Кратък въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Кратък въпрос

Мнение от estoyanova »

Здравейте !
Имам следното питане,ако някой е попадал в подобна ситуация,да пише.
Ако не са получени още медицински при главният апликант и се сключи брак,но въпросният човек-/брачен партньор/ не е взел още реално дипломата си за завършено висше образование/това предстои в следващите месеци/ как биха оценили кандидатурата и въобще ще продължат ли разглеждането и или ще изискат първо дипломата.На този етап въпросният човек има служебна бележка за завършени семестри и академична справка.Как мислите какви са вариянтите?
Благодаря за всеки отговор!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Най-логично ми се струва да не спрат процедурата, но да не броят висшето образование на съпруга(та), щото де факто него още го няма.
Angie

Мнение от Angie »

Аз нямам подобен опит, но ако подходим логически, основният кандидат оставаш ти. Ако не се нуждаеш от повишаване на своите точки дали ще признаят дипломата на партньора/съпруга не те вълнува. Той е твой dependant. Ако изпратите сега документи предполагам ще поискат свидетелство за брак + попълнени всички формуляри за него като съпруг + документи за стаж и образование (не че ще го оценяват, но няма да пуснат някой за когото нямат данни все пак) + !!! увеличена банкова референция + свидетелство за съдимост + такси за да го добавят към application-а ти, но не вярвам ако ти сама събираш точките да започнат преоценка на твоята кандидатура заради това, че си добавила съпруга си. Дори би могла да изтъкнеш в писмо, че не държиш да бъдат добавени евентуално точки за неговото образование, за да не се забавя обработката на случая ти. Така има вероятност да го добавят след обща проверка на получените документи (нещо като нашия paperscreening) като ще се интересуват от това дали действително ти е съпруг, дали е криминално проявен, дали имате пари за установяване за двама души, а също и дали сте заплатили таксите. Това не би трябвало да забави нещата. От друга страна могат да поискат доказателства, за развитието на вашата връзка, за да са сигурни, че не сте сключили сделка, за да имигрира той по-лесно. Бихте могли да изпратите и някваки такива неща - общ адрес, снимки и т.н. Но всичко това са само мои размисли, така че се надявам с реален подобен опит по федералната процедура да пише :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Много,много благодаря!Всички тези неща ги имаме и не е проблем,но единствено ме интересува дипломата.той ще я получи юни месец,аз реално още нямам медицински/предстоят/ мисля да преведем академичната справка и бележка за завършените семестри,дано им стигнат,а ако забавят процеса така или иначе юни месец ще пратим и дипломата.Ако някой е бил в подобна ситуация нека да пише.
Аватар
Koko

Re: Кратък въпрос

Мнение от Koko »

estoyanova написа:Здравейте !
Имам следното питане,ако някой е попадал в подобна ситуация,да пише.
Ако не са получени още медицински при главният апликант и се сключи брак,но въпросният човек-/брачен партньор/ не е взел още реално дипломата си за завършено висше образование/това предстои в следващите месеци/ как биха оценили кандидатурата и въобще ще продължат ли разглеждането и или ще изискат първо дипломата.На този етап въпросният човек има служебна бележка за завършени семестри и академична справка.Как мислите какви са вариянтите?
Благодаря за всеки отговор!
Значи така както е зададен първоначално въпроса не става съвсем ясно на какъв точно етап по процедурата е водещият кандидат – одобрен и чакащ медицинските формуляри или е все още чакащ одобрение?
При всички случай при промяна в семейното положение е необходимо незабавно да се уведомят имиграционните за това и съответно да се изпратят документи и за съпруга/та като дипендант кандидат.
Според мен ако водещият кандидат събира сам точките, то дипломата на дипендант кандидата може би няма да е толкова необходима. От друга страна обаче, ако се разчита и на точки от дипендант кандидата за образование, то определено ще искат дипломата като доказателство.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Благодаря ти КОКО!Ориентирах се от отговорите какво е необходимо.Те медицинските вече ги изпращат без да ти казват дали си одобрен.по последни данни веднага след като ти поискат допълнителните докс и всичко е ОК по тях ти пращат медицински,което означава,че кандидатурата е одобрена.Доста промени има от последната година насам.ИЕЛТС е решаващ фактор и не викат на интервюта а пращат направо медицински или отказ,ако не си одобрен.
Angie

Мнение от Angie »

Може би ако им напишеш е-мейл преди да изпратиш всичко предвид важността на въпроса ще ти отговорят веднага по е-мейл с препоръка какво да правиш и какви документи да изпратиш и как това ще повлияя на случая ти. На мен ми отоговориха веднага когато ставаше дума за спешен въпрос. Поне не пречи да опиташ. :D
Заключено