()
Не .че няма да работиш, а че сертификата не ти гарантира почването веднага на работа, както и че дипломата придобита в твоята страна не ти дава автоматично възможност за работа по специалността. Трябва да си приравниш дипломата, да положиш изпит по френски и други такива неща. Това важи за учители и доктори.Ако упражняваш професия управлявана от професионален ордер пак попълваш подобна декларация декларация.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- pantera
- Обратна връзка:
Моят съпруг е електроинженер,има стаж като ел.техник близо 6 год.Той и аз подписахме такава декларация,както вече казах,а на него в сертификата му написа:Electricien(sauf electricien indus. et de reseaux electriques).
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл