Въпрос по процедурата и интервюто..

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
svetlio-gb
Обратна връзка:

Въпрос по процедурата и интервюто..

Мнение от svetlio-gb »

Попълних тестът "The Preliminary Evaluation for Immigration " от страницата http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca.Накрая ми излезе съобщение,че ставам за потенциален имигрант в Канада,и ми даде линкове до ПДФ форми които би трябвало да попълня да изпратя в Австрия.Никъде по формата там или по време на теста не ми даде отговор на следните въпроси:задължително ли е да имам завършено висше образование - аз имам изкарани 2 години в технически университет , които прекъснах за малко по лични причини.?
владея английският на доста добро ниво но за съжаление нямам никаква подготовка по френски - задължителен ли е френскят език за интервюто и като цяло за програмата или имам шанс и при тези условия ?
Предполгама за да ми бъде даден по-конкретен отговор би трябвало да дам и малко повечко инфо за целта:ами аз съм на 27,със специално-техническо - професионално образование и вече 8 години трудов стаж по специалността.Имам компютърни умения в областта на софтуера(дизайн и реклама) както и хардуерът (асемблиране и поддръжка).. Не съм женен и предполагам това ще е някакъв плюс за интервюто???
При тези данни би ли ми казъл някой дали имам шанс на интервюто,и дали си заслужава да пускам необходимите документи?
Благодаря предварително!!
Life is life but not in Bulgaria .. .
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Сигурен ли си ,че не си сбъркал нещо в попълването на теста?
Без висше, никакви познания по френски, сам кандидат....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
trans

Мнение от trans »

По принцип самият он-лайн тест е за да ти отговори именно на въпроса дали си струва да се подават документи

Сега по-конкретно
Изискването за френски е задължително за провинция Квебек просто дори и да събереш точки вси си мисля че без френски няма да те поканят но пък хубавото е че езика се учи :wink:
Висшето образование носи доста точки но не е задължително важното е да събираш точките
Хубаво е че имаш толкова стаж
Предположението ти че като си сам е плюс е погрешно няма такова нещо :lol:
Имаш време ако си наистина решен да ходиш в Канада значи ще отидеш :wink:
Успех
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Всеки от кандидатстващит за имиграция в провинция Квебек преминава през интервю със служител по имиграцията. Това интервю се провежда на ФРЕНСКИ и само един-два въпроса са на английски език. Така че едно средно ниво на владеене на френския език е необходимо, за да можеш на интервюто да представиш своята кандидатура и да защитиш и докажеш данните за себе си като професия, семейно положение, бъдещи планове, познания за Квебек и прочие.
Граждански брак или ергенство -не носи допълнителни точки ! :)
Висшето образование също не е задължително за успешна кандидатура. Всяка по - висока степен на образование носи още точки - в това му е плюса.
За да се ориентираш по - добре - потърси назад във форума точковата система за оценяване на всеки един критерии - образование, стаж, език и т.н. и си пресметни шансовете, слабите и силните места. НО френският е задължителен - не се заблуждавай!
Заключено