Разпространена ли е VISA CLASSIC в MTL?
Разпространена ли е VISA CLASSIC в MTL?
Една известна сума ще оставим в БГ, но за да имаме достъп до тези пари при нужда, ако закъсаме много, ще ги депозираме в картова сметка.
Най-изгодно ни се струва VISA. В БГ предлагат два класа VISA - ELECTRON, която е по-ниският клас и CLASSIC - по-високия клас дебитна карта.
Имате ли наблюдения дали банкоматите за VISA CLASSIC са достатъчно разпространени?
Добре приета ли е тази карта в търговската мрежа при пазаруване?
Най-изгодно ни се струва VISA. В БГ предлагат два класа VISA - ELECTRON, която е по-ниският клас и CLASSIC - по-високия клас дебитна карта.
Имате ли наблюдения дали банкоматите за VISA CLASSIC са достатъчно разпространени?
Добре приета ли е тази карта в търговската мрежа при пазаруване?
-
- Обратна връзка:
NE
Ne
nai dobre si ostavete v Maestro
tyk na oranjevoto metro ima ATM-i za Maestro
az li4no pitax v Royal Bank i te neznaexa za VISA ELECTRON
ta pitaxa kade moje da ima i stana edna... 15 minuti 4akax... samo deto taka si pitam...
ta te nerazbraxa kade moje da se tegli s VISA ELECTRON
izbora e MAESTRO
pone v MTL
valBG
nai dobre si ostavete v Maestro
tyk na oranjevoto metro ima ATM-i za Maestro
az li4no pitax v Royal Bank i te neznaexa za VISA ELECTRON
ta pitaxa kade moje da ima i stana edna... 15 minuti 4akax... samo deto taka si pitam...
ta te nerazbraxa kade moje da se tegli s VISA ELECTRON
izbora e MAESTRO
pone v MTL
valBG
-
Re: Разпространена ли е VISA CLASSIC в MTL?
visa classic moje da izpolzvash v nai-malkoto selo v canada, da ne govorim za grad kato montreal
-
- Обратна връзка:
RE
zdr otnovo
izvinyavai womanEZ az kaktovinagi ne 4eta do karai...
zana4i VISA CLASIC koyato e v BG si e Kreditna ama nemojesh da izlizash na 4erveno toest BG variyant Debitna az imax takova 4ydo MASTER CARD
tova e samo nabutvane....
NO!!!! ako plashtate tyk v magazin nyama da imate problem no shte vi stryva mnogo skapo VISA charge-at 2.75% exgange rate(zashtoto shte vi bade v USD ili Leva) + 0.5% ot transaction
PODRAJKATA VEROYATNO si e oshte 50leva / godina...
NE SI ZASLUJAVA!!!
vzemete si parite CASH i si vzemete seif v bankata...
[b]tyk kato doidete shte vi iskat 2 dokymenta da otvorite smetka
taka 4e zapomni ot men Ednot e CERTIFICAT-a , i 4erveniya pasport
ina4e shte 4akate mnogo dokato vi doidat Resident card-tite[/b]
VISA Clasic tyk sie kreditna karta
a VISA ELECTRON si beshe moyata lubima DEBITNA karta v BG
TYK tazi ELECTRON se nari4a VISA PLUS no az li4no nikoga ne sam vijdal LOGO na ELECTRON a v EU si ima tova logo na ATM ...
az prepora4vam za teglene ot BG MAESTRO imam priyateli koito sa teglili ve4e
az sashto doidox s takava no ne sam teglil
nai-eftini transacii ima http://banks.dir.bg/b.php?g=2&s=18&o=2
Ako naistina ostavyate neshto v BG izvadete MAESTRO
0.7lv podrajka na meces
i dane zabravite da si podadete tazi deklaraciya v Policiayat da si sprete osigurovkite...
aide sas zdrave
valBG
izvinyavai womanEZ az kaktovinagi ne 4eta do karai...
zana4i VISA CLASIC koyato e v BG si e Kreditna ama nemojesh da izlizash na 4erveno toest BG variyant Debitna az imax takova 4ydo MASTER CARD
tova e samo nabutvane....
NO!!!! ako plashtate tyk v magazin nyama da imate problem no shte vi stryva mnogo skapo VISA charge-at 2.75% exgange rate(zashtoto shte vi bade v USD ili Leva) + 0.5% ot transaction
PODRAJKATA VEROYATNO si e oshte 50leva / godina...
NE SI ZASLUJAVA!!!
vzemete si parite CASH i si vzemete seif v bankata...
[b]tyk kato doidete shte vi iskat 2 dokymenta da otvorite smetka
taka 4e zapomni ot men Ednot e CERTIFICAT-a , i 4erveniya pasport
ina4e shte 4akate mnogo dokato vi doidat Resident card-tite[/b]
VISA Clasic tyk sie kreditna karta
a VISA ELECTRON si beshe moyata lubima DEBITNA karta v BG
TYK tazi ELECTRON se nari4a VISA PLUS no az li4no nikoga ne sam vijdal LOGO na ELECTRON a v EU si ima tova logo na ATM ...
az prepora4vam za teglene ot BG MAESTRO imam priyateli koito sa teglili ve4e
az sashto doidox s takava no ne sam teglil
nai-eftini transacii ima http://banks.dir.bg/b.php?g=2&s=18&o=2
Ako naistina ostavyate neshto v BG izvadete MAESTRO
0.7lv podrajka na meces
i dane zabravite da si podadete tazi deklaraciya v Policiayat da si sprete osigurovkite...
aide sas zdrave
valBG
Банкови карти
womanEZ,
И двата вида карти, MAESTRO & VISA CLASSIC (на Bulbank) работят еднакво добре като дебитни в банкоматите на RBC. Освен това VISA CLASSIC (на Bulbank) работи и като кредитна в магазините в Канада, т. е. без да си набираш PIN-кода. Друг е въпроса за таксите, процентите и това че не си знаеш баланса.
За Visa ELECTRON чух че тук имало проблеми.
Наистина, направете си българска карта, но я ползувайте само ако ви се налага, докато си изкарате канадска банкова карта.
:duga:
Аз също ви препоръчвам доларите да са в брой - лесно се доказват и показват и на българските и на канадските митничари и няма да са повече от два джоба стотачки. Успех!
И двата вида карти, MAESTRO & VISA CLASSIC (на Bulbank) работят еднакво добре като дебитни в банкоматите на RBC. Освен това VISA CLASSIC (на Bulbank) работи и като кредитна в магазините в Канада, т. е. без да си набираш PIN-кода. Друг е въпроса за таксите, процентите и това че не си знаеш баланса.
За Visa ELECTRON чух че тук имало проблеми.
Наистина, направете си българска карта, но я ползувайте само ако ви се налага, докато си изкарате канадска банкова карта.
:duga:
Аз също ви препоръчвам доларите да са в брой - лесно се доказват и показват и на българските и на канадските митничари и няма да са повече от два джоба стотачки. Успех!
Благодаря отново!
Що се отнася до таксите - наистина не са особено изгодни - 5лв. + 1% върху сумата.
Иначе поддръжката на картовата сметка е 20лв. годишно. За пазаруване таксата е 0,5% върху сумата.
Това са условията за Виза Класик на Райфайзен Банк.
Ние наистина ще се стараем да не пипаме тези пари. Те са за много, много черни дни и предпочитаме да си останат в БГ.
Просто се колебаехме кои вид карта да предпочетем - Виза или Маестро. Условията за Виза са по-изгодни според нашите проучвания!
Що се отнася до таксите - наистина не са особено изгодни - 5лв. + 1% върху сумата.
Иначе поддръжката на картовата сметка е 20лв. годишно. За пазаруване таксата е 0,5% върху сумата.
Това са условията за Виза Класик на Райфайзен Банк.
Ние наистина ще се стараем да не пипаме тези пари. Те са за много, много черни дни и предпочитаме да си останат в БГ.
Просто се колебаехме кои вид карта да предпочетем - Виза или Маестро. Условията за Виза са по-изгодни според нашите проучвания!