съвет за художник-дизайнер?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lumiko

съвет за художник-дизайнер?

Мнение от lumiko »

Здравейте! Обръщам се към компетентните с огромна молба за съвет. Аз съм художничка, на 30г., и досега съм работила на свободна практика, което при нас художниците означава - идва режисьор, галерист, колекционер или любител и казва "Искам да купия това, направи онова" , аз изпълнявам поръчката, взимам си парите и всички са доволни. ОБАЧЕ тъй като от едно известно време не се чувствам доволна, знам добре френски и имам "занаят" в ръцете, реших да подам молба за емиграция в Квебек. НО, не мога да представя документ за трудов стаж... Разбрах че не задължително да представя трудова книжка - достатъчна е Атестация от работодател и Граждански договор, който е валиден мин. 1 година. ВЪПРОСЪТ МИ Е дали може мой познат, който има фирма, занимаваща се с дизайн, да ми издаде такъв Граждански договор със задна дата /доста задна ше трябва да е.../, дали ще подложа на някакъв риск този човек и т.н. Също ако някой умен има някаква друга идея как да ги убедя, че 6 години не съм подпирала нечий......стол, а това е моята професия..... моля да ме посъветва!!!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

омъжена ли си? деца?
това носи точки..висше?

иначе според е хубава професия за там..има списъци с професии
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Всичко зависи от тва колко точки сьбираш,минималния стаж които ти искат е 6 месеца.Иначе за тоя стаж понеже и аз обмислям сьщия вариант мисля че договора трява да е с задна дата преди 2000г. тогава НОИ не сьществуваше и не могат да ти проследят осигуровките и по тоя начин и договора :twisted:
lumiko

Мнение от lumiko »

Омъжена съм, с дете на 10 год., с висше - Академия, изобщо по другите въпроси сме BOMBE!!!! но този договор........ :?
lumiko

Мнение от lumiko »

еееееееееее какъв ще е тоя договор от 1999 година - това е абсолютно невъзможно......
aseto

Мнение от aseto »

Lumiko,
трябва да ти кажа, че точни правила за доказване на стаж няма. На мен лично ми признаха стаж, който не отговаря на техните критерии и не ми признаха друг, който е бетон, откъдето и да го погледнеш. Моето лично мнение е ,че интервюиращият / в моя случай La Rue/ се изживява малко като творец, опитва се да приложи канадските правила при отсяването на нашите шантави документи за стаж. най-важното за теб е да избегнеш въпроса :Какви данъци си плащала на държавата и да представиш документ от данъчните за това. Мисля си ,че освен гражданския договор ще ти поиска и документ за плащани данъци. Вариант за теб е да го затрупаш с куп непотребни документи, които не означават нищо, но карат интервюиращия да си прави разни асоциации. Например, ако си членувала в СБХ, извади си документ за това. Аз не разбирам от тази област , но ако можеш да покажеш грамоти за участия в изложби, професионални сдружения, различни проекти. Обясни му ,че в България има авторско право на следване при продажба на произведение/ право при следваща продажба/, тоест при всяка следваща продажба, ти получаваш процент от горницата като автор/обикновено са 5%/. Така можеш да печелиш от произведения, които си продала преди години. Това ,което ти пиша е само идея. не съм сигурен дали ще проработи. При мен се получи, а аз също съм на свободна професия. Желая ти успех!
lumiko

Мнение от lumiko »

Aseto,
v momenta az ne se 4udia s kakvo da go zatrupam na interviuto - za tam moga da subera dosta ne6ta, det se kazva i portfolio moga da mu donesa. Az sum na skromnia na4alen etap, v koito sum podgotvila dokumentite, no ne sum gi izpratila, za6toto ne znam kakvo da prika4a kum question No 9 "Emplois au cours des 10 d.annees......." t.e. az moga da napi6a Designer Industriel / kakvato sum i po diplom/ - Autonom, no si mislia 4e te 6te me otrejav tout de suite 6tom razgledat dokumentite i izob6to niama da moga da se dobera do interviu.....dali e taka ne znam, samo znam 4e triabva da mu prilija ne6to razli4no ot katalog ili portfolio......NO KAKVO DA BUDE MON DIEU.....???????????
Заключено