Никога повече Чешки авиолинии!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kosciuszko написа:koi iade samoletna hrana??????????????
лузърите ядат самолетна храна :lol: :lol: :lol:

ох, заболя ме корема от смях (глад), като си помисля за 12 часов полет, където не е разрешено да си внасяш храна нито от страната-гост, нито от страната-домакин .... направо се замислих за диета :beer: :beer:

А по този повод се сетих, че България Еър като летят от Париж за София предлагат на корем бг бира - Загорка, Каменица, Ариана. Да, ама на обратно няма такваз екстра, стипци. Аз си викам, дали пък няма да предложат сега някое бордо или бургиньон. Да, ама не, както би казала Елиа. :( Абе с една дума, гледат да се издокарат пред "чужденците", добре да кацнат в България, а отлитайки .... кой откъде е !
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
dobrolub
Обратна връзка:

Мнение от dobrolub »

ZA ELIA:

Ami pro4eti gorniq mi post v na4aloto na temata.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

dobrolub написа:ZA ELIA:

Ami pro4eti gorniq mi post v na4aloto na temata.
Прочетох...Немам какво да добавя...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Flanker

Мнение от Flanker »

Elia написа:Проблеми може да има с всеки превозвач.!
Taka e, no tapoto e che za chehite vseki 2-3 se oplakva i pak ima koi da im se laji po evtinite bileti dokato s golemite ne e taka! To pak da byaha tolkova po evtini - 100-150CAD! Problema e drugade, nepriyatnostite v aviokompaniite obiknoveno pochvat tochno s problemi kato pri chehite - dublirani mesta, otvratitelen serviz i t.n. i postepenno stigat do problemi sas sigurnostta na samoletite i togava i molitvite ne pomagat! Primeri kolkoto shtesh za podobni aviokompanii! :metro:
survivor

Мнение от survivor »

Скоро АлексАА се беше похвалил как пътувал с Луфтханза и имало дублирани места. Предложили доста голямо обезщетение на този, който бил съгласен да вземе малко по-късен полет и той се беше възползвал и беше останал много доволен. Става въпрос за една много неприятна практика, която мислех че добрите компании не си позволяват - да продават повече билети отколкото има места в самолета, с презумцията че винаги някой се отказва и мястото му остава свободно. Знам че в България веднъж имаше такъв скандал с чехите. Навремето специално се интересувахме от това и ни увериха, че вече са я преустановили тази практика (дали е така или не незнам). От АлексАА разбрах, че и германците си позволяват такова нещо. То хубаво че той е могъл да си позволи да вземе по-късен полет и добрата компенсация му е дошла добре, ама не мисля че е изключено в един самолет да не се намери пътник който да е готов на това. Изобщо да продаваш два пъти едно и също място е една гнусна практика. Защото пътниците нямат 100 % гаранция че ще получат това, за което са си дали парите. Сетих се затова сега когато летях с една компания и като нейно рекламно лого пишеше: "We never overbook our tickets. That's a promise!" Та оттам си правя извода чу дори и при Луфтханза има още доста да се желае, ако и да е най-скъпа, което напоследък май вече не е толкова валидно.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Overbooking си е стандартна търговска практика при авиокомпаниите, при хотелите също. Обикновено е около 10% и почив на чиста статистика.
Някои компании обаче стават алчни, или не са майстори в сметките и се издънват.
Всички го правят, иначе ще летят с 10% по-малко пътници, демек с повече от 10% по-скъпо.
Аз пък летя с най-тънката оферта, както и 90% от по-горе пишещите, без значение на коя компания.
Като порасна голям, ще летя само с Air Emirates в бузинес класата, че са им много хубави стюардесите и манджите и пиенето тоже, както и самолетите :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Абе няма ли кой да купи един билет на жой с чехите?

бих го взел аз, ама фокс-а не ми дава
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Flanker

Мнение от Flanker »

survivor написа: Става въпрос за една много неприятна практика, която мислех че добрите компании не си позволяват.....
E sega ako shte mislim na glas pred foruma.... stava duma za tova deto nyakoi drug go napisa nyakoya stranica po napred,a imenno che golemite i kogato vazniknat problemi sa pak golemi, kakto v sluchaya s AlexAA. Inak mojem da si raztyagame lokumi za koe e chestno i pravilno v praktikite na aviokompaniite oshte 5 stranici........
survivor

Мнение от survivor »

Абе явно има компании (поне една), в които тази стандартна практика са я отрекли и се рекламират точно с това. Има ситуации, в които и 700 евро не могат да ти компенсират загубите от един закъснял полет. Ама не ми се спори за това, всеки да лети с каквото си иска :beer:
Заключено