Свидетелство за съдимост от чужбина

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
todevkalin

Свидетелство за съдимост от чужбина

Мнение от todevkalin »

Здравейте,
Пускам тази тема в помощ на всички, които са пребивавали повече от 6 месеца в чужбина и то-точно в европейска държава и трябва да си изкарват свидетелство за съдимост за Букурещ.Ние със съпруга ми сме работили в Германия и ваденето на свидетелството ни отне повече от месец.
Първо трябва да отидете до посолството на съответната държава и да вземете формуляр за попълване.Попълва се на ръка с печатни букви или на машина.В интернет намерих формуляр за свидетелство за съдимост от Германия, но имаше малка разлика с този, който ми дадоха от посолството.Може би за всяка държава е различен.След като го попълните трябва да преведете по банков път определена сума.За Германия е 13 Евро, превеждат се на сметка в Dutsche Bank.Служителката в посолството ни каза, че не е сигурна дали ще стане с чек и по-добре е по банков път.Оказа се, че за да преведем тези 13 евро, банката ни взима 10 евро за международния превод, 7 евро за самата банка(в случая-Булбанк) и сумата от 13 евро вече става на 30 евро.Не съм сигурна дали и немската банка не взима някаква сума.Добре, че имаме познати в Германия и те ни направиха превода.
С попълнения формуляр , копие от превода и лична карта отивате в посолството, подписвате се пред служителката ,плащате 30 лв.за заверка на подписа и след 1 час си получавате формуляра обратно.Ако сте си сменили фамилията ще ви поискат и оригинала на брачното свидетелство.
Слагате в плик формуляра и копието от превода и ги изпращате на посочения на формуляра адрес( по възможност с куриерска фирма).Свидетелството го изкарават същия ден, зависи вече от българските пощи кога ще го получите.
Това е, надявам се да съм помогнала на някого.Пожелавам ви много успех и стискам палци на всички от априлската сесия.
bp_de

Мнение от bp_de »

то4но така- аз съм си вадил такова свидетелство-от немско и си е 13 евро-само 4е като си в Бг насте банки и ваобсте всякакви институции си взимат пари за преводи и так нататка- не вярвам 4е банка или посолство или които и да е работи за без пари- дрг е вапроса дали исканите пари са маного или малко .

на вас 1 зелена хартия ли ви дадоьа -дето в обсти лиини друго не пи6е освен 4е едикоиси нама никакви рекорди-даже и подпис и пе4ат няма-отдолу с малки букви пи6е 4е тоя документ се издавал автомати4но от някаква ма6ина и затова нямало ни пе4ат ни подпис?
Заключено