Smyana na imena v Canada- info please/S.V.P.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Тази тема многократно се обсъжда от емигранти.Вижте тук например:

http://www.monquebec.com/ru/forum/viewt ... C%E5%ED%E8

И мен много ме интересува,но засега не съм си изяснила точно процедурата.Бих сменила името си с удоволствие.
Канук,ако го направиш,просвети ни всичките,моля!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mark написа:Eto go linka za Quebec - http://www.etatcivil.gouv.qc.ca/English ... OfName.htm

Az li4no smiatam, 4e e mnogo po-bezbolezneno da se smeni imeto o6te w BG, predi izdawaneto na Sertifikata za Selekcia. Taka izbiagwate wsi4kata smiana na dokumenti tuk, w CA, i wsi4ko w BG si e po staromu za was, taj kato smianata na imeto Wi e naprawena tam.

Kak se smenia ime w BG ? Ami s trima swideteli, kazwa6ti 4e wi poznawat ne kato X Y, a kato A B, i taka, sled deloto ot formalen harakter we4e se kazwate A B.
Марк, за съжаление не е толкова лесно - казвам ти го от личен опит. Трябва да се подаде заявление до съда, за което трябва да наемеш адвокат, след което да чакаш да ти насрочат ден и час за гледане на делото (чакането може да е няколко месеца), в деня на делото да отидеш с необходимия брой свидетели - в моя случай двама свидетели бяха достатъчни, след което да чакаш още неизвестно колко време да излезне съдебното решение. Незнам в момента колко време отнема, но през 1998 ми трябваха повече от 6 месеца за всичко това.
Но проблемите започват след това всъщност - да си смениш всички документи в България - нова лична карта, нов задграничен паспорт, нови дипломи за образование, нова шофьорска книжка, нов документ от военните - имаш ли представа колко тичане по разни учреждения е това и колко нерви и пари отнема? :noz:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Thanks, mes amis. Az zasega samo prouchvam neshtata, shtoto yavno sega nyama da moga da smenya nishto, no smenya li si imenata shte vi svetna kak stoyat neshtata, no problem.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
google

Мнение от google »

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762г.)

Виж коя година го е писал а сякаш е днес.
Не помниш уроците на историята.
"Човек без минало е човек без бъдеще."
Не искаш да пишеш на кирилица,
не искаш да носиш българско име,
когато те питат какъв си,казваш че си
канадец или гражданин на света, но не и
български гражданин, тогава какво правиш
в този форум? Това е български форум!
Вярно че българите сме толерантни ама
това твоето минава всякакви граници !
ЩО ЗА НАХАЛСТВО?
Защо не пишеш в китайския форум?
Няма по голяма обида за майка ти от това
да си смениш името.
Прочетох ти постингите и от тях лъха нихилизъм.
Ако се кръстиш Майкъл Джексън да не си мислиш,
че всички врати ще ти се отворят?Ха-Ха наивник.
Човекът прави името, а не името човека.
Да не мислиш, че на Ана Курникова не и е идвало
на ум да си смени името или пък на Толстой?
Знаеш ли как се пише Толстой на френски?
Ама всеки знае кой е Толстой.
А ти ще бъдиш един от многото канадци
с името Джон Смит на когото никой няма да обърне
внимание,обезличен и самотен.Самотен защото аз
и повечето хора около мен не искаме да общуваме
с такива хора.А пред канадците със сигурност няма
да минеш за канадец. Тогава кой лъжеш? Ами себе си !!!
Ти ще си поредния ГРИНГО който минава през тяхната земя.

КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА СМЯНА НА ИМЕТО ЛИ ?
ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И НИКОГА НЯМА ДА
МЕ ИНТЕРЕСУВА !!!
Всичко българско и родно
любя,тача и милея.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

google написа: КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА СМЯНА НА ИМЕТО ЛИ ?
ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И НИКОГА НЯМА ДА
МЕ ИНТЕРЕСУВА !!!
Не се заричай - човек никога незнае какво точно може да му дойде до главата. Ако някой ми беше казал преди няколко години че ще си променям името и то в България, щях да му се изсмея, но се оказа че има разминаване в документите ми и се оказа че без да заведа дело и да си сменя името няма начин да оправя грешката.

Освен това живеем във време когато всеки е свободен да решава какво име да си избере и трябва да се научим да уважаваме правото на останалите да правят избор по собствена воля и желание.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Браво google, страхотен цитат! А на родоотстъпниците ще кажа: "а щом е толкова лесно да видим колко човека са си го сменили"???...
Да не си мислите, че като си смените името и ще станете Канадски Канадци? Че те по акцента цял живот ще ви познават и ще ви се смеят...

Сармота,
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
joro

Re: Smyana na imena v Canada- info please/S.V.P.

Мнение от joro »

Canuck написа: Kato doshal tuk kato dete, hlapetata go skasvali ot bazik zaradi imeto mu, shtoto se kazval Marian i te go bazikali, che imal jensko ime. :P
Можело е вместо името да си смени пола :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Гой

.

Мнение от Гой »

Lub0 написа:Браво google, страхотен цитат! А на родоотстъпниците ще кажа: "а щом е толкова лесно да видим колко човека са си го сменили"???...
Да не си мислите, че като си смените името и ще станете Канадски Канадци? Че те по акцента цял живот ще ви познават и ще ви се смеят...

Сармота,
Ами SIN номера?Нали ти го искат при наемане на работа?Пък и като ти видат CV-то : ... Начално и средно образование от БГ , май разкрасяващата боя ще падне.
Момчета и момичета, първо си изяснете в каква сфера искате да постигнете преимущество с новото си канадско име/имена!
За кариера ли?За пред приятелите ли?Или просто хората да ви уважават ,както вие сега гледате с голямо уважение като срещнете някой местен и го гледате ей така ... :shock: .
Mtl Гой
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

google написа:О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762г.)

Човекът прави името, а не името човека.

Le point fort du Quebec, c'est le marketing.
laura

Мнение от laura »

Разбирам, че някои искат да си сменят името, защото е трудно призносимо и им създава проблеми. В други случаи, защото създава отрицателни емоции или има смешно или обидно значение на друг език (напр. българските имена Найда и Найден означават нещо много конкретно на финландски език - не мога да го напиша, защото ще ме цензурират).
Моето мнение по въпроса е, че щом можеш да си смениш името, значи нямаш име. Аз например не мога да си сменя името, защото с него съм публикувала много и ако го сменя ще обезмисля кариерата си (да, създала съм си име в моята област) :o :D :shock: Та така, тези които са безименни да се сменят.
Лаура
Аватар
google

Мнение от google »

Първо искам да поздравя Canuck, че прописа (написа името си) на кирилица.
После искам да го помоля да го напише буква по буква,защото така както го
е написал "Kanak" аз го чета като Капак, или може би нещо бъркам.До тогава ще го
наричам Капак. //Междувремено докато аз пишех този постинг той взе че си
изтри превода на името си на на кирилица така че си прибирам поздрава обратно.//
Да това е един от проблемите с които ще се сблъскаш когато
си смениш името.Ще трабва да обясняваш на майка си, баща си и другите
българи как се произнася красивото ти канадско име.

Представи си, че си в библиотеката на университета и с перфектен френски и
канадско име молиш библиотекарката да те опъти за местоположението на
дадена книга.
А тя от чисто любопитсво те пита: -От къде сте мосю Капак?
И ти гордо отговаряш: -От Монреал.
Не, казва тя и се усмихва -исках да разбера какъв сте?
А ти още по гордо отговаряш -Канадец разбира се!
Е добре, казва нервно тя и за трети път те пита -А къде сте роден?
А на тебе ти потъват гемиите и тихичко отговаряш -В България.
А значи сте БЪЛГАРИН казва тя.
А ти под сюрдинка и отговаряш -Ами да.
И тя с съжаление ти казва -Ох горкичкия!
Ами как няма да те съжалява като си с канадско име, и по всякакъв начин
се стремиш да скриеш произхода си,ама акцента те издава,и си мисли жената
че България е бананова държава щом не искаш да си признаеш.
Това е истински случай не си го измислям.

А можеше още на първия въпрос гордо да и отговориш.
Аз съм Българин.И веднага да атакуваш.-А вие знаете ли къде е България?
Тя естествено няма да знае и ти добавяш: -В Европа.По нашите земи е живял
Орфей.На 100 км. от България е живял Омир и изреждаш всички за които се
сещаш от гръцката митология.След това и посочваш няколко книги които да
прочете за българската история от Хан Аспарух насам.И ще видиш как следващия
път ще те гледа с уважение.
И в двата случая разбират че си българин,само че в първия те съжаляват, а във
втория те уважават.Кой от двата ще си избереш? Хората се държат с теб така
както ти им позволиш, без значение как се казваш.

Абе човек ти си историк кажи ми ако, американците имаха 1300 годишна история
какво щяха да направят.Ще ни пропищят ушите от фукане.А ние какво правим,
гледаме да си скрием миналото.

Та доидохме си на въпроса: Къде си роден? Когато го чуеш от устата на една
канадка тогава ще разбериш, че си преливал от пусто в празно, и си пак в начална
позиция, само дето си загубил време, усилия и приятели.
Умния човек се учи от грешките на другите,глупака от собсвените си грешки!

Аз не разбрах как за няколко години успя да се влюбиш в Канада че и канадски
дух да придобиеш.
Дето има една приказка -Кога стана калайджия, кога ти почерня задника?
Или друга приказка -Да станеш по-голям католик от Папата. Хайде бе-е !!!
И кои са тези толкоз лични причини които не искаш да споделиш с нас,
защо искаш да си смениш името? Все едно слушам стриптизьорка дето я
срам да се съблече пред гаджето си, да не би да я помисли за гейша.
Ами ако не искаш,аз ще ти кажа.
Света се върти околу- пари,жени и власт.Всичко останало е тяхно производно.
Ако си искрен и ни е за пари,тогава са жени, ако не са жени значи ще влизаш
в политиката.Затова ти трябва красивото канадско име КАПАК.
Кажи ако нещо бъркам ще си взема думите назад.
Съжалявам че на някой му развалям вечерта, ама в крайна сметка това е български
форум и аз тук се чувствам като у дома си.
Всичко българско и родно
любя,тача и милея.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Az kazah, che na zayajdaniya nyama da otgovaryam, no poneje tonat ti e malko po-normalen ot predishniya posting, shte spodelya s tebe nyakoi neshta Google. Moyat nick se chete KANAK i az na kirlica nyama da ti go napisha, shtoto taka sam reshil. A, ti mi vikay ako iskash i kapak. Osven tova, az ne sam frankofon, a anglofon. Sega az shte ti kaja edna istinska sluchka, a na hipotetichna takava. Kato byah v Glenbow Museum v Calgary me popitaha otkade sam i az kazah, che sam ot Ottawa i pochnahme da si govorim sas slujitelya za teya provincii i da sravnyavame Alberta i Ontario, do takiva dalboki vaprosi kade sam roden ne se stigna. Ako me pitat kade sam roden, prosto si go kazvam bez sram, che e bg, no che sam prosto kanadec ot bg proizhod. Az se intersuvam ot Canada ot 6-i klas, a oshte v osmi reshih da imigriram tuk. V deveti klas prisneh vsichko za Canada ot World book Encyclopedia, 22 toma, sabrah okolo 350 pages info i daje ya donesoh s men v Canada.
Osven tova, az moje i da imam akcent, no decata mi edin den nyama da imat. i az kato Iv Haydu, iskam da se gordeya s naslednicite si, a ne tolkova s predcite si. :P Razberi me dobre, uvajavam ti mnenieto, kakto i otnoshenieto ti kam bg proizhoda ti. Az sashto uvajavam bg istoriyata, no s drjavata bg ne iskam da imam NISHTO OBSHTO, nito s koyato i da e neyna instituciya ili simvol! Shtom sam v Canada, shte si okachvam samo kanadski flagove po stenite i tova si e moe pravo i jelanie. Shto se otnasya do lichnite prichini da si smenya imeto, te sa lichni i nyama da gi spodelya v publichnoto prostranstvo, no nyamat nishto obshto s pari, vlast i jeni. Kogato az pravya neshto ne go pravya ot omraza kam bg, zashtoto za drjavata bg prosto ne mi puka, a go pravya ot lyubov kam Canada. Ne iskam da vredya na bg, prosto iskam da doprinesa s kakvoto moga za Canada. koga sam pochnal da ya obicham, zashto ya obicham, koga mi e pochernyal zadnika i sam stanal kalayjiya, ne e tolkova vajno, po-vajnoto e, che taka sam reshil, taka i shte pravya.
Na tebe good luck i razberi, nyama smisal da se zayajdame. Az sam tuk da obmenyam polezna informaciya, a ne da se zayajdam s kogoto i da bilo. I na tebe bih ti pomognal s info, koeto imam. No, bg nyama da me nakarash da ya zaobicham, nito da ya mrazya, tova za men e edna strana kato vsichki drugi, kam koyato nyamam po-specialno otnoshenie.
Per aspera ad astra!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ne e kanak a e kanUk
i ne vi razbiram sichkite deto shte si smeniate imenata
smenianeto e lesna rabota - otivate v mestnia savet i legalno go smeniate , tochno kakto bulkite si go smeniat ama zashto shte opetniavate roda si taka?

ako iskate da ne vi discriminirat, nauchete angliiski a ne si smeniaite imenata
nai mi e smeshno kato vidia niakoi RIchard Gruev deto sricha ezika kato parvolak.
just my .02 CAD
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Riba

Мнение от Riba »

Poznavam 3-ma dushi v Bg ,koito si smeniha imenata ...TAM....zashtoto roditelite im...spazvaiki tradiciite,vnucite da nosyat imena na babi i dyadovci....im byaha dali imena...zvuchashti smeshno....Zashtoto TRANKA....dori i sobstvenite i roditeli,dali i tova zvuchno BG ime,ne i vikaha TRANKA...ami RENI...che za koi dyavol togava vsichko tova....
Ili puk PARDUHI....deto v uchilishte ya kasaha ot podigravki.....smeniha si imenata...i oshte kak,i az da byah na tyahno myasto,i az shtyah da go smenya.
ZA CANUCK....prichinite ne sa takiva,kato na po-gore opisanite ,no yavno si ima prichina da go stori....i ne vijdam,na kogo mu vliza v rabotata da mu iska obyasneniya,zashto,koga i kak.....az puk na tova mu vikam NAHALSTVO....DOOD1E...az taka go prochetoh tvoya nick(na kirilitsa).... :twisted:
I zashtoto ti ne znaesh kak se proiznasya CANUCK....ne znachi,che i drugite biha se zatrudnili pri prochita .....
I zashtoto Canuck reshil da popita za smyana na imenata.....dai da ne pishe tuka,che tuka e samo za balgari s Bg imena......ama..ha....
momcheto si go napisa v nachaloto,iska info...ne zayajdane,obache NE....kak taka shte iska nyakoi da e po-razlichen, vsichkite ovce beli...toi reshil da stava lilava......
Izumena sam.... sled tozi posting na DOOD1e, i mnogo yadosana....
:evil: :twisted: :uhoh: :madgo:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Thanks za podkrepata, Ribke. :P Ama, ne se yadosvay, molya te. Nyama smisal, vij kolko spokoen sam az. Spoko be, nali znaesh deviza na Wilhelm Oranski (William of Orange)- "Spokoen sred yarostnite valni." :lol: Ako nyamash info za nego, skoro shte ti pratya LS s danni za nego, che toy mi e edna ot lyubimite istoricheski figuri i edin ot nay-uvajavanite hora v niderlandskata istoriya. :lol:
Per aspera ad astra!
Заключено