Parvi vpechatlenia ot Montreal
Parvi vpechatlenia ot Montreal
Parvo mi napravi vpechatlenie che letishteto ne e tolkova zle kakto mi biaha kazali.Studa naistina ne se useshta zashtoto navsiakade e mnogo toplo- vkashti, metro,avtobusi,magazini. Avtobusite i metroto sa mnogo redovni i ne se nalaga da chakash poveche ot 3-4 minuti maksimum. Hodihme na kafe i mi napravi vpechatlenie che kafenetata ne sa kakto v BG. Tuk po-skoro prilichat na sladkarnici i tova koeto istinski me uchudi e che v kafenetata niama Koka-Kola. Pochti na vsichki stoki kam cenata koaito e obiavena na etiketite v magazinite ima i niakvi danaci, taka che kam obiavenata cena pribaviaite i 15 procenta danak. Cenata na biletcheto za gradskia transport ako kupish 6 broia e po 2 dolara bileta, no hubavoto e che s edin bilet mojesh da smenish niakolko avtobusi i metra dokato stignesh do miastoto kam koeto si se nasochil, razbira se za ednata posoka. Za obratnata posoka pak po sashtia nachin.Ulicite mi se vijdat dosta mrasni, no kazaha che sme doshli v nai-loshia period zashtoto takmo snega se raztapia i se pokazvat boklucite. Inache pod snega se vijda okosena trevichka i mislia che liatoto shte bade mnogo krasivo. Napravi mi vpechatlenie i che nikade po ulicite ne vidiah ulichni kotki i kucheta. Karat se vse hubavi koli. A be izobshto grada e dosta ureden i mislia che vsichko kato se razzeleni shte bade mnogo krasivo. Tova e za sega ako se setia oshte neshto shte pisha.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Re: Parvi vpechatlenia ot Montreal
Dobre doshli i ot men !
A gradat e mnogo ureden , osobeno patishtata
Dupka do dopka malj mamo ... prosto zabeleji kolite kak praviat sallom za da gi izbegnat ....
Uspeh !
E chak pak samo hubavi koli .... ima i dosta izpadanali i dosta porajdiasali ...AniK написа:Karat se vse hubavi koli. A be izobshto grada e dosta ureden i mislia che vsichko kato se razzeleni shte bade mnogo krasivo.
A gradat e mnogo ureden , osobeno patishtata

Uspeh !
- PoLuX
- Обратна връзка:
Абе я кажете за метрото така ли е - моя даскал по английски едно време каза, че в Монреал билета (трансфера демек, поне в Торонто така се води) важел час ли, два ли, нещо такова - независимо в каква посока - а не както тук в Торонто, трансферите да важат само в едната посока.
Това му беше едно от оплакванията за скъпия транспорт в Торонто...
Излъгал е нещо май, така като гледам първите впечатления на хората
Това му беше едно от оплакванията за скъпия транспорт в Торонто...
Излъгал е нещо май, така като гледам първите впечатления на хората

- PoLuX
- Обратна връзка:
Е ти в метрото си се разхождай цял ден ако искаш, ама идеята е, че трябва да стигнеш донякъде.
И според даскала, в Монреал системата с трансферите/билетите била такава, че можеш да използваш един билет за 2 часа (да речем) - отиваш до някой магазин и се връщаш.
А тук в Торонто не е така - трансфера ти важи в една посока, не може да се върнеш със същия трансфер.
И според даскала, в Монреал системата с трансферите/билетите била такава, че можеш да използваш един билет за 2 часа (да речем) - отиваш до някой магазин и се връщаш.
А тук в Торонто не е така - трансфера ти важи в една посока, не може да се върнеш със същия трансфер.
Веднъж съм го пробвала това, за което твоят учител ти е казвал, и са ме пускали. Ама само от един случай не смея да правя изводи.PoLuX написа:Е ти в метрото си се разхождай цял ден ако искаш, ама идеята е, че трябва да стигнеш донякъде.
И най-важното - добре дошла Ани

- MrGeek
- Путлер Капут
В нашето село е същото - час и половина във всички посоки (стига да не станеш разноглед), включително за метрото (което е скайтрен), както и за водния градски транспорт (нали си имаме доста вода).Ivet написа:В нащо село билета важи час и половина, без значение в каква посока се движиш. Без метрото, де, щот нямаме такова.

- PoLuX
- Обратна връзка:
Еми остава монреалци да си прочетат указанията за използване на градския транспорт, и така ще се знае какво е положението там
. Иначе ей на - излиза, че хората, които току-що са пристигнали, знаят, че билета е само за една посока... (то пък голям проблем ама айде... трябва да се знае
).
Но стига по темата за метра и села, продължавайте с поздравленията към новодошлите - добре дошли и от мен, нищо, че съм в "другата" Канада
Ивет, правописа!!!

Но стига по темата за метра и села, продължавайте с поздравленията към новодошлите - добре дошли и от мен, нищо, че съм в "другата" Канада

Ивет, правописа!!!

ayde be
bileta vazi chas i polovina ot txuvaneto mu! vlizash v metroto i si vzimash drug za avtobus. ako parvo se kachish na avtobus ti davat bilet za metroto. mnogo chesto v avtobusite ne gi gledat, ama ponyakoga gi i gledat, a globite sa soleni. taka che umnata