Kupuvane na kashta...mortgages i dr. glavobolia
Pak az ot vsi4kite pisania na todoto razbrah samo 4e Pesho umnia rabotnik e palen glupak da raboti za Jahn shtoto John imal zaemi.
Dobre de, ama tva kvo go gree Pesho? John ne mu plashta p-malka zaplata, shtoto imal zaemi, Pesho dori da otide na rabota pri Steve, koito niama zaemi, pak 6te vzima sa6tite pari. Prosto Steve 6te pe4eli pove4e ot John.
Dobre de, ama tva kvo go gree Pesho? John ne mu plashta p-malka zaplata, shtoto imal zaemi, Pesho dori da otide na rabota pri Steve, koito niama zaemi, pak 6te vzima sa6tite pari. Prosto Steve 6te pe4eli pove4e ot John.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- hullboy
- Изгонен от форума
Kasta
Zdrasti Miteto
Ne moze takiva nesta da im se pozvoljavt spored Todoto
Vaznoto e njakoi capitalist ili banka da ne specheli njakoi dollar lihva.
To tova sasto ne e zadalzitelno ako horata ( novite emigranti ) si platjat v srok kreditnata karata ta ako ste tja da e na 30 % na god.
No tova mai umisleno go propuska Todoto
I osven za revolutsii za drugo ne trjbva da im se pozvoljava da misljat nvoite emigranti.
Kakvi sa tezi luksove, koli pod naem, vakantsii i hoteli platimi s kreditni karti,
Ski pod naem.
Pozdravi
Hullboy.
Kak ste imat dostap do takiva blaginki novite emigranti.Та защо хората да нямат достъп до това
Ne moze takiva nesta da im se pozvoljavt spored Todoto
Vaznoto e njakoi capitalist ili banka da ne specheli njakoi dollar lihva.
To tova sasto ne e zadalzitelno ako horata ( novite emigranti ) si platjat v srok kreditnata karata ta ako ste tja da e na 30 % na god.
No tova mai umisleno go propuska Todoto
I osven za revolutsii za drugo ne trjbva da im se pozvoljava da misljat nvoite emigranti.
Kakvi sa tezi luksove, koli pod naem, vakantsii i hoteli platimi s kreditni karti,
Ski pod naem.
Pozdravi
Hullboy.
Ох, todoto. заболя ме главата докато го изчета.
Теоретично вярно си ги изброил лошите неща - кредити, ипотеки, лихви. Тоест каквото и да направиш, или отиваш в Нунавут да живееш в собственоръчно направено иглу, или все ще си прекаран пролетарий.
На практика, обаче, всичко е относително.
Една и съща стока може да излезе в един случай 100 кинта ако се плати в брой, а в другия случай 200 кинта, защото е използван заем с лихва.
Само че нещата са доста разтегливи и при заплащането на труда, демек двете ръце и единият акъл. Един и същи човек, за много подобна работа, може да получава в една фирма малко пари и доста повече пари в друга фирма.
Докато напиша това, гадните капиталисти, за които работя, са ми платили десетина долара без да съм свършил нищо за тях и даже съм им изхабил малко ток.
Теоретично вярно си ги изброил лошите неща - кредити, ипотеки, лихви. Тоест каквото и да направиш, или отиваш в Нунавут да живееш в собственоръчно направено иглу, или все ще си прекаран пролетарий.
На практика, обаче, всичко е относително.
Една и съща стока може да излезе в един случай 100 кинта ако се плати в брой, а в другия случай 200 кинта, защото е използван заем с лихва.
Само че нещата са доста разтегливи и при заплащането на труда, демек двете ръце и единият акъл. Един и същи човек, за много подобна работа, може да получава в една фирма малко пари и доста повече пари в друга фирма.
Докато напиша това, гадните капиталисти, за които работя, са ми платили десетина долара без да съм свършил нищо за тях и даже съм им изхабил малко ток.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Haide da se varnem na kashtite, a? I da ostavim za malko vaprosite ot tipa 'kak e ustroena Vselenata?'
Imam pitania:
* Niakoi naiasno li e kolko razprostraneni sa vermiculitovite izolatsii na tavani i steni?
* Znaete li neshto za Zonolite-a?
* Testvali li ste kashtata si za asbest sadarjashti materiali? Ako da, kolko Vi struvashe testa? A otstraniavaneto im?
* Ima li tehnicheska vazmojnost vaulted ceiling da e natapkan s vermiculit?
Mersi predvaritelno
Imam pitania:
* Niakoi naiasno li e kolko razprostraneni sa vermiculitovite izolatsii na tavani i steni?
* Znaete li neshto za Zonolite-a?
* Testvali li ste kashtata si za asbest sadarjashti materiali? Ako da, kolko Vi struvashe testa? A otstraniavaneto im?
* Ima li tehnicheska vazmojnost vaulted ceiling da e natapkan s vermiculit?
Mersi predvaritelno
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
може ли да преведеш вермикулит:
http://de.wikipedia.org/wiki/Vermiculit
за азбеста, ако къщата е строена след 80сетта нямаш проблем
иначе самата компания която ти прави инспекцията може да ти направи тест...мисля че струва 95 долара отгоре ама ква ти е файдата като фабриката отсреща изпуска кви ли не други глупости?
живейте по бързо че като гледам...днес бях на гробищата и полето дето беше празно съвсем се е напълнило и повечето имена звучаха имигрантски...
мани-мани
между другото, някой купил ли си е гроб вече да бие инфлацията?
чудя се към колко ли вървят - май 6000-8000...
http://de.wikipedia.org/wiki/Vermiculit
за азбеста, ако къщата е строена след 80сетта нямаш проблем
иначе самата компания която ти прави инспекцията може да ти направи тест...мисля че струва 95 долара отгоре ама ква ти е файдата като фабриката отсреща изпуска кви ли не други глупости?
живейте по бързо че като гледам...днес бях на гробищата и полето дето беше празно съвсем се е напълнило и повечето имена звучаха имигрантски...
мани-мани
между другото, някой купил ли си е гроб вече да бие инфлацията?
чудя се към колко ли вървят - май 6000-8000...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
A grob!!! Kak ne!!! Mene shte me kremirat kato mu doide vremeto...Predpochitam da si izpia investitsiata 'grob' za 2 sedmitsi v Rio... 
A vermikulita ne znam kak se kazva na Bg...
Ei za tui neshtentse stava vapros:
http://www.hc-sc.gc.ca/iyh-vsv/prod/ins ... ant_e.html
che pri nas mnogo sa pisnali che sadarjal asbest i se bil polzval do kraia na 80te za izolatsia i struva maika si i bashta si da go mahnesh, ako sluchaino sbarkash da si kupish kashta palna s takova chudo....

che pri nas mnogo sa pisnali che sadarjal asbest i se bil polzval do kraia na 80te za izolatsia i struva maika si i bashta si da go mahnesh, ako sluchaino sbarkash da si kupish kashta palna s takova chudo....
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
купи си нова бе или си построи...BabaPena написа:A grob!!! Kak ne!!! Mene shte me kremirat kato mu doide vremeto...Predpochitam da si izpia investitsiata 'grob' za 2 sedmitsi v Rio...
може и стара да вземеш на над 100 - те вече пък са улегнали и само трябва да им смениш оловните тръби на водопровода и може би чугунените на канализацията...
П.С. туй кремирането звучи много болезнено - се едно че ще те правят на крем карамел...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Много правилно разсъждение, само забравяш едно просто нещо - времето на криза. Тогава ако си печен можеш да се предоговориш със Steve щото той е умен и има заделени ресурси настрани и фирмата му ще оцелеее през кризата и ти ще си запазиш работното място вероятно без и да загубиш пари. Докато фирмата на John има още едно перо по което има разходи освен твоята работна заплата и др. подобни. Така, че чисто математически е в по-неизгодна позиция освен ако John не знае някоя хитринаiliana написа:Pak az ot vsi4kite pisania na todoto razbrah samo 4e Pesho umnia rabotnik e palen glupak da raboti za Jahn shtoto John imal zaemi.

Поздравления Speedy, значи си капацитет във вашата фирма, но се поогледай дали има достатъчно индуктивностти да покриват баланса. Тогава си супер и ти пожелавам дълга и успешна работа в тая фирма. Тук знам няколко човека на които им се налага да им понижат заплатите (т.е. да сменят фирмата), едва ли се чувстват приятно сега, а пък други фирми искат да им бачкаш овъртайм без да плащат - говоря за големи фирми не за дребни хитреци. Какво да прави човек в икономиката има както възходи така и падения. Просто се сещам за част от писанките на проф. Дракър.
Хълбой не сам против хубавите работи просто вкарвам малко реализъм покрай рекламата

Иначе Кольо го е казал точно, купува се на ниски цени с висока лихва - всичко тече всичко се променя - лихвата пада и цените се покачват и така се реализира печалба

Извинявай Бабо Пено спирам да "словоблудствам" в темата ти. Ако прецените можете да ми изтриете писаниците в тая тема нама да ви се сърдя

Дано не съм ви развалил много настроението

Здрасти Коле и ти Бабо Пенке,
Вемикулит си е вермикулит на български. Това е дребнолюспест минерал, които се образува при хидротермална промяна (разбирай гореща минерализирана вода) на слюда (биотит) и други минерали (алуминиеви силикати) богати на Магнезий и Желязо. Не мисля, че Вермикулитът е азбест, но е близък по състав и структура. Това си спомням от Минералогията, щото съм я вземал преди 16 години.
Наздраве
Вемикулит си е вермикулит на български. Това е дребнолюспест минерал, които се образува при хидротермална промяна (разбирай гореща минерализирана вода) на слюда (биотит) и други минерали (алуминиеви силикати) богати на Магнезий и Желязо. Не мисля, че Вермикулитът е азбест, но е близък по състав и структура. Това си спомням от Минералогията, щото съм я вземал преди 16 години.
Наздраве
- hullboy
- Изгонен от форума
Kasti
Zdrasti Todoto
Ne vizdam na praktika kak ste stane s pochvaneto na rabota samo vav firmi bez zaem.
90 % ot firmite sa sas zaemi na tozi continent.
Ili otivas na intervju I pitas :
Imate li zaemi? Stoto ako imate az tuk ne pochvam poradi po goljam matematicheski risk pri krizi.
Dori 3 god. da sastestviva firmata sas zaemite ot vazhod do kriza v ikonomikata, gospodin novia emigrant pak ste e po dobre
Inache i tazi rabota njamase da ja ima ako ja njmaase firmata sas zaema.
Da ne govorim za darzavata kojato ste poluchi danatsi ot vsichki koito prodavat na tazi firma.
Hazain na pomestenieto na firmata, tok, voda, tel. internet, office consumativi, otdrazki kam zaplatite, i dr.
Pozdravi
Hullboy
Ne vizdam na praktika kak ste stane s pochvaneto na rabota samo vav firmi bez zaem.
90 % ot firmite sa sas zaemi na tozi continent.
Ili otivas na intervju I pitas :
Imate li zaemi? Stoto ako imate az tuk ne pochvam poradi po goljam matematicheski risk pri krizi.
Dori 3 god. da sastestviva firmata sas zaemite ot vazhod do kriza v ikonomikata, gospodin novia emigrant pak ste e po dobre
Inache i tazi rabota njamase da ja ima ako ja njmaase firmata sas zaema.
Da ne govorim za darzavata kojato ste poluchi danatsi ot vsichki koito prodavat na tazi firma.
Hazain na pomestenieto na firmata, tok, voda, tel. internet, office consumativi, otdrazki kam zaplatite, i dr.
Pozdravi
Hullboy
Ей това е официалната информация.AlexAA написа:Здрасти Коле и ти Бабо Пенке,
Наздраве
Когато инспекторът ни оглеждаше къщата каза че изолацията на тавана не е вермикулит. По късно видях с очите си, че е някаква розова гадост. Между другото - на мишките това розовото явно не им вреди и затова се налага използването на по-сериозни мерки, че много тропат.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
благодарим на всички и на всички успех с начинанията само знайте че обикновенно за да може някой да печели, някой трябва да губи...
с растежа на населението на земята успяхме да измамим малко тази формула ама се оказа че губеща е планетата и много от животинските видове на нея
скоро ще се наложи да си сърбаме попарата та гледайте да сте близко до райони които биха били удобни за живот и без високоразвита индустриална система на снабдяване.
аз леко завиждам на събратята на западния ни бряг - те са уредени в тази насока.
с растежа на населението на земята успяхме да измамим малко тази формула ама се оказа че губеща е планетата и много от животинските видове на нея
скоро ще се наложи да си сърбаме попарата та гледайте да сте близко до райони които биха били удобни за живот и без високоразвита индустриална система на снабдяване.
аз леко завиждам на събратята на западния ни бряг - те са уредени в тази насока.