Тук има много банки, в които ако си с наистина добри езикови познания и по двата езика, може и да успееш да си намериш работа. Кофтито при банките е, че постваш резюмето си в тяхната компютъризирана система и я го видят, я не. Не го носиш лично някъде, т.е. да го дадеш в ръцете на човек да го погледне поне, нито го пращаш на Емейл. Друг вариант е да отидеш в различните агенции за търсене на работа. Randstat мисля имаха вземане-даване с по-високите длъжности в банките.
Има и доста финансови институции, статистическият институт... ако си работил(а) нещо от мениджмънта има доста възможности също.
На мен любимият ми сайт е:
http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.asp
Той е за цяла Канада. Избираш от по-горното меню Онтарио, и после избираш Отава. Същата е процедурата ако искаш да видиш и други провинции и градове.
И да ти кажа, доста хора си намират работа по специалността без доучване и преравняване. Трябва ти само хубаво резюме. Отиваш на един курс за търсене на работа в YMCA за 3 дни, и от там те изпращат при професионалисти да ти направят добро резюме БЕЗПЛАТНО. 3-дневния курс също е безплатен.
Това за сега се сещам. Ако ми хрумне още нещо ще пиша пак.