Vapros?
Vapros?
Zdraveite. Iskam da popitam triabva li da imam deklaracia ot priatel ot Quebeq za intervuto???
На нас Ла Рю ни прегледа декларацията от приятел и си поговорихме ,откъде познавам тези хора, колко са ми близки, мога ли да разчитам на тях и т.н. Според мен определено трябва да си носиш на интервюто декларацията, както и всички други документи, които по някакъв начин са свързани с образование, стаж, езици и т.н.
според мен
На нас не ни поискаха нищо,само ни попитаха можем ли да разчитаме на тях ,какво работят и от колко време са там.Но имаме приятели,които са на интервю и на тях изрично им поискаха декларация.Така че по-добре носете,може и да не ви потрябва,но по-добре да имате в сичко 

Ако сте писали в документите, че имате приятели в Квебек, носете наистина декларацията или поне някакво официално писмо от тях. Но ако не сте, както ние го бяхме направили, изобщо и не го споменавайте, за да не ви разпънат на кръст от излишни въпроси и да не ви искат допълнителни доказателства, че можете да разчитате на тези хора при нужда. Смятам, че за тях не е много важно дали имаш приятели тук или не, особено ако говориш добре езика. Така си дават сметка, че ще можеш да започнеш по-бързо да работиш, което е важното, а не да ходиш на курсове, за да учиш, а да не говорим пък за социал. Трябва да знаеш, че ако имаш гарант, декларирал, че ще ти помага примерно първата година, има голяма възможност да ти откажат тук, всякаква финансова помощ, евентуално ако ти се наложи, което не ти го желая разбира се. Успех.