Получих писмо от Букурещ
- estoyanova
- Обратна връзка:
Получих писмо от Букурещ
Здравейте!Получих писмо от Букурещ.Най-накрая след 38 месеца чакане/40 от мое подаване/.
Имам следното питане-Писмото от Букурещ съдържа указания за представяне на някои документи обаче там е проблема,че самите те не са отбелязали кои.Това е стандартното писмо,което всички получават на третата година.Бланката с изброените докс няма нито една отметка.Обаче в графа Оther са написъли с химикалка да представя документ от местоработата към днешна дата и ако имам нов документ от обучения.Аз съм по новият закон и на практика съм подала новите формуляри още при кандидатстването при положение,че сега не са отметнати никакви документи за представяне ,а само с химикалка са допълнили документа от местоработата то аз предполагам,че по логика на нещата искат само него и нищо друго.Защото отдолу пише със звездичка да се изпратят отметнатите документи със символ V, а нищо реално не са отметнали.Така ли беше и при вас?
Имам следното питане-Писмото от Букурещ съдържа указания за представяне на някои документи обаче там е проблема,че самите те не са отбелязали кои.Това е стандартното писмо,което всички получават на третата година.Бланката с изброените докс няма нито една отметка.Обаче в графа Оther са написъли с химикалка да представя документ от местоработата към днешна дата и ако имам нов документ от обучения.Аз съм по новият закон и на практика съм подала новите формуляри още при кандидатстването при положение,че сега не са отметнати никакви документи за представяне ,а само с химикалка са допълнили документа от местоработата то аз предполагам,че по логика на нещата искат само него и нищо друго.Защото отдолу пише със звездичка да се изпратят отметнатите документи със символ V, а нищо реално не са отметнали.Така ли беше и при вас?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
- estoyanova
- Обратна връзка:
pismo
И при мен беше същото писмо и реших за по сигурно да им пратя всички документи пак, но според мен малко се поизхвърлих може би изпращането на документите при които има промяна щяха да сършат работа.
Успех
Успех
Go big or go home.
За това че писмата от Букурещ са с неясни указания е ставало дума и преди. Опасни са значи.
Имай готовност да им изпратиш също ново свидетелство за съдимост, както и нова банкова референция показваща че имаш изискваните пари – незнам какво да те посъветвам, дали да чакаш да ти ги поискат или след като така или иначе ще им пращаш нов документ за трудов стаж, с него да им изпратиш и свидетелството за съдимост и новата банкова референиция.
Освен това, ако искаш да ти признаят точки за роднина в Канада – трябва да им изпратиш:
- документ за статута на роднината - фотокопие от PR/Citizenship картата му
- копие от миналогодишната му данъчна декларация - с това се доказва че роднината е наистина в Канада, това какъв е бил дохода му няма значение
- надлежно преведено копие от акта му за раждане.
Можеш също да опиташ - по имейла - да ги питаш дали са ти получили резултата от ИЕЛЦ и по-важното, дали са го приложили към файла ти.

Имай готовност да им изпратиш също ново свидетелство за съдимост, както и нова банкова референция показваща че имаш изискваните пари – незнам какво да те посъветвам, дали да чакаш да ти ги поискат или след като така или иначе ще им пращаш нов документ за трудов стаж, с него да им изпратиш и свидетелството за съдимост и новата банкова референиция.
Освен това, ако искаш да ти признаят точки за роднина в Канада – трябва да им изпратиш:
- документ за статута на роднината - фотокопие от PR/Citizenship картата му
- копие от миналогодишната му данъчна декларация - с това се доказва че роднината е наистина в Канада, това какъв е бил дохода му няма значение
- надлежно преведено копие от акта му за раждане.
Можеш също да опиташ - по имейла - да ги питаш дали са ти получили резултата от ИЕЛЦ и по-важното, дали са го приложили към файла ти.
При мен нещата бяха по-различни понеже беше нещо като писмо с включен списък и имаше отметка срещу нещата, които да изпратя. Аз също бях изпратила новите формуляри при подаването на документите понеже съм по новия закон от втората половина на 2002г., но ми ги искаха пак (актуализирани) заедно с нова банкова референция и свидетелства за съдимост. Актуализацията на формулярите всъщност е същото като подаване на нови данни за стаж, образование и т.н. заедно със съответни документи. Щом при теб има отметки в някои клетки преполагам, че искат само отбелязаното, но знам ли ... Успех и се радвам, че и при теб нещата вече се раздвижват 

Priwet priqtelko,
mnogo se radwam che naj-posle se wijda kraq na dylgoto chakane. Izprati towa koeto sa ti checknali, naparawi i swidetelstwo za sydimost, bankowa referenciq i dokumenti, koito smqtash che imat otnoshenie kym kandidaturata ti. Sega kato mina IELTS se nadqwam da se obajdash po-redowno.
mnogo se radwam che naj-posle se wijda kraq na dylgoto chakane. Izprati towa koeto sa ti checknali, naparawi i swidetelstwo za sydimost, bankowa referenciq i dokumenti, koito smqtash che imat otnoshenie kym kandidaturata ti. Sega kato mina IELTS se nadqwam da se obajdash po-redowno.
-
- Обратна връзка:
Изпрати им само това, което искат! Ако им трябва нещо друго те сами ще си го поискат. Нереално е да мислиш, че ще им изпратиш точно това, за което ще се сетят - а че ще се сетят за още нещо е почти сигурно. При мен от IELTS до писмото, че съм одобрен без интервю минаха 22 месеца (06.2003-04.2005)!!! След това се сетиха, че вече имаме бебе на 7-8 месеца та ни поразмотаваха оче половин година до медицинските през октомври. Така че според мен е излишно да вадиш и пращаш документи, които имат срок от няколко месеца без изрично да са ти ги поискали.
Успех
Успех
Здравей Ели, радвам се че имаш движение по процедурата най после, наистина е объркващо това писмо което си полъчила. Аз на твое място бих изпратил само дописаните с химикал документи, а също така и док. които биха имали промяна през годините чакане- свидетелство за съдимост, банкова референция, док.за работа. Пожелавам ти скоро да получиш и писмото с медицинските! Успех!