Job opportunities in Ottawa-Gatineau

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
humble

Job opportunities in Ottawa-Gatineau

Мнение от humble »

Здравейте!
Какви са възможностите за работа в Ottawa-Gatineau за билингуал новопристигнал в сравнение с останалата част от Квебек или Онтарио? Аз съм икономист, но това предполагам, няма значение засега :(
За сравнение би трябвало да се вземе и съотношението разходи /доходи, предполагам. :)
Благодаря предварително!
Alina

Мнение от Alina »

Тук има много банки, в които ако си с наистина добри езикови познания и по двата езика, може и да успееш да си намериш работа. Кофтито при банките е, че постваш резюмето си в тяхната компютъризирана система и я го видят, я не. Не го носиш лично някъде, т.е. да го дадеш в ръцете на човек да го погледне поне, нито го пращаш на Емейл. Друг вариант е да отидеш в различните агенции за търсене на работа. Randstat мисля имаха вземане-даване с по-високите длъжности в банките.

Има и доста финансови институции, статистическият институт... ако си работил(а) нещо от мениджмънта има доста възможности също.

На мен любимият ми сайт е:
http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.asp

Той е за цяла Канада. Избираш от по-горното меню Онтарио, и после избираш Отава. Същата е процедурата ако искаш да видиш и други провинции и градове.

И да ти кажа, доста хора си намират работа по специалността без доучване и преравняване. Трябва ти само хубаво резюме. Отиваш на един курс за търсене на работа в YMCA за 3 дни, и от там те изпращат при професионалисти да ти направят добро резюме БЕЗПЛАТНО. 3-дневния курс също е безплатен.

Това за сега се сещам. Ако ми хрумне още нещо ще пиша пак.
Alina
nikito

Мнение от nikito »

what about a job as an english teacher in Ottawa or anywhere? any info? thanks
Alina

Мнение от Alina »

Ники, това не го знам. Довечера ще питам Канак-а и утре или в други ден ще ти дам инфото. Знам, че се учеше нещо в Отавския за 2 семестъра и после можеш да преподаваш в гимназиите Английски като първи език (т.е. Английска литература) или като втори език, според опита ти и образованието ти.
Alina
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Използвам темата и аз да попитам за такива като мен дето не са икономисти и учители и дипломите им естествено не се признават някаква работа намира ли се.
До колкото имам инфо Отава е сравнително малък град и като администратимен център се търсят специалисти ,каквито ние не сме.И тъй като е малък като град то и възможностите за намиране на работа не били големи.
Вярно ли е това?
Какво ще ни кажете от там?
Док..........
TROUBLEMAKER
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Абе, Отава хич не е малък град, цялата община е към милион и сто. И работа за неспециалисти дал господ. Виж, ако напираш към гавърмента, малко зор ще видиш. :lol:
Let it go...
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Ivet написа:Абе, Отава хич не е малък град, цялата община е към милион и сто. И работа за неспециалисти дал господ. Виж, ако напираш към гавърмента, малко зор ще видиш. :lol:
Shto be kanadskoto CRU moje da diri hora, 4e da se kotirame tam:)
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

balbi, надяват се само глупаците. :lol: (поговорка) :wink:
Let it go...
Заключено