за подаването на документи, точки и още нещо

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Milenka

за подаването на документи, точки и още нещо

Мнение от Milenka »

Здравейте всички,

Изчетох каквото е написано, колкото можах, но ме вълнуват следните въпроси, относно подаването на документи.

1. Аз съм преводач с английски език и както се можете да се досетите ми свидят парите за превод. Мога да си преведа актовете за раждане на френски и да се подпиша за истинността на превода. Проблем ще настъпи ли от това или да им сложа и печат отзад за достоверност от оторизирана за това фирма с бланки?

2. Мъжът ми е изкарал по два акта за раждане, на всички, т.е. по 3.50лв всяко. Защо трябва да ходя при нотариус, да заверява копия, като направо мога да приложа оригинали? Проблем ли е това? Мога да направя и същото със свидетелствата за съдимост. Да не си помислят, че не съм в ред, като им пращам оригинали?

3. Как стои въпросът с копирането на трудовата книжка? Копие на всяка страница и обстоен превод на всичко или какво?

Да подавам всички документи по начина, по който сте направили вие, за да нямам проблеми или може по описания по-горе начин?

4. Колко точки сте изчислили вие по списъка? Ако са на границата, да разчитам ли на разглеждане на документите или да направя всичко възможно да са повече?

Предварително благодаря и поздрави на всички.
Милена
nikito

Мнение от nikito »

скъпа колега,
1. аз също си преведох всички докс като само ги занесох на приятел, който има превод. фирма да им тури един печат за превода, както си му е реда, при това Слава Богу, безплатно, Господ да му даде здраве на него. Това ми спести към 200 кинта. нека подписите са на човека които има фирмата, а не твои. не че някой ще разбере чии подпис чий е, ама, ху гивс а фиг ъбаут ит.
2. не ти трябва нотариус, прати си дупликатите на актовете за раждане, те са с мокър печат, сложи им квадратен отзад за чужбина, още 2 кинта на парче. превод и ги пращай. Свидетелства за съдимост все още не ти трябва, освен ако не си лежала :D
3. Трудовата е носиш на нотариус, копираш, заверяваш, превеждаш и пращаш. може да направиш и нещо в повече: отиваш в НОИ и вземаш справка за стажа си и превеждаш и пращаш заедно с трудовата книжка. по отношение изчисление на точките, да знаеш че зачитат стаж само по специалността, и то ако е каран след дипломиране, иначе вдигат панаир, мунчовците не могат да хванат идеята да учиш "задочно като мен" и да бачкаш като гламав и то на две места.
повече точки се ловят с по-добър френски.
и с повече деца :D така че помислете си двамата, нал' тъй

хайде със здраве.
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

nikito написа:скъпа колега,
и с повече деца :D така че помислете си двамата, нал' тъй
децата са ми две - 3.5г и 2г.
трето, ако раждам, ще е там

мерси много за отговорите.

датата на стажа след датата от дипломата ли да е?
ама, че мунчовци, ако е така
аз почнах работа последната година от следването и сега имам 5г и 6м, с майчинството сумарно...това май е проблем? леле
че то никакви точки нямам значи
nikito

Мнение от nikito »

акай малкомилена, по-спокойно, ти направи ли си онлайн тест или не?
как сте с френския? мъжът ти има ли висше? стаж и прочие и 5 години ако са с майчинство май-няма да хване дикиш, защото те вече знаят, че докато ти пише в книжката че си работила, а децата са родени през същия период това не е стаж.
на последните интервюта е имало въпроси дали наистина сте работили и жената е казала истината че е била в майчинство. и смятай ако беше решила да тегли една лъжа, щяха да ги отрежат без помилване.

дай повече ин фо за семейството, а и децата ти дават 4 точки ъдишънъл, а за трето, ако е Божията воля за вас и трето, Бару хашем, ще кажем :D
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

аз съм с висше (ама бакалавър), в момента карам магистърска (ама не ме грее откъм документи), мъжът ми магистър, той има 17г. трудов стаж, ама няма точки за възраст...аз пък нямам стаж, както се оказва..
имам много хонорари и платени данъци за тях по време на майчинството, ама ще е едно писане, не е истина

давай идеи за точки

френския го пиша 8 точки, май месец записвам интензивен 3 месечен в ичс, ама май ще е малко 3 месеца :roll:
nikito

Мнение от nikito »

май днес ще си приказваме през форума, имам
аз съм с висше (ама бакалавър), в момента карам магистърска (ама не ме грее откъм документи), мъжът ми магистър, той има 17г. трудов стаж, ама няма точки за възраст...аз пък нямам стаж, както се оказва..
имам много хонорари и платени данъци за тях по време на майчинството, ама ще е едно писане, не е истина
това че не си с мастър ти отнема точки, но фактът че караш магистър може да го посочиш като допълнително инфо,
добре, ако имаш платени данъци тогава справката от НОИ трябва да послужи, че си работила, а пък бабата е гледала децата, верно че със стажа получаваш 5 точки даже по-малко, ама
ти направи ли он лайн теста, май френд или още се житкаш?
френския ще ти надуе точките, вземаш от него 16 броя ако го владееш добре, т.е. ако изкараш Панорама 1,2,3 т.е. 450 часа. ей това е спасебието. бързате ли със времето, а мъжът ти хау олд е той
и за бога ако имаш искю пиши ми лично съобщение да се свържеш с мен.
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

благодаря, ще видя от НОИ какво ще мога да измъкна..и ще докладвам
Заключено