За справката от НОИ (трудов стаж)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
kurta007

За справката от НОИ (трудов стаж)

Мнение от kurta007 »

Питането ми е кьм тези които са вадили такьв документ( справка от НОИ за трудов стаж) от кьде точно са го извадили и как се формулира (справка ли е ,удостоверение или нещо друго) тоя документ понеже аз 2 дена си играя и тея от НОИ само ме разкарват насам-натам :? . Говоря за Пловдив, значи отидох пьрво в НОИ (зад бул.Руски )те ми казаха че не знаят за такьв документ и ме пратиха в Агенцията по приходите (до механотехникума) :shock: .От там на информацията ме насочиха на 3 етаж Отдел "Обслужване" след 1 час чакане ми казаха че за прьв пьт чуват за тоя документ и ме насочиха на 2 етаж "Удостоверения" резултата беше сьщия :? .
Потьрсих и в форума но нямаше информация за Пловдив,в една тема видях че тези справки се издават в София в централата на НОИ отдел "Международно спогодби". Някои знае ли освен там дали се издават и другаде тея справки ? И другия ми вьпрос е на тези справки пише ли дльжноста по която си работил или пише само срока
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Защо ще го вадиш това? Искат ли ти го?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

И в Пазарджик не са чували за такива справки. Аз се опитах да си извадя, за да превеждам по-малко документи, но не мина номера. Накрая преведох трудова и осигурителна книжка, които са си официални док. за доказване на трудов стаж.
От форума знам, че само в София се издават тези справки.Едни съфорумци споделяха, че са им извадили, но служителката им била близка :wink: Ставаше въпрос за Русе или Варна, не помня вече.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Enigma

Мнение от Enigma »

Да, тези справки се издават само от софийското НОИ, отдел "Международни споготби". Подава се молба, придружена от всички трудови и осигурителни книжки, които имаш. За този стаж, за който нямаш заверка (правоъгълен печат) трябва да представиш УП-30. Официалният срок за издаването на този документ е 30 дни, но ако обясниш любезно, че са те притиснали срокове ще ти го изготвят за около 7-10 дни (поне в нашия случай беше така). По мое скромно мнение, ако не ти искат изрично този документ - не го носи. Така самите ние със самоинициативите си сами си "вдигаме летвата", а в някои случаи даже си "стягаме примката" :)))
Каквото и да решиш - успех в начинанието! :))))
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Az sam si vadila vav Varna naistina 4rez poznata ot pensionnoto i vatre pi6e firma, otraboteni dni, zaplata i t.n. Trjabva njakoi koito e pokazal na intervjuto da se obadi
Аватар
myha

Мнение от myha »

A be hora stiga s toia NOI koi vi go iska , karaite po procedyrata ne gi ychete da vi iskat knijkite zashtoto ima mnogo hora koito sa bez osigyrovki ili ne sam im gi plashtali
Ne im pravete sekano !!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Asicka

Мнение от Asicka »

Абсолютно съм съгласна с предното мнение .Престанете да се натискате с тези справки от НОЙ защото сума ти хора ще берат ядове след вас.Много работодатели не внасят в началото или ако внасят то е за по нискоквалифицирана позиция.Напълно е достатъчна трудовата книжка.
alen vid

Re: За справката от НОИ (трудов стаж)

Мнение от alen vid »

kurta007 написа:..................... И другия ми вьпрос е на тези справки пише ли дльжноста по която си работил или пише само срока
Pishe i dlagnosta i sroka i predpriatieto, a nai nakraia - v poslednata kolonka nai dolo ti sumirat zeliat trudov stag.
Dokumenta ima dva pe4ata - edin kragal i edin pravoagalen poslednia slugi za pred megdunarodni instanzii.
Po gore kolegkata ti e obiasnila ama savsem to4no prozedurata , i da v Sofia e mestotot, makar 4e neznam shto i v provinziata ne go praviat.

moiata trudova knigka beshe s mnogo popalneni stranizi i si napravih smetkata ,4e ako triabva da ia preveda /samo pri tova/ shte mi izleze diavol na magare - spravkata az li4no si ia izkarah bez pari - 1 list , vig nego ve4e go prevedoh i t.n.
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

Asicka написа:Абсолютно съм съгласна с предното мнение .Престанете да се натискате с тези справки от НОЙ защото сума ти хора ще берат ядове след вас.Много работодатели не внасят в началото или ако внасят то е за по нискоквалифицирана позиция.Напълно е достатъчна трудовата книжка.
Абсолютно съм съгласна с тези препоръки - няма смисъл да си губите времето в допълнителни документации.На нас също ни бяха казали да си извадим такава бележка - НО ЗАЩО - дали сме трудови книжки - поканиха ни на интервю - никой не иска друго - НИЕ ЗАЩО ДА СЕ НАТИСКАМЕ - само можем да навредим на следващите кандидати!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
alen vid

DEN ZA PROSHKA

Мнение от alen vid »

DIMELBE написа:
Asicka написа:Абсолютно съм съгласна с предното мнение .Престанете да се натискате с тези справки от НОЙ защото сума ти хора ще берат ядове след вас.Много работодатели не внасят в началото или ако внасят то е за по нискоквалифицирана позиция.Напълно е достатъчна трудовата книжка.
Абсолютно съм съгласна с тези препоръки - няма смисъл да си губите времето в допълнителни документации.На нас също ни бяха казали да си извадим такава бележка - НО ЗАЩО - дали сме трудови книжки - поканиха ни на интервю - никой не иска друго - НИЕ ЗАЩО ДА СЕ НАТИСКАМЕ - само можем да навредим на следващите кандидати!УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako ne e neu4tivo bihte li spodelili , koi to4no vi e kazal - da si izvadite takava belegka ?

a pitahte li tezi koito sa Vi kazali - da si vadite belegkata , " NO ZASHTO "

A, koi Vi e karal da se natiskata vaobshte ?

E kak gi dadohte tezi mi ti knigki , kserokopie li im napravihte - shto li ?

Ama Vie , GOLEMI ALTRUISTI SE IZVADIHTE BRIA BRIA ,BRIA.....- ami sega az kvo da napravia kato ve4e sam ia izvadil tazi spravka DAITE MI SAVET MOLIA VI - DA NE BI DA NAVREDIA NA NIAKOI , 4E VE4E SI POSIPAH GLAVATA S PEPEL
Аватар
myha

Мнение от myha »

Niama da ia nosish be !!!Ne se li seshtash ili se pochesvash ?
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
alen vid

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ski kva bila hvatkata - da ne ia nosih

Мнение от alen vid »

myha написа:Niama da ia nosish be !!!Ne se li seshtash ili se pochesvash ?
Muha,
az dobre 4e,ia nosih na intervuto - i dobre 4e nosih i spravkata - taka kakto si e prevedena i legalizirana - ta niamah problemi ama hi4 .
- ama ako biah slushal saveti kato tvoite navremeto - znaesh li kolko iako shtiah da po4esha takav savetnik A /?
Аватар
myha

Мнение от myha »

Ti i bez neia niama da imash be ,ti iavno ne mojesh da chetesh ili si se prevazbudil neshto s taia spravka . IZRICHNO PISHE TRYDOVA KNIJKA
a kolkoto do pochesvaneto se samniavam !!!!!
alen vid

ABE NE SE SAMNIAVAI

Мнение от alen vid »

A kolkoto do tova koe e izri4no i koe ne - mogesh da se osvedomish ot tuk : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... _%20AN.pdf

i ako vidish niakade 4e pishe IZRI4NO TRUDOVA KNIGKA shte mi doidesh nagosti na moia izdragka
boriss

Мнение от boriss »

Nqkoi hora ste mnogo dalech ot istinata i ot ponqtieto burokraciq. Kato doidete w Canada shte wi se izqsni kartinkata.
Dokument ot NOI iskat zashtoto trudowa knijka i razni belejki ot rabotodatel moje wseki da si napishe, a udostowerenieto ot NOI moje lesno da se proweri.
Washe prawo e de reshite dali da izpratite ili ne, no reshenieto za washata kandidatura go wzema tozi, koito wi e poiskal dokumenta.

P.S. Interesno, che tezi koito dawat takiwa syweti oshte sa w BG.
Заключено