Едно младо семейство от Пловдив е на старта!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
bankera

Едно младо семейство от Пловдив е на старта!

Мнение от bankera »

:D Здравейте!

От скоро разбрах за този форум и чудесния сайт.

Нека започна да разказвам а те питанките сами ще изкочат.:

-> Аз съм на 21г. във момента.Август правя 22.
Жена ми е на 20 в момента и тя абвгуст прави 21.
Нямаме деца.Аз съм завършил френската гимназия в Пловфив.
И двамата сме студенти "редовно" в "Европейския колеж по икономика и управление" в Пловдив.Аз съм 3ти курс тази година и октомври имам държавен изпит, а тя е 2 курс
И двамата също така работим на трудови догоовори. Тя има до този момент близо 9 месеца стаж, а аз 6 без малко.
Имам голям проблем да посоча вярно в ОНЛАЙН теста образованието ни. Немога да разбера какво е аналогичното на нащо.

Иначе хич не ни се иска да чакаме още година да завърша за да подаваме документи. Ако можеше още сега бихме заминали.Имам роднини там (чичо) които взе гражданство и вуичо които скоро отиде и двамата са със семеиствата си там. Просто нямам кво да правя тука аз. :lol:

С радост ще посетим срещата във Пловдив до сточна гара!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Според мен имаш два варианта:
1. Кандидатстваш още сега. Ти си добър кандидат с френската гимназия и роднини в Канада и добър френски(предполагам). Има обаче не малка вероятност и да те върнат поради малък стаж и все още средно образование. Ако не са ти проблем парите можеш да се пробваш.
2. Чакаш да си завършиш още една година и тогава мисля че няма да имате никакъв проблем.
Аз като кандидатствах първич път бях в абсолютно същата ситуация. И аз бях на толкова години и съпругата ми, а и съм завършил френска гимназия. Обаче ни върнаха поради малко стаж но интервюиращия каза че сме на границата и даже ни каза че ще си помисли един месец.
Ти сам преценяваш!! Може да изчакаш и да приготвяш един по един документите и да кажем лятото като ги пратиш тъкмо за интервюто ще си висшист! :wink:
Аватар
bankera

Мнение от bankera »

Ясно! Притеснява ме факта че това ми е третата година.И получавам квалификационна степен " специалист по" .... и трябва още една година да освен тази да получа бакалавар.Те това разграничават ли го и "специалист по" как го водят :?
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Определянето на точките можеш да видиш в
. Има статии за процеса на емиграция. Доколкото си спомням за Специалист дават-8 точки, Бакалавър-9 точки, магистър 11 точки. Виждаш, че разликата е една точка. Във форума има и хора със средно образование и са минали интервюто, така че всичко е въпрос на точки. Сядаш с правилника за определяне на точките и се оценяваш. online теста не мисля че е толкова показателен.
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей,
Според мен започни да приготвяш документите и ги подайте в момента, в който си завършиш образованието в колежа. Докато минете процедурата тъкмо и съпругата ти ще е завършила. Провери различните варианти с on-line теста и така ще имаш най-ясен отговор какво да правиш.
Дават точките за години обучение и завършена степен. И двамата сте много млади и според мен е по-добре да си завършите бакалавърските степени там. Още повече, че имате семейство, което да ви помогне в началото. Така че събирайте пари, гответе документи и си мислете по въпросите за интервюто (всичко това си отнема доста време, дори да имаш добър френски).
Успех в процедурата
:thumbsup:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ето го и линка към правилника.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Според мен изчакай,завършете и двамата и тогава пускайте док.,нас на първото интервю ни върнаха защото и аз и съпруга не бяхме завършили.Господина ни погледна уверенията и ст.книжка и ни каза:-Диплома?ние не казахме -Не,и директно ни отряза точките,това за фр. гимназия е добре и аз съм с такава и на интервюто ми дадоха 12/12
И друго трудовия ви стаж е малко,а и не сезнае дали ще ви го признаят,защото учите и работите едновременно,при нас на първото интервю Ла Рю не ни го призна,на второто ни го признаха :shock: ,така че ще загубите много точки.
Аватар
JoroF

Re: Едно младо семейство от Пловдив е на старта!

Мнение от JoroF »

bankera написа::D Здравейте!

От скоро разбрах за този форум и чудесния сайт.

Нека започна да разказвам а те питанките сами ще изкочат.:

-> Аз съм на 21г. във момента.Август правя 22.
Жена ми е на 20 в момента и тя абвгуст прави 21.
Нямаме деца.Аз съм завършил френската гимназия в Пловфив.
И двамата сме студенти "редовно" в "Европейския колеж по икономика и управление" в Пловдив.Аз съм 3ти курс тази година и октомври имам държавен изпит, а тя е 2 курс
И двамата също така работим на трудови догоовори. Тя има до този момент близо 9 месеца стаж, а аз 6 без малко.
Имам голям проблем да посоча вярно в ОНЛАЙН теста образованието ни. Немога да разбера какво е аналогичното на нащо.

Иначе хич не ни се иска да чакаме още година да завърша за да подаваме документи. Ако можеше още сега бихме заминали.Имам роднини там (чичо) които взе гражданство и вуичо които скоро отиде и двамата са със семеиствата си там. Просто нямам кво да правя тука аз. :lol:

С радост ще посетим срещата във Пловдив до сточна гара!
nauchete se da chakate .tuk /CA / tova shte vie ot polza
THE LAST LINE OF DEFENSE
Заключено