Попълних тестът "The Preliminary Evaluation for Immigration " от страницата http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca.Накрая ми излезе съобщение,че ставам за потенциален имигрант в Канада,и ми даде линкове до ПДФ форми които би трябвало да попълня да изпратя в Австрия.Никъде по формата там или по време на теста не ми даде отговор на следните въпроси:задължително ли е да имам завършено висше образование - аз имам изкарани 2 години в технически университет , които прекъснах за малко по лични причини.?
владея английският на доста добро ниво но за съжаление нямам никаква подготовка по френски - задължителен ли е френскят език за интервюто и като цяло за програмата или имам шанс и при тези условия ?
Предполгама за да ми бъде даден по-конкретен отговор би трябвало да дам и малко повечко инфо за целта:ами аз съм на 27,със специално-техническо - професионално образование и вече 8 години трудов стаж по специалността.Имам компютърни умения в областта на софтуера(дизайн и реклама) както и хардуерът (асемблиране и поддръжка).. Не съм женен и предполагам това ще е някакъв плюс за интервюто???
При тези данни би ли ми казъл някой дали имам шанс на интервюто,и дали си заслужава да пускам необходимите документи?
Благодаря предварително!!
Въпрос по процедурата и интервюто..
-
- Обратна връзка:
Въпрос по процедурата и интервюто..
Life is life but not in Bulgaria .. .
По принцип самият он-лайн тест е за да ти отговори именно на въпроса дали си струва да се подават документи
Сега по-конкретно
Изискването за френски е задължително за провинция Квебек просто дори и да събереш точки вси си мисля че без френски няма да те поканят но пък хубавото е че езика се учи
Висшето образование носи доста точки но не е задължително важното е да събираш точките
Хубаво е че имаш толкова стаж
Предположението ти че като си сам е плюс е погрешно няма такова нещо
Имаш време ако си наистина решен да ходиш в Канада значи ще отидеш
Успех
Сега по-конкретно
Изискването за френски е задължително за провинция Квебек просто дори и да събереш точки вси си мисля че без френски няма да те поканят но пък хубавото е че езика се учи

Висшето образование носи доста точки но не е задължително важното е да събираш точките
Хубаво е че имаш толкова стаж
Предположението ти че като си сам е плюс е погрешно няма такова нещо

Имаш време ако си наистина решен да ходиш в Канада значи ще отидеш

Успех
Всеки от кандидатстващит за имиграция в провинция Квебек преминава през интервю със служител по имиграцията. Това интервю се провежда на ФРЕНСКИ и само един-два въпроса са на английски език. Така че едно средно ниво на владеене на френския език е необходимо, за да можеш на интервюто да представиш своята кандидатура и да защитиш и докажеш данните за себе си като професия, семейно положение, бъдещи планове, познания за Квебек и прочие.
Граждански брак или ергенство -не носи допълнителни точки !
Висшето образование също не е задължително за успешна кандидатура. Всяка по - висока степен на образование носи още точки - в това му е плюса.
За да се ориентираш по - добре - потърси назад във форума точковата система за оценяване на всеки един критерии - образование, стаж, език и т.н. и си пресметни шансовете, слабите и силните места. НО френският е задължителен - не се заблуждавай!
Граждански брак или ергенство -не носи допълнителни точки !

Висшето образование също не е задължително за успешна кандидатура. Всяка по - висока степен на образование носи още точки - в това му е плюса.
За да се ориентираш по - добре - потърси назад във форума точковата система за оценяване на всеки един критерии - образование, стаж, език и т.н. и си пресметни шансовете, слабите и силните места. НО френският е задължителен - не се заблуждавай!