Въпрос за водещия???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Въпрос за водещия???

Мнение от mborodin »

Здравейте,питам се ако водещия е с по-ниско ниво на владеене на френския-това проблем ли ще е???При нас жена ми ще е водеща(нейната професия е в листа с търсените),но тя по-трудно се отпуска да говори.Аз говоря по-свободно и съм малко по-добър от нея.Какво ще ни посъветвате-да си остане ли тя водещ?Благодаря предварително!
Изображение
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

След като кандидатствате като семейство, се гледа сборният брой от точки, така, че по-добре да е водещ кандидат този, който е по-добре с езика.Върху него пада почти цялата тежест на интервюто! Късмет :wink: !
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
aseto

Мнение от aseto »

Помислете си добре кое ви дава повече точки. Колкото до говоренето на интервюто, La Rue искаше отговори само с да и не, цифри и имена. Като се пробвах да кажа нещо самосиндикално :lol: , веднага бях прекъсван. Като се замисля броят на изреченията, които ще влязат в употреба не е голям и може да бъде предвиден. В нашия случай аз бях водещ с 11/11 френски, а жена ми имаше 4/4 и въпреки всичко La Rue задаваше повече въпроси към нея. Всичко е само математика, гледайте си точките. Най- точно го е казал Linko:
"Ами теоретично погледнато може да се мине успешно процедурата и без никакво владеене на чужди езици. А интервюто има възможност да се проведе дори само на български език, нали затова има преводач. Какво да говорим за английският, който е официален език в Канада и всеки интервюиращ го владее по задължение.

Ето какви са моите основанията за направените твърдения. От максималния брой точки които може да получи сам кандидат, като извадим 10 -те точки по параграф 4 (давани от интервюиращия), тези по параграф 6 (за владеенето на френски и английски) и параграфи 7 и 8 (за съпруг/а и деца), то остават цифром и словом 64 т., а минимума за селекция е 58 т. За да бъда пределно ясен, ще си послужа със следния пример.
Един финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи."
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Именно ,гледаите колко точки сьбирате и при двете вьзможности а не само езика !!
Един лек пример ако водещия има стаж 5 и половина г. се дават 10точки докато за придружаващия за 1г се дават 2 т. и тва е максимума :)

Та моя сьвет е изчислете и при двата варианта колко точки взимате и
така ще решите дилемата :wink:
А кое колко точки ти дава може да проверите тук:

английски:
http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html

френски:
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Благодаря ви за отговорите,значи в нашият случай ако жена ми е водеща събираме повече точки(въпреки че е малко по-зле на френски),а разликата в нивото ни на френски е доста малка.По останалите критерии сме на едно ниво.Значи ясно-тя ще се мъчи:)))
Изображение
aseto

Мнение от aseto »

Май жените винаги са водещи :wink: Успех!
Заключено