zip codes

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
LaRue

Мнение от LaRue »

Koko написа:Знаеш ли, Реа, на мен въобще не ми се започваше спор по темата, но ако прочетеш какво е написал ЛаРю по-горе излиза че срещу всеки един пощенски код има един единствен уникален адрес (улица и номер). За това ми се искаше да има яснота дали пощенския код винаги позволява да се локализира един конкретен адрес (без да се налага да се ходи до там лично) или е все пак някакъв неголям район от населеното място, който може евентуално да съдържа няколко адреса.
Коко, срещу всеки зип код има една сграда и ако сградата е по-голяма може да има няколко адреса в различните входове и етажи.
За България Линко ти е обяснил, там е доста по-различно.
Когато повикаш 911 за да ти свали котката от дървото, те задължително ще ти го поискат и така ще знаят къде да дойдат. В Канада има места където "улиците" нямат имена и адреса се индентифицира само със зип кода.
:beer: :beer: :beer:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

En milieu urbain, les trois derniers caractères peuvent désigner une section de rue (un côté d’une rue, entre deux intersections)

La Rue, прав си само за големите сгради
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Rhea написа:En milieu urbain, les trois derniers caractères peuvent désigner une section de rue (un côté d’une rue, entre deux intersections)

La Rue, прав си само за големите сгради
Точно така, по пощенския код се локализира участък от улица; понякога към един код се асоциират 4, че и 5 номера от гражданските адреси.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено