Hydrogenated Oil - ili kakvo iadem v Quebec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
survivor

Мнение от survivor »

Vizhte kakvo - normite na EU za hranitelnite produkti opredeleno sa po-zavisheni ot amerikanskite. Stava vapros nay-veche za hormonite za rastezh, koito se davat na zhivotnite. Amerikancite kazvat, che nyama dokazatelstva che sa vredni, no men nikoy ne mozhe da me ubedi che e taka. Taka che edin zapadnoevropeec bi imal za kakvo da pretendira v America, vapreki che ima i izbor - da plati poveche za ecohrana. Obache edin balgarin ot BG za kakvo mozhe da pretendira? V sredata na 90-te godini edin bg biznesmen mi obyasnyavashe kak se vnasya radioaktivno mlyako ot Ukraina (Ukrayna beshe zamarsena mnogo sled incidenta). Tova mlyako estestveno e bilo mnogo po-evtino, a kato butnesh na kogoto tryabva - nali razbirate kakav sanitaren kontrol shte ima. I to da beshe samo tova! Vsichko koeto ne mozhe da mine v EU, otivashe v BG - estestveno, veche dosta po-evtino. Vednazh nashite hora ot USA byaha tragnali da ni izprashtat sol, zashtoto procheli che sa hvanali v BG toxichna sol ot Syria. Az dori ne byah razbrala. Edno semeistvo ot Zapoadna Evropa, koeto raboteshe v BG, patuvashe vsyaka sedmica do Garcia, za da si pazaruva! Zashtoto imali malko dete. Tolkova mi stana unizitelno kato go razbrah tova. Kakvo da vi kazha. Shte se povtorya - edin zapadnoevropeec, koyto se oplakva ot hranata tuk bih go razbrala, edin balgarin, doshal ot BG - dosta po-trudno.
Rosi

Мнение от Rosi »

...
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Survior,znazi,kato idvame ot BG da sedime i da vikame "Beeeee",taka li ?Ili da izpadame v trans i nisto da ne zabelqzvame i da povtarqme do pripaduk" Blagodarq ,ti Gospodi,4e sum v raq na zemqta-Canada"? Taka li trqbva da pravime??? :shock: :shock: :shock:
BTW, nqkoi sme bili v" skapananta" Zap.Evropa i sme vidqli kak i po kakuv na4in se turguva s hrani i kakvo znazi ka4estvo i garanzionenen srok i t.n.( nesta rqdko srestani v raq na zemqta)
Would you like to see Britania Rule again,my friend?
survivor

Мнение от survivor »

Vladi, az za razlika ot teb ne vyarvam che ima ray na zemyata. :wink:
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

survivor написа:Taka che edin zapadnoevropeec bi imal za kakvo da pretendira v America, vapreki che ima i izbor - da plati poveche za ecohrana. Obache edin balgarin ot BG za kakvo mozhe da pretendira?

Shte se povtorya - edin zapadnoevropeec, koyto se oplakva ot hranata tuk bih go razbrala, edin balgarin, doshal ot BG - dosta po-trudno.

survivor, ne smiatam, 4e bulgarite SME vtora (ili n-ta) kategoria hora, za da niamame pretenzi i da niamame nai-ve4e pravo da iskame po-dobur jivot, oshte pove4e kogato 4res truda i danuzite, koito plashtame, doprinasiame za blagodenstvieto na tova obshtestvo!
Le point fort du Quebec, c'est le marketing.
survivor

Мнение от survivor »

Dissidente, az vyrvam che vsichko e otnositelno i vsichko e vapros na sravnenie. Shte ti napravya i edna demonstracia:
Az, Survivor, koyato sam zhivyala za postoyanno samo v BG i Canada, pristigam dnes vav Francia i zayavyavam:
"Kak mozhe tuk da se prodava margarin! Ami che toy e karcerogenen! Prichinyava rak, a se prodava po magazinite! I ne e samo tova - kak mozhe da se prodavat hrani i napitki s izkustveni podsladiteli! Sashto karcerogenni! Absoljutno bezobrazie! Ami tozi bekon? Shkembe-chorba ne mozhe, a bekon mozhe! S tazi slanina! Znayat li te kolko e vredna! Ami konservantite? Ami e te sa karcerogenni, be hora!!!
I kakvo e tova meso! Da go hranyat s trupno brashno, t. e. s umreli zhivotni! Pravyat trevopasnite zhivotni kanibali i ni karat nie da im yadem mesoto! Tova normalniya proces v prirodata li e? I mislite li che nyama da ni se otrazi na zdraveto! I tova mi bilo civilizovana strana! I tova mi bili visoki normi za kachestvoto na hranitelnite produkti! Prosto bezobrazie."
:wink:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Vegetarian Restaurants & Health Food Stores in...
Canada:
http://www.happycow.net/north_america/canada/index.html
Montreal:
http://www.happycow.net/north_america/c ... /montreal/

Маргарина ВЕСЕЛ ;) (BECEL) е без хайдродженейтед ойл.
Иначе благодарение на постинга на ХизШадоу вече изхвърлих някои неща от хладилника, като например мазнината (shortening) за хляб на CRISCO. Тия CRISCO явно само карцерогенки продават. И олиото им е отровно.
Значи стигам до извода, че ако нещо се пържи, то е само с маслo, а за салатите - зехтинец.

А знаете ли за kosher?
['kou¦Ј] I. а евр. 1. кашер, приготвен по еврейските религиозни изисквания (за храна)
2. sl. който е както трябва/наред
истински
II. п (магазин/ресторант, където се продава/сервира) кашер/храна, отговаряща на еврейските религиозни изисквания.
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

survivor написа:Dissidente, az vyrvam che vsichko e otnositelno i vsichko e vapros na sravnenie. Shte ti napravya i edna demonstracia:
Az, Survivor, koyato sam zhivyala za postoyanno samo v BG i Canada, pristigam dnes vav Francia i zayavyavam:
"Kak mozhe tuk da se prodava margarin! Ami che toy e karcerogenen! Prichinyava rak, a se prodava po magazinite! I ne e samo tova - kak mozhe da se prodavat hrani i napitki s izkustveni podsladiteli! Sashto karcerogenni! Absoljutno bezobrazie! Ami tozi bekon? Shkembe-chorba ne mozhe, a bekon mozhe! S tazi slanina! Znayat li te kolko e vredna! Ami konservantite? Ami e te sa karcerogenni, be hora!!!
I kakvo e tova meso! Da go hranyat s trupno brashno, t. e. s umreli zhivotni! Pravyat trevopasnite zhivotni kanibali i ni karat nie da im yadem mesoto! Tova normalniya proces v prirodata li e? I mislite li che nyama da ni se otrazi na zdraveto! I tova mi bilo civilizovana strana! I tova mi bili visoki normi za kachestvoto na hranitelnite produkti! Prosto bezobrazie."
:wink:
izviniavai, survivor, no vuobshte ne mi stana iasno kakvo iskash da dokajesh s tazi hypoteti4na demonstrazia ?!? :shock: :?: :shock: :conf: :confused2:
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Благодаря за предупреждението, в Гоогъла има доста интересни неща по темата и след кратка справка с хладилника се наложи да изхвърля не само маргарина, но и кутията с карамела, друго за щастие нямаше. Прочетох че от 2005 година всички продукти с тази съставка трябва да са обозначени с жълт етикет, а до тогава трябва да си отваряме очите на четири.
:shock: :shock: :shock:
http://www.google.ca/search?q=cache:-jk ... n&ie=UTF-8
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
survivor

Мнение от survivor »

Dissidente, ami az mislya che sam se izrazila yasno.
A ti kakvo mislish za pretenciite mi kam hranata vav Francia? Te mezhdu drugoto ne sa hipotetichni.
Alina

Мнение от Alina »

Survivor, nakefi me. Evala, kazala si vsi4ko, koeto i az si mislja.

I kato 4etja vsi4ko gorenapisano si mislja - eh, kakvo gotino re6enie si vzeh to4no predi da pristigna tuk i da ne jam pove4e meso.

A po otno6enie na Plod-zelen4uka - imam prijatel kojto e v tozi biznes i ot nego znam slednoto.

V BG-to se pruska s poslednata duma na zapadnata moda i po otno6enie na preparatite sme si dosta napred. Samo deto poradi solenite im ceni4ki na6ego brata pruskali po 2-3-5(max) godi6no.

Zapadnjacite oba4e pruskali po 16-18 puti godi6no i ako vzemeli slu4ajno i napruskali 2-5 puti po-malko, i vednaga lepvali etiketa - ECO produkcija.

Vuprosnijat mi poznat e raboti vuv na6itat selskostopanski institut i e bil vuvu stranstvo taka 4e ima i li4en pogled vurhu nestata, ne e plod samo na nazubrenoto ot u4ebnicite.

Ta takiva mi ti raboti.
Alina
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

survivor написа:Dissidente, ami az mislya che sam se izrazila yasno.
A ti kakvo mislish za pretenciite mi kam hranata vav Francia? Te mezhdu drugoto ne sa hipotetichni.

Izviniavai survivor, ti mai ne pomnish kakvo si pisala i az kakvo te pitam, zatova shte si pozvolia da ti pripomnia:

ti kaza: Taka che edin zapadnoevropeec bi imal za kakvo da pretendira v America, vapreki che ima i izbor - da plati poveche za ecohrana. Obache edin balgarin ot BG za kakvo mozhe da pretendira?

Shte se povtorya - edin zapadnoevropeec, koyto se oplakva ot hranata tuk bih go razbrala, edin balgarin, doshal ot BG - dosta po-trudno.

az ti otgovoriam : survivor, ne smiatam, 4e bulgarite SME vtora (ili n-ta) kategoria hora, za da niamame pretenzi i da niamame nai-ve4e pravo da iskame po-dobur jivot, oshte pove4e kogato 4res truda i danuzite, koito plashtame, doprinasiame za blagodenstvieto na tova obshtestvo!

a ti mi govorish za hranata vuv FR :shock: :shock: :shock:

Izviniavai, no az li4no ne vijdam vruzkata mejdu tova dali BULAGITE, KOITO JIVEIAT V CANADA IMAT PRAVO DA KRITIKUVAT HRANATA TUK ILI NE, s tova, koeto ti si mi otgovorila i koeto ne e neviarno ...

Moje bi za teb vruskata mejdu postingite e iasna, no az li4no se zatrudniavam da ia vidia.

P.S. A ti ako si mislish, 4e v canada kravite ne sa kanibali, zablujdavsh se. I tuk imashe slu4ai na "luda krava" samo 4e burzo burzo gi potuliha. - tova oba4e beshe mejdu drugoto...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Survivior i az sam absolyutno saglasen s tebe, no priemi edin priyatelski savet, ne spori s radioto! all my best wishes! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
survivor

Мнение от survivor »

Canuck, prav si, priyatel :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

Аз съвсем скромно се присъединявам в случая кум Канук-а ....
Заключено