Тревогааа!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Ех балби, незнам какво да ти кажа, най - добре се обади и ги питай/
ely-st

Мнение от ely-st »

Leni написа:
ely-st написа:от 30.01.2006 година има нова разпоредба. Идваш си тук и ако дължиш пари на ЗК ходиш и си подаваш молба да ти се опростят тъй като не си бил в България. Вади се документ от МВР че в еди какъв период си бил извън страната /там се знае кой кога влиза и излиза/. Всичко това трябва да стане до края на тази календарно година - може и с пълномощно...
само ако нямаш избран личен лекар, тогава това става.
вече става и ако си имал избрал личен лекар - приятелката ми имаше и и опростиха сумата...
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Дай официално инфо за това което казваш. Това което съм го написала се случи преди 2 седмици.
Stoni

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

Мнение от Stoni »

............................СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА...............................
Издавам....................................................... с изходящ номер с номер на заведена препика от служба на МВР,за извършено престъпление от ОХ срещу .......................................................................................
..............................УДОСТОВЕРЯВАЩО,..............................................
4е сте внесли сумата на НОИ,ОНЯ или другия с коня,но касиерката Иванка Григорова е отнела сумата с цел да облагодетелства трето лице от вашето село,дето по цял ден играе карти в кръ4мата и няма време да събере и плати,гласуваните му вноски от платилия му кебап4ето дебел депутат по време на последните избори.

Горната да послужи при напускане на НРБ

Подписа си избирате сами,пе4ата ми е в джоба.

Цена:..................................................дата:........................................
........ /няма/................................................ /като му доиде времето/ о
Последно промяна от Stoni на Чет Мар 09, 2006 6:40 pm, променено общо 1 път.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

:rotfl: :thumbsup:
ely-st

Мнение от ely-st »

Мога да сканирам инфото, но е дота дълго и незнам къде да го сложа. А приятелката ми си подаде молбата тук в София и никакви проблеми - не помня кой месец си дойде, но беше есента /септември или октомври/. Аз ходих и в Разград питах и там ми казаха да изчакам че ще се сменят законите /това беше в края на миналата година/ - всичко зависи на кой служител си попаднал и дали си успял да го очароваш или като са видели че могат да измъкнат пари са действали че и без това има доста от малцинствата дето не си плащат осигуровките, а се лекуват...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Задълженията към НОИ са публични вземания и се регулират от Агенцията за държавни вземания, както са описани в Данъчно-процесуалния кодекс!
Глава трета
ПУБЛИЧНИ ВЗЕМАНИЯ
Публични и частни вземания
Чл. 13. (1) Държавните и общинските вземания са публични и частни.
(2) Публични са държавни и общински вземания:
1. (доп. - ДВ, бр. 63 от 2000 г.) за данъци, акцизи, мита и
задължителни осигурителни вноски;
http://www.adv.government.bg/index.htm
http://www.adv.government.bg/docs/dpk.pdf

Могат да ви спрат на границата за публични задължения над 5 000 лв., това казва закона, всичко останало са глупости.
Следва да се отбележи, че за задължения в голям размер, над 5 000 лв. съгласно §1, т.5 от ЗБДС и §1 т.7 от ДПК, може да се прилага и се прилага ограничителната мярка за отнемане или неиздаване на паспорти и съпътстващите ги документи за напускане на страната.
Степенуване на взискателите по размер на предявените от тях вземания:

- Данъчна администрация (с най-голям дял на вземанията)
- Митническа администрация;
- Национален осигурителен институт;
- Съд.
Ако някой има притеснения относно задълженията си към държавата, да си прочете закона и да си отстоява правата при нужда. Слуховете не са закон. :lol:
Let it go...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

kат гледам шефката на АДВ е готино младо маце, тъй че ша са разберем некакси :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено